Lykken tok brått slutt

Yvonne falt pladask for Brian. Men så oppdaget hun hans store hemmelighet – og truet med å røpe den

Stinn av lykke meldte Yvonne Baldelli (41) sin familie daglig om hvor bra hun og kjæresten hadde det i Panama. Hverdagen var som en romantisk ferie − helt til det ble dødsstille.

<b>DOBBELTSPILL:</b> Yvonne Baldelli falt hodestups for ekssoldaten Brian Brimager,
DOBBELTSPILL: Yvonne Baldelli falt hodestups for ekssoldaten Brian Brimager, Foto: Facebook
Sist oppdatert

Endringen kom brått og uventet. Først pur lykke:

– Nesten daglig sendte hun oppdateringer om hvor fint hun hadde det, sa søsteren Michele om Yvonne Baldelli.

Så ble det stille fra Yvonne og den seks år yngre kjæresten hennes Brian Brimager.

– Det var ulikt henne å ikke gi lyd fra seg, og et stykke ut i desember begynte jeg å bli bekymret, sa søsteren til TV-kanalen CBS.

Klikk krim: Les flere krimreportasjer her

Bekymret familie

Yvonne Baldelli (41) hadde hatt det tøft en stund før hun og kjæresten Brian (35) flyttet fra USA til ferieparadiset Bocas Del Toro i Panama, tidlig høsten 2011.

– Hun hadde vært gjennom en turbulent tid der hun slet med å finne seg selv. Men etter å ha kommet til Panama, virket hun igjen lykkelig, sa hennes far Jim Faust i et intervju med The Daily Mail.

Derfor begynte familien å bli engstelige da de ikke fikk tak i verken henne eller Brian Brimager.

Siste sikre observasjon av Yvonne var på en restaurant i Bocas Del Toro 26. november 2011.

– Vi fryktet at noe alvorlig kunne ha tilstøtt dem, sa faren Jim Faust i intervjuet med The Daily Mail.

<b>TILBAKETRUKKET:</b> I dette leilighetskomplekset i Bocas Del Toro, tidligere eid av en serie­morder, bodde Yvonne Baldelli og kjæresten Brian Brimager. Så forsvant Yvonne sporløst.
TILBAKETRUKKET: I dette leilighetskomplekset i Bocas Del Toro, tidligere eid av en serie­morder, bodde Yvonne Baldelli og kjæresten Brian Brimager. Så forsvant Yvonne sporløst. Foto: Facebook

For det var langt fra første gang amerikanere hadde forsvunnet i Bocas Del Toro. En seriemorder (se undersak) hadde herjet de siste årene og hadde gått spesielt etter amerikanere. Han var blitt pågrepet året før, men muligheten for at det fantes en der ute som ville kopiere seriemorderen, spredde frykt.

– Dessuten var det guffent å tenke på at leilighetskomplekset Yvonne og Brian bodde i, hadde vært eid av nettopp seriemorderen. Et sammentreff, ja, men vi var bekymret, sa faren.

<b>FORTVILET FAMILIE:</b> Familie og venner lagde savnet-plakater av Yvonne med håp om at hun bare hadde reist bort. 
FORTVILET FAMILIE: Familie og venner lagde savnet-plakater av Yvonne med håp om at hun bare hadde reist bort.  Foto: Facebook

E-post-oppklaring

Men så ble bekymring avløst av lettelse: Et par uker etter at Yvonne sist hadde latt høre av seg til familien, kom igjen et livstegn.

– Jeg mottok e-poster fra Yvonne der hun forklarte at hun og Brian hadde hatt det vanskelig, og at hun hadde funnet seg en ny mann og reist med ham til Costa Rica, sa søsteren Michele.

– «Brian er en utro idiot,» skrev hun blant annet til meg.

På samme tid tok også Brian Brimager kontakt med Yvonnes søster Michele. Han fortalte at han var blitt forlatt av Yvonne og derfor hadde valgt å reise hjem til USA igjen.

– Han sendte meg en melding og lurte på om han kunne få hente bilen sin som sto parkert hos meg. Han nevnte bare kort at Yvonne hadde forlatt ham og dratt til Costa Rica med en annen mann, men virket merkelig uberørt av det hele, uttalte Michele i intervjuet med CBS.

<b>ETTERLYSNING:</b> Familie og venner av Yvonne Baldelli under en savnet-markering.
ETTERLYSNING: Familie og venner av Yvonne Baldelli under en savnet-markering. Foto: Facebook

Hemmelig familie

En stund slo familien seg til ro med at Yvonne faktisk hadde reist til Costa Rica. For ikke bare hadde hun gitt livstegn via e-poster; bankkortet hennes var registrert brukt i Costa Rica.

<b>TILBAKE I BALANSE:</b> Yvonne Baldelli (41) ble beskrevet som en livsglad og munter person som endelig hadde funnet seg selv etter en tøff periode. Det var til hun forsvant sporløst i ferieparadiset.
TILBAKE I BALANSE: Yvonne Baldelli (41) ble beskrevet som en livsglad og munter person som endelig hadde funnet seg selv etter en tøff periode. Det var til hun forsvant sporløst i ferieparadiset. Foto: Facebook

Men da Yvonne ikke møtte til en større familiesammenkomst hjemme i USA i januar 2012, ble familien på nytt urolig. Det var noe som ikke stemte. Yvonne ble derfor meldt savnet.

– Jeg ba en datakyndig i familien om å spore hvor e-postene Yvonne angivelig hadde sendt meg, kom fra, fortalte Yvonnes søster.

Resultatet var oppsiktsvekkende: E-posten som angivelig var sendt fra Costa Rica var i virkeligheten sendt fra en IP-adresse som tilhørte en datamaskin på en adresse i USA. På denne adressen bodde Yvonnes kjæreste inntil nylig, Brian Brimager.

– Da ringte vi den amerikanske ambassaden i Panama. De fant ut at det aldri var blitt registrert noen utreise på Yvonne.

Les også: Mike (31) var antatt druknet og spist av alligatorer. Sannheten var verre enn noen hadde forestilt seg

Ingen god forklaring

Heller ikke i Costa Rica var det spor etter reiseaktivitet fra Yvonne. Det var det derimot etter annen person: Brian Brimager.

<b>ALL SMILES:</b> I Isla Carenero i ferieparadiset Bocas Del Toro bodde Yvonne Baldelli med kjæresten. Men idyllen skulle snart bli brutt. Brian Brimager underholdt på de lokale barene i Bocas Del Toro. Noen dager etter at Yvonne forsvant, hadde gjester hørt ham skåle i Yvonnes navn mens han betalte for drinker med hennes bankkort. 
ALL SMILES: I Isla Carenero i ferieparadiset Bocas Del Toro bodde Yvonne Baldelli med kjæresten. Men idyllen skulle snart bli brutt. Brian Brimager underholdt på de lokale barene i Bocas Del Toro. Noen dager etter at Yvonne forsvant, hadde gjester hørt ham skåle i Yvonnes navn mens han betalte for drinker med hennes bankkort.  Foto: Facebook

Politiet oppsøkte Brimager i hans nye hjem i USA. Der kunne politifolkene ved selvsyn se årsaken til at forholdet mellom Yvonne og Brian Brimager hadde raknet: Brimager hadde nemlig en kjæreste og et barn hjemme i USA. Kvinnen hadde han giftet seg med mens familien lette etter Yvonne.

– Brian Brimager hadde ingen god forklaring på hvorfor han hadde vært i Costa Rica samtidig som det var blitt tatt ut penger med Yvonnes bankkort. Han hadde heller ingen forklaring på hvorfor e-posten som angivelig var skrevet av Yvonne var blitt sendt fra hans bostedsadresse i USA, sa statsadvokat Mark Conover i et intervju med CBS.

Les også: Dødsfallet til høygravide Jenny (32) fremstod som en personlig tragedie. Barnefarens navn endret alt

Blodig machete

Etterforskerne mistenkte at Brian Brimager visste mer om Yvonnes forsvinning enn han ville innrømme, og holdt ham under oppsikt. Høsten 2012 kom de over en melding Brian Brimager hadde skrevet på et internettforum i forbindelse med salg av en machete han hadde hatt med seg til Panama. «Slapp av, macheten er pent brukt. Jeg har kun benyttet den til å partere én stripper.»

– Vi antok at han siktet til Yvonne, sa statsadvokat Mark Conover i et intervju med Crime Watch Daily.

<b>«PENT BRUKT»:</b> Politiet kom på sporet av denne salgsannonsen for en machete; i en kommentar under annonsen innrømmet Brian Brimager indirekte at han hadde partert liket av sin samboer med den, mente politiet. 
«PENT BRUKT»: Politiet kom på sporet av denne salgsannonsen for en machete; i en kommentar under annonsen innrømmet Brian Brimager indirekte at han hadde partert liket av sin samboer med den, mente politiet.  Foto: Skjermdump: Crime Watch Daily

Politiet greide å få tak i macheten, men fant ingen DNA-spor etter Yvonne på den. Og Brian Brimager nektet enhver befatning med forsvinningssaken.

– Det var lite vi kunne gjøre uten flere bevis og uten et lik, sa statsadvokat Mark Conover.

Så kom gjennombruddet: Høsten 2013 fant en arbeider en hodeskalle og benrester i en søppelsekk i et avsidesliggende område i Bocas Del Toro. Undersøkelser viste at det var Yvonnes levninger som var blitt funnet. Ettersom Yvonnes lik var blitt partert, bestemte etterforskerne seg for å undersøke Brian Brimagers machete én gang til.

<b>AVSLØRENDE SPOR:</b> Brian Brimager brukte denne macheten til å partere liket av samboeren Yvonne, etter at han knivstakk henne til døde. Politiet fant hennes DNA etter at de oppdaget at skaftet kunne demonteres. 
AVSLØRENDE SPOR: Brian Brimager brukte denne macheten til å partere liket av samboeren Yvonne, etter at han knivstakk henne til døde. Politiet fant hennes DNA etter at de oppdaget at skaftet kunne demonteres.  Foto: FBI

– Da oppdaget en etterforsker at det gikk an å skru av skaftet på macheten. På undersiden fant kriminalteknikerne blodrester som viste seg å stamme fra Yvonne. Dermed hadde vi gjerningsmannen, sa Mark Conover, og la til:

– På det tidspunktet må Brian Brimager ha forstått at spillet var over.

Les også: (+) Thomas var bare tre år da han så moren bli drept. 12 år senere rammet en ny tragedie

Innrømmet alt

Etter å ha konferert med sine advokater, tilsto Brian Brimager at det var han som hadde drept Yvonne.

Han fortalte at barnemoren og Yvonne hadde vært uvitende om hverandre. Yvonne hadde ikke engang visst at Brian Brimager hadde et barn.

Kort tid etter at han og Yvonne hadde flyttet til Panama, hadde Brian Brimager begynt å få kalde føtter. Han bestemte seg for å forlate Yvonne til fordel for barnemoren, og så skape et liv med barnemoren og deres felles barn hjemme i USA. Barnemoren og Brimager hadde hatt omfattende kontakt på e-post.

– Yvonne ble rasende da hun oppdaget dette, forklarte Brian Brimager til etterforskerne.

Under en høylytt krangel 27. november 2011 truet Yvonne med å fortelle barnemoren om Brimagers og Yvonnes forhold.

– Vi mener at Brian Brimager drepte Yvonne med flere knivstikk for å forhindre dette, sa statsadvokat Mark Conover.

− Etter å ha tatt livet av henne, dro han med seg liket inn i dusjen der han parterte det med macheten og la kroppsdelene i en søppelsekk som han dumpet i et utilgjengelig område.

Les også: Én detalj ved den lille jenta fikk servitøren til å reagere

Dro til Costa Rica for å bruke kortet

Deretter sendte han e-postene til Yvonnes venner og familie der han utga seg for å være henne, før han reiste hjem til USA som om ingenting hadde hendt og attpåtil sendte flere e-poster.

− På veien dro han innom Costa Rica ens ærend for gjøre uttak med hennes bankkort slik at det så ut som at Yvonne hadde vært der, refererte statsadvokat Conover.

<b>IDYLL:</b> Her på idylliske Isla Carenero i ferieparadiset Bocas Del Toro bodde Yvonne Baldelli med kjæresten. Men da Yvonne oppdaget kjærestens dobbeltspill, var idyllen over.
IDYLL: Her på idylliske Isla Carenero i ferieparadiset Bocas Del Toro bodde Yvonne Baldelli med kjæresten. Men da Yvonne oppdaget kjærestens dobbeltspill, var idyllen over. Foto: Wikimedia Commons

Brian Brimager inngikk en avtale med påtalemyndigheten om redusert straff i bytte mot tilståelsen. 26. mai 2016 ble han dømt til 26 års fengsel for drapet på Yvonne Baldelli. Dommeren var ikke nådig sin vurdering:

− Du har ikke vist noen anger over det du har gjort, uttalte dommeren. Flere vitner ble referert på at Brian Brimager i dagene etter drapet hadde skålt med dem og sagt «thanks, Vonnie» da han betalte for drinker med hennes bankkort.

Kilder:

nbcsandiego.com/ huffpost.com, heavy.com, justice.gov, pilotonline.com, cbsnews.com, lithub.com, tapatalk.com, youtube.com

Eiendomsrøver

<b>SERIEDRAPSMANNENS HUS:</b> Her på Isla Carenero i ferieparadiset Bocas Del Toro i Panama bodde Yvonne Baldelli med kjæresten i noen uker, helt til hun forsvant sporløst. Like før hadde en seriemorder herjet området. 

En seriemorder med amerikanske turister som spesiale, herjet i Bocas Del Toro i Panama.

I årene 2007–2010 spesialiserte drapsmannen seg på å gjøre seg til venns med bemidlede amerikanere, før han skjøt og drepte dem og skrev over eiendommene deres i sitt navn. Siden et par av ofrene levde under falske identiteter eller i skjul for amerikanske myndigheter, ble de ikke umiddelbart meldt savnet. Først da forretningskvinnen Cheryl Hughes (53) forsvant etter en fest hos William «Wild Bill» Holbert (30) i mars 2010, ble seriedrapene avdekket.

Etter at Cheryl Hughes ble meldt savnet, oppsøkte politiet eiendommen til Wild Bill, som var som sunket i jorden. Men Cheryls hund befant seg på eiendommen som lå tre kilometer unna Cheryls hus. Hunden nektet å forlate stedet og markerte flere ganger ved et jordstykke. Politiet fulgte hundens spor og gravde fem lik opp av jordmassene. Foruten liket av Cheryl, fant man også levningene etter to andre amerikanere som begge hadde eid verdifulle eiendommer på Bocas Del Toro. Eiendommene var senere blitt skrevet over på William «Wild Bill» Holbert.

Politiet fant også levningene etter kona og sønnen til den ene huseieren. Etter en intens politijakt ble Wild Bill og kona pågrepet idet de forsøkte å ta seg inn i Nicaragua, og deretter overlevert amerikanske myndigheter. Wild Bill ble dømt til 46 års fengsel i USA. Han mistenkes for å stå bak flere drap.

– Det er ekstra guffent å tenke på at Yvonne ble drept i samme hus som Wild Bill drepte den tidligere eieren, sa Yvonne Baldellis far Jim Faust til The Daily Mail.

Denne saken ble første gang publisert 19/10 2021, og sist oppdatert 04/05 2023.

Les også