Hvordan suge en mann

15 tips til å suge en mann

- Som å suge på en kjærlighet på pinne.

SUGETIPS: Her får du 15 tips til hvordan du kan gi mannen en skikkelig "blowjob". ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
SUGETIPS: Her får du 15 tips til hvordan du kan gi mannen en skikkelig "blowjob". ILLUSTRASJONSFOTO: Colourbox
Publisert Oppdatert

Suging kan varieres i det uendelige til glede for mannen, så hvorfor ikke plukke med seg litt ny inspirasjon?

Ingen suge-fasit

- Det finnes mange måter suge en mann på, og selv om det kanskje ikke er det man vil høre, så er det beste tipset å spørre han om hvordan han liker det, sier Christina Placht på vegne av RFSU Norge. (RFSU jobber både med bistandsprosjekter ute i verden og med seksualopplysning i Norge, og har utviklet et eget informasjonshefte om slikking, red.anm.)

Det handler om å prøve seg frem gjennom å slikke på ulike steder og kjenne etter hvordan mannen reagerer og hva han liker best.

- Prat med hverandre om oralsex og spørre hvordan den andre vil ha det, og husk at når du spør så har du også en gylden anledning til å si hva du selv tenner på og hvordan du vil ha det, sier Placht.

Kjærlighet på pinne

- Når du suger kan du tenke på hvordan det er å suge på en kjærlighet på pinne. Det fungerer på så å si samme måte, men kan varieres slik du vil, sier Placht.

Men husk at det er det samme med hodet på penis som med klitoris, noen vil at du skal slikke eller suge forsiktig, andre vil ha det kraftigere. 

Samtidig som du suger kan du beføle pungen, eller dra hånden frem og tilbake over penis. Strengen på undersiden av penis er følsom og noen liker å bli slikket der i kombinasjon med runking.

Den som blir sugd må veilede

Margrete Wiede Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning (NACS) støtter tipsene, men tilføyer at selv om seksualitet er det mest intime vi har sammen, er det ofte vanskelig, kleint og flaut og snakke om det.

- Jeg mener jo alltid at det er smart og snakke med hverandre, og fortelle hva men liker, også mens man holder på er det jo deilig når partner gir uttrykk for at det man gjør er deilig, sier hun.

Det er også han som må veilede henne, det er jo han som kjenner hva som gjør godt, og hun blir bedre og tryggere med litt veiledning fordi hva man nyter kan variere litt fra gang til gang, og fra mann til mann.

Den som gir, styrer

Siv Gamnes, spesialist i sexologisk rådgivning (NACS), støtter også tipsene, men legger til at noen kvinner har stor brekningsrefleks når de får noe inn i munnen og særlig om noe kommer for langt inn.

- Det er viktig at den som gir, styrer hvor mye av penisen som skal inn i munnen, sier hun. 

En måte å styre hvor langt penis kommer inn i munnen, er at en holder hånda si rundt penis omtrent der grensen er for hva man klarer, slik at hånda fungerer som en stopper.

Sæd i munnen

Det er jo ikke noe hyggelig for noen om du brekker deg og/eller kaster opp når du skal gjøre dette. Den som får oralsex må aldri presse hodet til den som utfører nedover penis - den som utfører må ha kontrollen.

- Det er også mange som ikke ønsker sæd i munnen og synes det er ekkelt. Det er ingen grunn til å få sæden inn i munnen om du synes det er ekkelt, sier Gamnes.

Finn andre løsninger, for eksempel avslutte oralsexen og fjerne munnen rett før spruten kommer eller la spruten komme inn i munnen, men la sæden strømme ut igjen nedover penis.

15 sugetips

1. Posisjonere deg sånn at du kan kjæle med både testiklene, anus og perineum, i tillegg til å kunne holde rundt penisroten og la hånden gli opp og over hodet. Du trenger med andre ord litt plass. (Dersom han står og du sitter, pass på at du når opp uten anstrengelser.)

2. Slapp av i kjevemusklene og nakken og skyv heller leppene frem enn tilbake for å dekke tennene.

3. Gjør han hard ved å ta penis i munnen og suge lett, eller dann en ring med fingrene rundt roten av penis (som også gir deg muligheten til å styre hvor mye av penis som kommer inn i munnen din).

4. Bruk hånden samtidig: Grip rundt penis med tommelfingeren mot kanten av hodet. Hånden skal følge munnens bevegelser oppover og nedover penis.

5. Bruk leppene: Finn frenulum, den V-formede kanten på baksiden av penishodet og følg den, samtidig som du suger og pirrer den med leppene og tungen. La tungen leke rundt kanten av hodet (kronen). Dekk tennene med leppene når du glir nedover skaftet. Sug en hel testikkel inn i munnen og kjærtegn den med tungen.

6. Start sakte og forsiktig, jobb opp til raskt og fast og hold rytmen.

7. Klassisk pumpeteknikk er at du konsentrerer deg mest om ytterste del av penis, samtidig som du gjør pumpebevegelser på nedre del med fingrene eller hele hånden, skriver psykiater Paul Joannides i boken Lyst på sex, boken som gjorde ham til en av USAs mest anerkjente sexbokforfattere.

8. Hvis han ikke er omskåret: Trekk forhuden helt opp over penishodet og stikk tungen inn i forhudens åpning. Sutt og bit forsiktig i hudsamlingen, mens du lar tungespissen sirkle rundt hodet. Hold fast i skaftet og trekk forsiktig forhuden tilbake med munnen. Beveg deg nedover, inntil du har det meste av penis i munnen. Beveg deg opp igjen og hold forhuden nede like under kanten av hodet med hånden, så du kan slikke hele veien rundt hodet.

9. Temperatur og struktur: En isterning i munnen kan gi han en kald, bedøvende følelse. Skift til en varm drikk; sug først med varm munn, og pust deretter kaldt på hodet. Det gir en kjølende fornemmelse å suge på en sterk peppermynte, før man gi munnsex.

10. Sexleketøy: Prøv en vibrator over penis, mens du suger, eller sett spissen av vibratoren under din egen tunge eller hake; vibrasjonene sendes gjennom munnen din. En justerbar penisring rundt roten kan øke trykket. Eller stryk med en hard massasjestav langs undersiden av penis, kanten rundt hodet og rundt analåpningen eller innenfor, tipser fellatio.no.

11. Ikke utelat ballene! Ta dem kjærlig i munnen og sug forsiktig, skriver fellatio.no.

12. Det å slikke litt på mellomkjøttet (perineum) eller gi det en lett fingermassasje gir oralsex «någo attåt», ifølge Joannides. Andre følsomme områder er brystvortene, innsiden av lårene og «millom bakkar og berg». Noen klarer seg lenge med beføling av analåpningen, andre liker en finger ut og inn og noen vil at den holdes i ro og bare presser jevnt mot prostata (mannens g-punkt).

13. Hold ham gjerne på kanten av orgasmen lenge, eller ta ham opp og ned til kanten av orgasmen gjentatte ganger.

14. Det er noe som heter at når han beveger seg, beveg deg med ham, men når han begynner å stønne, fortsett med akkurat det du gjør for det tyder på at det er veldig bra.

15. Og ved å konsentrere leppeaktiviteten nettopp om det lille v-formede området rett under hodet, er det bare å la ladningen suse rett forbi om du ikke vil få sæd i munnen. Eller, enda mer klassisk, hold hånden rundt roten og sug tuppen, og styr unna skuddlinjen like før! Rett før det går for ham lar du bare hånden gli oppover skaftet til like under hodet og begynner å pumpe for Gud og fedrelandet, skriver Joannides.

Kilder: Hot sex (Tracey Cox; Aschehoug, 2001) og Sexboka (Suzi Godson; Gyldendal, 2002), etter tips fra Margrete W. Aasland og Siv Gamnes; bøkene selges ikke lenger i norske utgaver, fellatio.no og Lyst på sex (Paul Joannides).

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning