Orgasme for kvinner

- Jeg kan nesten garantere at kvinnen får orgasme av det

18 tips for å lokke frem flere orgasmer.

ORGASME: - Nesten alt en mann gjør etter den første orgasmen, kan bli multiorgasmefremkallende, hevder erotikkpedagog Ylva Franzén.
ORGASME: - Nesten alt en mann gjør etter den første orgasmen, kan bli multiorgasmefremkallende, hevder erotikkpedagog Ylva Franzén. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstock.com
Publisert Oppdatert

- Nesten alt en mann gjør etter den første orgasmen, kan bli multiorgasmefremkallende, hevder erotikkpedagog  Ylva Franzén, forfatter av boken Kvinnens nytelsesbibel som er pensumlitteratur på sexologistudiet ved Universitetet i Göteborg, og som finnes på en rekke ungdoms- og kvinneklinikker i Sverige.

 

Husk etterspillet

Hun anbefaler at man setter av tilstrekkelig tid til fortsettelsen, som vil si at kvinner får flere orgasmer. Franzén mener videre at det absolutt viktigste for en kvinnes ekstatiske orgasmer, er å ikke forsømme etterspillet, og det som kommer etter hennes første orgasme eller mannens utløsning.

Også menn kan få flere orgasmer på rad. For dem dreier det seg om å hindre utløsningen og kun få selve orgasmen, siden orgasme og utløsning er to forskjellige prosesser i kroppen.

Det som skiller multiorgastiske kvinner fra andre, ifølge erotikkpedagogen, er til dels at de kjenner sin egen kropp så godt at de vet hva de selv tenner maksimalt på, og dels at de kan kommunisere det til partneren.

- Utnytt situasjonen og se til at du får den tiden du trenger og fortjener. Si at du vil ha mer, og si at du vil få orgasme dersom han fortsetter i samme rytme! Det kan også være lurt å hjelpe mannen i gang og fortelle ham på forhånd at du har lyst til å utvikle orgasmeevnene dine, og både oppleve mer intense og flere erotiske høydepunkter, sier Franzén.

Orgasme sammen med en mann

Selv om nesten alt han gjør etter den første orgasmen hennes kan gi henne flere, er det en likevel en metode Franzén kaller for den beste måten å få orgasme sammen med en mann på. Dette er metoden der han "holder på ytterst i skjeden" etter sin utløsning.

Og, som en gladnyhet til menn med liten penis, kan dette gjøres helt uavhengig av størrelse.

- Mange menn strever fælt med å gi kvinnen orgasme, og legger ned masse tid og energi på feil sted. Men han kan godt få sin orgasme først, og så gi kvinnen mer nytelse etterpå, bare ved å holde på ytterst i skjeden. Jeg kan nesten garantere at kvinnen får orgasme av det, sier hun.

Dette skal være fullt oppnåelig å få til, for blodet i penis forsvinner ikke som ved et trylleslag etter at han har fått orgasme. Blodet forblir i penis og holder den stiv i kanskje fem minutter - dette varierer.

- Disse minuttene er alt kvinnen trenger. Noe som må understrekes også her, er at de grunne støtene skal skje langsomt. Det beste man lærer seg fra tantra er at langsomheten øker følsomheten, sier Franzén.

Fortsett, fortsett!

Seksualunderviser Stine Kühle-Hansen (NACS), holder ofte foredrag om at «en orgasme er ikke en endestasjon». Hun har flere konkrete tips til kvinner og par som de kan gjøre etter sin første orgasme, blant annet V-grepet.

- Det gjøres ved å stimulere på siden av klitoris eller på siden av penisskaftet. Indirekte stimuli etter første orgasme kan gi begge kjønn gode, nye orgasmer tett i tett, sier hun.

Med pekefinger og tommeltott legger man fingrene i V, og legger det forsiktig på hver side av klitorishodet, altså putene på hver side. Fingrene kan beveges hurtig ruggende eller lett bankende, og kan hente opp flere orgasmer fra det erektile vevet. 

- Har kvinnen fått en utvendig orgasme først er sjansen stor for at hun kan få innvendige dype orgasmer hvis hun får stimuli der samtidig eller rett etterpå. Multiorgasmer kan utvikles, sier Kühle-Hansen.

- Ønsker ikke kvinnen dyp inntrengning kan dette være løsningen, sier hun:

Stimuler først kvinnens klitorishode med våt finger eller tunge, raskt og fjærlett. Når hun får orgasme, legger hun seg raskt på rygg. Ta så et godt grep om skaftet på penis med hele hånden slik at det ikke skjer dyp penetrering og før penis så vidt inn i skjedeåpningen.

Her er 18 tips fra Ylva Franzén som kan lokke frem flere orgasmer hos kvinner.

 1. Slikkeorgasme.
 2. Stimulere g-punktet.
 3. Masser området bak g-punktet i skjedetaket, AFE-sonen, eller A-punktet. (A-punktet beskrives som et område som sitter litt høyere oppe enn g-punktet, ca. 6-7 cm inne. Det kan i likhet med g-punktet svelle ved opphisselse, men først og fremst er det et punkt fylt med nerver, red.anm.)
 4. Elsk i favorittstillingen deres, eller enda bedre, i sjøstjernestillingen.
 5. Minimal berøring av klitoris i form av din hete pust eller et fjærlett streif kan være nok.
 6. Legg hånden over hele vulva og press langfingeren mot klitoris med sterkt trykk. Bare press rett inn - det er absolutt forbudt å kose, gni eller massere. Nytelsesnervene rundt klitoris og de indre kjønnsleppene reagerer sterkt på press.
 7. Sug lenge på hennes mest følsomme brystvorte.
 8. Hvis henne i øret alt du vil gjøre med henne igjen.
 9. Husk å kjærtegne og kysse henne ekstremt langsomt hvis du vil gjøre henne ekstremt følsom.
 10. Bli igjen inne i henne etter at det har gått for deg. Kjærtegn kjønnsleppene hennes og klitoris, eller la henne gjøre det selv.
 11. Trykk mot det som beskrives som g-punktområdet, og slipp. Trykk, og slipp.
 12. Massér i fire retninger. Gå inn i henne igjen med to fingre og press kraftig i fire retninger: oppover, på høyre side, nedover og på venstre side.
 13. Gå inn eller ut med en eller to fingre, massér der inne samtidig som du vrir på håndleddet.
 14. Press håndflaten mot venusberget mens du fører peke- og langfingeren inn i henne. La hånden gli nedover med et sterkt trykk mens fingrene glir innover, og enten presser mot g-punktet, eller, hvis du skiller dem, indirekte mot klitorisbena.
 15. Trykk to av fingrene på høyrehånden kraftig mot de ytre kjønnsleppene fra undersiden mens du langsomt skiller de indre leppene med pekefingeren på den andre hånden, slik at selve klitorishodet blottlegges. Kil det forsiktig. Varier med å føre en pekefinger sakte fra skjedeåpningen og opp til den lille knoppen som kan få hele kroppen hennes til å skjelve av den minste lille berøring.
 16. Forankre én finger på g-punktet, mens klitoris kjærtegnes rytmisk.
 17. La den ene hånden hvile mot klitoris mens g-punktet stimuleres kraftig med den andre, eller stimuler begge rytmisk. Stryk fra klitoris og ned mot skjedeåpningen med den ene hånden mens du presser inn mot g-punktet med den andre. Hendene beveger seg altså i motsatt retning og gir en deilig dobbeltmassasje! Rytmen kan varieres ved at du stimulerer dobbelt så raskt inne i skjeden som utenfor.
 18. Grip rundt klitoris med to fingre og gni på toppen med en tredje, mens du går inn og ut mot g-punktet med den andre. Jo mer intenst en kvinne går inn i opphisselsen, jo mer rytmisk skal stimuleringen være. Hvis du vil bygge opp opphisselsen til orgasmens rand, stryk først i bølger over kroppen hennes, før du gir henne en vulvamassasje, og før hun kommer frem, ta en pause ved å kjærtegne en annen del av kroppen hennes, og gjør dette noen ganger før du gir henne den etterlengtede "topporgasmen".

Kilde: Kvinnens nytelsesbibel av Ylva Franzén, Silke forlag; 2009

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning