Kjenner du til «peniskongen av orgasmekongeriket» og corona? Dersom du nå ser for deg en selsom figur med en penisformet krone på hodet eller en flaske meksikansk øl med en limebåt i, kan du nok ha god nytte av en aldri så liten anatomileksjon i mannens følsomme underliv

Glans, frenulum og corona

Visste du for eksempel at penisskaftet regnes som like følsomt som kvinnens indre kjønnslepper? Penishodet (glans) er derimot homolog med kvinnes klitorishode og er mest forsynt med nerver.

- Glans er «mannens klitoris», og på samme måte som kvinnens, er det best med forsiktig stimulering i begynnelsen og så kan den bli mer intens mot slutten, sier Peder Kjøs, psykolog i klinisk voksenpsykologi og kjent som  sex- og samlivsekspert.

På undersiden av hodet finner vi følsomme frenulum; «peniskongen av orgasmekongeriket», som er  hudstrengen som fester forhuden til hodet. I frenulum og langs corona (kanten av penishodet) er det svært tett med nervereseptorer som i hovedsak registrerer lett berøring, men som også er veldig følsomme for vibrasjoner.

- Frenulum er et så følsomt punkt at man hos mange menn kan fremprovosere en orgasme bare ved å holde en fuktig finger fjærlett mot det, sier Thomas Winther, sexolog og familieterapeut, kjent fra NRKs «Trekant»

Urinrørsåpningen

- Med fare for å isolere det mannlige kjønnsorganet for mye; følsomt er også hullet på penishodet, for det er der den hudfolden, frenulum, ender opp. For noen er selve hullet så følsomt at det er for mye at man tar på det, sier Kjøs.

- Igjen er sammenligningen med klitoris rimelig. Å få en finger på hullet som første berøring vil for mange være alt for intenst, mens det senere kan være bra med ganske kraftig stimulering, sier Kjøs.

Mens noen ikke liker stimulering her overhodet, tar noen det videre; «sounding». Det vil si at man stikker noe inn i hullet, da helst «sounds» som er sexleketøy utformet spesielt for dette.

Pungen og testiklene

Huden utenpå guttens pung sammenlignes ofte med jentas ytre kjønnslepper i følsomhet.

Testiklene er langt mer følsomme, så rådet er å stimulere disse, men via pungen.

- Mange kvinner synes berøring av klitoris blir alt for intenst, og foretrekker en indirekte tilnærming, og gjerne myk massasje av ytre og indre kjønnslepper. Jeg synes kanskje ikke sammenligningen med pungen er så presis - pungen er gjerne mindre følsom, mens selve testiklene er veldig følsomme, sier Kjøs.

- Hvor følsom man er ulike steder varierer fra person til person, men dette regnes som en følsom kroppsdel som man kan stimulere med forskjellig typer trykk og berøring, sier Winther.

Anus, perineum og prostata

Anus må også nevnes, da dette er et område som har like tett med nervetråder som på penis.

Både ringmuskelen og prostata i taket på analåpningen fremheves, og sistnevnte er ifølge eksperter «en kjempeerogen sone som kan forsterke menns orgasmefølelse».

- Når man stimulerer penishodet så får man gjerne en intens kraftig orgasme som varer ganske kort, mens en prostataorgasme gjerne er dypere og varer mye lenger. Som rolige bølger som slår mot stranden har noen menn uttalt om etterdønningene av denne orgasmen, sier Winther.

- Prostatamassasjen trenger ikke å vare spesielt lenge, og det trengs vanligvis stimulering av penis også. Massasjen vil nok fungere best som en kombinasjon med at man onanerer ham eller gir ham oralsex, men under samleiet er det en mulighet å bruke en liten analplugg, sier Kjøs.

- Gjennom fast trykk mot perineum (området mellom penis og endetarmsåpningen), kan også prostatakjertelen bli indirekte stimulert og noen menn har opplevd å få multiorgasmer av dette, sier Winther.

Teknikker til inspirasjon

Vi har funnet frem noen teknikker for stimulering av noen av hans følsomme soner.

Men husk at selv om følsomheten er tilstede, så trenger det ikke å være seksuelt stimulerende. Som ved alle seksuelle tips og teknikker,; så vil det være individuelt hva som oppleves deilig!

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!