Ned 40 kilo på 11 måneder

Kiloene raser av

Hilde bestemte seg for at nok var nok. Nå opplever hun at kiloene forsvinner, mens humøret, energien og selvtilliten øker.

NYTT LIV: Hilde Martinsen har gått ned over 30 kilo med Vektkonsulentene. Nå vil hun ta av 7 til før sommeren.
NYTT LIV: Hilde Martinsen har gått ned over 30 kilo med Vektkonsulentene. Nå vil hun ta av 7 til før sommeren. Foto: Petter Berg HM Foto
Publisert Oppdatert
Jeg kan jo spise alt, bare jeg går for de sunneste alternativene

- Det er så gøy! sier Hilde Martinsen (45) med et stort smil.

- Nå har de begynt å kommentere det på jobben: Du blir jo bare mindre og mindre, får jeg høre. At det faktisk synes, gjør meg ekstra stolt.

Hilde er en sprudlende glad dame, latteren sitter løst, og hun forteller ivrig om suksessprosjektet sitt, som startet i april i år. Da viste vekten 115 kilo.

- Jeg skjønte at pilen gikk i feil retning. Noe måtte gjøres.

For noen år siden gikk Hilde ned 40 kilo med lavkarbokost, men klarte ikke å holde vekten nede.

- Det fungerer ikke i lengden. Jeg måtte finne et varig opplegg, som er enkelt i hverdagen og som passer med familieliv.

Hun meldte seg inn i Vektkonsulentene.no, noe som innebar at hele familien måtte legge om kosten. Men ikke dramatisk.

- Jeg spiser mye av det samme, men mer grønnsaker, og mindre av de usunne tingene.

Har du sett Hilde på TV? Da hun fikk spørsmål om å være med i Vektkonsulentenes reklamefilm, var hun ikke sen om å si ja. Hun ønsker nemlig å hjelpe andre til også å få et lettere liv. </p> </div>

Kloke valg

Vi er hjemme hos Hilde og familien på Ammerud i Oslo.

FØR: - Til skrekk og advarsel. Aldri mer! sier Hilde om dette bildet av seg selv. Det hender hun tar det frem for ekstra motivasjon.
FØR: - Til skrekk og advarsel. Aldri mer! sier Hilde om dette bildet av seg selv. Det hender hun tar det frem for ekstra motivasjon. Foto: Privat
SNACKS: Frukt dyppet i sjokolade er et godt alternativ til snop. Og å piske krem av kokosmelk, som du kan dyppe frukt i... Nam! sier Hilde.
SNACKS: Frukt dyppet i sjokolade er et godt alternativ til snop. Og å piske krem av kokosmelk, som du kan dyppe frukt i... Nam! sier Hilde. Foto: Anne Elisabeth Næss

- Maten er blitt mer variert. Og alle er blitt i bedre humør! forteller datteren Silje (13) om familiens nye vaner. Hun stikker noen eplebiter til hunden Maki, som svinser fornøyd rundt på kjøkkenet.

I starten var det uvant å måtte veie all maten og plotte inn måltidene på nettsiden.

- Men når du blir vant til det, går det kjapt, og er gøy! Du lærer deg hvor mye de ulike tingene veier, og med mobilen er det gjort i en fei. Registreringen hjelper meg å holde oversikten, så jeg får i meg nok mat og riktig sammensetning. Ellers går jeg ikke ned, sier Hilde.

Hun er glad i å lage mat, og synes oppskriftene er enkle, det tar ikke lang tid. Og når hun er borte, sørger hun for å velge smart.

- Det er blitt en bevisstgjøring. Jeg kan jo spise alt, bare jeg går for de sunneste alternativene.

Det samme gjelder i lunsjen på jobben.

- Jeg er aldri veldig sulten, dermed blir det lettere å gå forbi de usunne rettene. Dessuten involverte jeg de nærmeste kollegene mine fra start, så de ikke skulle friste meg med kaker og godteri.

En god dessert Hilde gjerne vil anbefale, er Havrepannekaker med banan.

Pitapizza er også en vinner.

Milepæl

Etter at Hilde startet med kostprogrammet, har hun gått ned utrolige 40 kilo, over 1 kilo i uken. Hun har nådd målet sitt, men nå har hun satt seg et nytt mål: 7 kilo til før sommeren!

- For meg var det en milepæl å komme under 100 kilo, der hadde jeg ikke vært siden før jeg fikk barn.

Etter at kiloene har rast, har Hilde fått mer energi og overskudd, og motivasjon til å utfordre seg selv enda mer.

Helsa var hovedmotivasjonen for livsstilsendringen.

- Moren min har diabetes og hjerteproblemer, forteller Hilde, som tenker langsiktig og vil holde seg frisk. For henne var ikke kostomleggingen det vanskeligste.

NYE UTFORDRINGER: Hilde ønsker å inspirerer andre via bloggen sin. Bildet ble tatt i mars 2014, da Hilde hadde gått ned 55 kilo.
NYE UTFORDRINGER: Hilde ønsker å inspirerer andre via bloggen sin. Bildet ble tatt i mars 2014, da Hilde hadde gått ned 55 kilo. Foto: Petter Berg HM Foto

- Det var tyngre å komme i gang med trening. I starten ble det mest gåing, nå har jeg begynt å løpe, med stor drahjelp fra døtrene mine.

HJEMMEBAKT: Hildes kjøleskap bugner av frukt og grønnsaker. Og de grove sconesene er populære.
HJEMMEBAKT: Hildes kjøleskap bugner av frukt og grønnsaker. Og de grove sconesene er populære. Foto: Anne Elisabeth Næss

Også her er progresjonen merkbar.

- Endelig er jeg ikke den som henger etter på tur. Og nå synes jentene mine det er gøy at jeg er med.

Hilde er ute i skogen hver eneste dag, minimum en time, men gjerne to. At den samme runden tar stadig kortere tid, er motiverende.

- Jeg er også blitt mer bevisst å få "gratis" mosjon. Lar bilen stå, går de tre kilometerne til T-banen i stedet for å hoppe på tilbringerbussen, tar alltid trappen i stedet for heisen.

Livsnyter

Men nok prat! I entreen står tre par joggesko i friske farger og venter på å bli utslitt.

- Jeg måtte kjøpe meg noe kult, og ha noe morsomt å leke med, sier Hilde, som har registreringsbrikke i skoene - og selvsagt treningsapp på telefonen.

Treningstøy var det vanskelig å få tak i - før.

GØY: - Løpesko kan jeg flotte meg med, sier Hilde, som er i god gang med å slite ut disse tre parene.
GØY: - Løpesko kan jeg flotte meg med, sier Hilde, som er i god gang med å slite ut disse tre parene. Foto: Anne Elisabeth Næss

- Det er gøy å kunne kjøpe fine klær som passer. Og når jeg kjenner at kondisen blir bedre, får jeg heller ikke lyst til å spise usunn mat, men bare mer motivasjon til å fortsette, sier Hilde mens hun snører på seg joggeskoene.

Da vet Maki at det er tur på gang, og løper ivrig til døra. De to er faste turkamerater i Lillomarka, som Hilde er så heldig å ha rett bak huset.

På terrassen her har hun også en jacuzzi som lokker med avslapning etter en lang tur i skogen.

Det virker som hun virkelig nyter livet?

SPREKE TURKAMERATER: Hilde og hunden Maki er ute i skogen hver eneste dag. Da dette bildet ble tatt i juni 2013, hadde Hilde gått ned 10 kilo med Vektkonsulentene.
SPREKE TURKAMERATER: Hilde og hunden Maki er ute i skogen hver eneste dag. Da dette bildet ble tatt i juni 2013, hadde Hilde gått ned 10 kilo med Vektkonsulentene. Foto: Anne Elisabeth Næss

- Jo, jeg koser meg masse! sier Hilde i det hun setter av gårde etter bikkja. Klar for flere naturopplevelser, reiser og god mat sammen med familien.

Hildes beste tips

  • Bare kom i gang, ikke nøl, det er ikke noe å vente på!
  • Få med deg dem rundt deg, de er viktige støttespillere. Og mosjon er lettere hvis man har noen å trene sammen med.
  • Ha alltid noe sunt i vesken, hvis sulten setter inn. For eksempel Wasa sandwichbar. Da er du forberedt, og unngår å kjøpe deg noe usunt.

Følg med på Hildes blogg og se hvordan det går med henne videre.

Les også:

Pernille gikk ned 27 kilo

Bent gikk ned 23 kilo

Bettina gikk ned 38 kilo

Heidi holder vekten stabil

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen