Penisstørrelse

Gladnyhet til menn med liten penis

2-3 centimeter, og du er der faktisk.

KJEKT Å VITE: En kvinnes skjede er kun ti centimeter lang og det er den første tredjedelen som er mest følsom. Vaginal nytelse sitter altså bare to-tre centimeter inn.
KJEKT Å VITE: En kvinnes skjede er kun ti centimeter lang og det er den første tredjedelen som er mest følsom. Vaginal nytelse sitter altså bare to-tre centimeter inn. Foto: Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Menn er og blir opptatte av penis, ikke minst størrelsen. Mange er redde for å komme til kort seksuelt fordi de opplever at penis er «liten», og da er det gjerne antall centimetere i lengden menn henger seg opp i.

Da kan det være greit med en påminnelse, om at selv når vi snakker om samleiet, som bare er en av utallige måter å ha sex på, kommer mannen langt fra til kort... med en kort.

Nytelse rett innenfor

Det mange ikke tenker over er for eksempel at kvinnens vagina eller skjede kun er ti centimeter lang.

Enda mer fiffig: Skjedeinngangen, altså de første to, tre centimeterne inn, fremheves som den mest følsomme delen av skjeden.

Vaginal nytelse sitter altså bare to-tre centimeter inn, bekrefter fagfolk som anerkjente Haakon Aars som er lege, psykiater og spesialist i klinisk sexologi og har skrevet boken Menns seksualitet.

- Ja, dette er helt riktig, sier han.

På Sexologi.com kan man ellers lese at strekk av muskulaturen rundt vaginalåpningen kan føre til indirekte stimulering av klitoris. Livmortappen kan også reagere på seksuell stimulering, og g-punktet.

- Men g-punktet, som sitter ca. 2-3 centimeter inn i skjeden, er trolig også bare en del av klitoris. Dette fordi klitoriskomplekset er lengre enn man tror og har to armer bakover som fører til det området man kanskje har kalt g-punktet, forklarer Aars.

Om g-punktet i det hele tatt finnes. Her strides forskerne. Og hva gjelder livmortappen er det langt fra alle kvinner som liker at denne blir truffet.

- Det kan gi mange kvinner en vond, kvalmende følelse, men dette trenger jo ikke menn med liten penis å bekymre seg for. Er han veldig stor blir det også mye strekk i lengden. Skjeden er et veldig fleksibelt organ, men den er ikke så fleksibel i lengden som i vidden, sier spesialist i sexologisk rådgivning Siv Gamnes, daglig leder ved Sex og samfunn, senter for ung seksualitet.

- Alt har å si med hvordan man bruker penis, hvilke stillinger man har og hva man klarer å finne ut sammen, konkluderer Haakon Aars.

Tuppen er nok

Ekspertene

Haakon Aars har 30 års erfaring fra klinisk arbeid med seksualitet som lege, psykiater og sexolog. Han har erfaring fra internasjonalt faglig samarbeid, undervisning, radio- og TV-programmer og som spaltist i ulike medier. Han har skrevet boken Menns seksualitet.

Siv Gamnes er spesialist i sexologisk rådgivning og daglig leder ved Sex og samfunn - senter for ung seksualitet.

Stine Kühle-Hansen er pedagog og sexologisk rådgiver. Hun leder Amoroteket som lager utstillinger og undervisningsopplegg med mål å spre kunnskap om seksualitet og avlive myter.

Men fordi første del av skjeden er så følsom, er det mange kvinner som opplever at det er vel så godt eller bedre å bli stimulert med kun en penistupp.

- Klitoristuppen man ser foran, går inn i kroppen og deler seg i to ben som strekker seg bakover mot endetarmen på hver side av skjedeåpningen. Dermed vil klitoris bli stimulert gjennom skjedeveggen med bevegelse ytterst i skjeden, sier spesialist i sexologisk rådgivning Siv Gamnes.

- Du får også slimhinnekontakt med penishodet. Om penis presses lenger inn, vil det mest følsomme området av skjeden komme i kontakt med hud og kanskje hår, og ikke med slimhinner. Slimhinner er glattere og det vil føles mer «smud».

- Du får også mye mer bevegelse av den ytterste delen av skjeden når penis tas helt ut og bare litt inn igjen, ytterst. På den måten vil også klitorisbena få mye mer stimulering enn om penis er helt inne hele tiden, for da vil ikke bevegelsene i klitorisbena bli så varierte, sier hun.

- Det er mer hensiktsmessig å sammenligne penishodet med kvinnens klitorishode, sier sexologisk rådgiver Stine Kühle-Hansen ved Amoroteket.

Da skjønner man at det ikke er lengden og skaftet det kommer an på, fortsetter hun.

- Kjønnsorganenes hoder er poenget, og det er de som er mest forsynt med nerver. Klitorishodet har 8000 nerveender og penishodet har 4000 nerveender. Det er ikke stimulering av skaft, men av glans og undersiden av hodet som er mest følsomt og som lettest gir orgasmer, sier .

Har tolv peniser

- Mannen har dessuten ti peniser til, sier Kühle-Hansen og sikter til fingrene.

- Eller tolv, vil jeg si. Tungen også, påpeker Aars.

Særlig til menn som er bekymret for om penisen holder, er dette et viktig budskap.

- Det som gjør en mann til en stor elsker er ikke lengden på penis, men hvordan han bruker den og ikke minst hvordan han bruker hendene sine samtidig. Skal han virkelig bli en god elsker må han kunne kunsten å tilpasse seg og ikke glemme at han har hender og fingre, sier Kühle-Hansen.

Og hvis målet er et samleie må man vite at kvinners skjede kan være ulik i størrelse og dybde. Skjeden endrer seg mye med alder, sykdom og medisiner.

- Elskovskunst er et fintfølende håndverk som handler om tilpasninger. Når kvinnen er trang i skjeden kan for eksempel en kort finger fungere bedre enn en penis. Når kvinnen ikke ønsker penetrering i skjeden kan fingring utvendig gi mer nytelse. Når kvinnen har vid skjede kan en penis pluss en finger eller to sammen gi mer nytelse for begge, fortsetter hun.

- Mitt tips til alle menn uavhengig deres penis-størrelser er å huske at de har «elleve peniser». Bruk penis like mye utenfor som innenfor skjeden og alltid kombinert med de «ti andre penisene». Slik elskovskunst stimulerer kvinner lettere til orgasmer. De fleste kvinner oppnår orgasmer raskest ved massasje utvendig på klitorishodet eller slik stimulering kombinert med penetrering, tipser seologisk rådgiver Stine Kühle-Hansen.

Trumfkort kan gi serieorgasmer

Og til de menn som enda ikke er overbevist om at «langemann» ikke nødvendigvis må være den beste elskeren, kan Stine Kühle-Hansen opplyse om at man til og med kan gi kvinnen serieorgasmer uten dyp inntrengning.

Men likevel ved å gjøre bruk av penis:

- Stimuler først kvinnens klitorishode med våt finger eller tunge, raskt og lett. Når hun får orgasme legger hun seg raskt på rygg, ta så et godt grep om skaftet på penis med hele hånden slik at det ikke skjer dyp penetrering og før penis så vidt inn i skjedeåpningen.

Grepet med tommeltott og pekefinger skal møte kvinnens ytre kjønnslepper i støtene, forklarer hun.

- Ikke kom bort i klitorishodet hennes siden det kan oppleves vondt etter en klitorisorgasme, men støt i stedet på hver side av klitorishodet fordi det kan gi henne nye orgasmer. Hold grepet under alle støtene slik at penishodet ditt stimuleres samtidig med at hennes ytre deler støtes mot.

- Dette grepet kan gi henne nye orgasmer i serier, altså med få sekunders mellomrom. Dette V-grepet anvendt på penisskaftet kan både mannen og kvinnen også gjøre med hånden, sier Kühle-Hansen.

Penisen sitter i hodet

Ifølge Aars sitter en liten penis dessuten svært ofte i hodet.

Den kalles ikke manndommen for ingenting, og derfor må man gjerne skrive «liten» med anførselstegn. En liten penis er nemlig som oftest en helt gjennomsnittlig en.

- Det er vanlig at menn er opptatte av dette her, de føler at jo større, jo bedre og tror at penis er mindre enn alle andres og lurer på hva de kan gjøre, om de kan operere, bruke hormonbehandling og alt mulig. Men da svarer jeg at når de ser andre gutter i dusjen og slikt så ser de penis i en annen profil enn når de ser ned på den lille magen sin og en ostepop som henger under den, sier Aars.

Tips i farta:

Sjekk ut penisatlaset til Esben Esther P. Benestad for å se variasjonen, tipser sexolog og familierådgiver Thomas J. Winther ved Curasenteret.

En penisring kan løfte en "liten" penis mer fram, tipser Siv Gamnes.

Knipeøvelser er bra for begge, uansett, men om han er liten vil paret særlig ha nytte av at hun trener disse musklene. Sexolog Gro Isachsen som har spisskompetanse på bekkenbunnstrening, deler sin oppskrift her.

Hva gjelder sexstillinger ved liten penis er det beste tipset å prøve seg fram sammen, men Siv Gamnes kan fortelle at mange erfarer at misjonærstillingen og klassisk bakfra er undervurdert. Stillingen som ofte anbefales når han er liten, der de ligger skrått og i skje, har hun derimot ikke fått så gode tilbakemeldinger på fra par.

Ekstra glid i form av glidemiddel frarådes dersom han er liten, da det blir mindre friksjon (mye glattere) og derved mindre følsomt for henne. Det fordrer selvsagt at hun ellers er våt og klar for et samleie.

Det står også det meste du trenger å vite om kvinnens vagina på Sexologi.com, nettstedet til lege og sexolog Esben Esther Pirelli Benestad og kona, psykolog Elsa Almås.

- Det er faktisk mange unge gutter som dusjer med shorts på, på helsestudioet og sånn, forteller han.

- Men det sitter i hodet deres og er noe de ofte blir gående alene med siden menn ikke snakker med andre menn om sånne ting, men bare lukker seg inne. Så blir det en stor sak som gjør at de går rundt og tror at de ikke kan fungere seksuelt og at en mann med en stor penis er mye bedre for en partner, og slik er det ikke nødvendigvis, sier han.

Han fraråder også menn å få utført penisforlengende operasjoner i utlandet bare fordi dette ikke er inngrep som gjøres i Norge med mindre man har en mikropenis (6-7 centimeter, men dette er svært sjelden man ser, ifølge legen).

- Inngrepet fører ofte til avkuttede nervebaner og blodforsyninger som gjør at man mister ereksjonen for livet, advarer Aars.

- Derfor er det utrolig viktig å finne ut av sin egen penis, det å godta at den er som den er og lære hvordan man skal bruke den ordentlig i forhold til en partner, sier han.

En liten penis å knipe rundt

Et tips ellers, og litt ekstra aktuelt når man snakker om en liten penis, er effekten av bekkenbunnstrening.

- Har hun trent bekkenbunnsmusklene spiller størrelsen svært liten rolle. Hun blir trangere, noe som gjør både friksjonen og derved nytelsen større for begge. Skjedeveggene vil slutte trangt om penis uansett, sier sexolog Gro Isachsen som har viet mange år til bekkenbunnstrening og har utviklet en egen bekkenbunnstrener, Vagiflex.

På nettstedet Sexologi.com står det også å lese at en mindre penis vil gi bedre mulighet for at kvinnen kan bruke muskulaturen i skjeden, fordi skjeden blir som en hånd som kan holde rundt og kjærtegne penis.

Det er en fordel om kvinnen har et aktivt forhold til denne muskulaturen, ubrukt muskulatur vil selvfølgelig bli slapp og mindre dynamisk. En stor penis gir kvinnen en større følelse av å bli fylt, men kan også bidra til at hun i mindre grad bruker skjedemuskulaturen aktivt, til glede for både seg selv og partnere, skriver lege og sexolog Esben Esther P. Benestad og psykolog Elsa Almås på sin nettside Sexologi.com.

Obs! Klikk.no vil presisere at vi vil ikke med dette oppfordre til et samleiefokus, men dette som er beskrevet her er trolig gode nyheter for menn som føler at de kommer til kort, bokstavelig talt. Det må også påpekes at det selvsagt alltid vil finnes preferanser, som at noen kvinner er opptatt av at penis er stor, lang, tykk... Da er det likevel paret det kommer an på, hvorvidt man passer sammen, ikke størrelsen i seg selv.

Følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

SE OGSÅ:

Er oralsex egentlig sex?

Kjapp håndjager gir trøbbel med tidlig sædavgang

Dette funker bedre enn porno

Her er de ekte filmsex-scenene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning