Test av sykkelbukser

De beste sykkelbuksene

Stor test av herre- og kvinnemodeller. Soleklare testvinnere.

BUKSETEST: Tor Magnus Kolflaath og Elisabeth Eriksen har testet sykkelbukser for Klikk Helse.
BUKSETEST: Tor Magnus Kolflaath og Elisabeth Eriksen har testet sykkelbukser for Klikk Helse. Foto: FOTO: Jenny Mina Rødahl
Publisert Oppdatert

Det finnes et hav av sykkelbukser i butikkene. Med seler og uten seler. Lange og korte. Dyre og billige. Det viktigste er at komforten er god og at buksa sitter som den skal.

I denne testen har seks dyktige syklister testet til sammen 12 sykkelbukser for kvinner og menn.

- Det første jeg passer på er at den ikke er for stram i lårene. Og så må den være høy nok bak til at du ikke får glippe mellom buksa og trøya. Samtidig må den ikke ha en stram og ubehagelig strikk i livet. I tillegg er det selvfølgelig viktig at puta er akkurat passe stor og ikke gnager noe sted, sier Elisabeth Eriksen, som har syklet aktivt i tre år, er medlem av sykkelklubben IF Frøy og har deltatt i flere sykkelritt.

Sykkelbuksa bør sitte som støpt og samtidig ha god komfort. Det bør heller ikke være et problem å tisse, påpeker Jon Flydal, en av våre mannlige testere:

- En god sykkelbukse har god strikk med friksjon som holder buksebeina på plass under bruk. Den har også en god pute som er behagelig under bruk. Det er ikke slik at de tykkeste putene er de beste, sier Jon Flydal som har syklet turritt siden 2006.

Forskjeller på modellene

Det ikke er så stor forskjell på mann- og dame-modellene, men det er mer praktisk for damer med en bukse uten seler.

- Damer har mindre blære og må derfor oftere på do, mener Madsen Eriksson.

For å finne den perfekte sykkelbuksa har vi i tillegg til aktiv bruk over tid også vasket buksene gjentatte ganger. For noen av modellene har dette avslørt rask slitasje eller andre svakheter.

- Pris og kvalitet hører sammen når man skal kjøpe sykkelbukse, selv om det ofte finnes gode tilbud. Lytt til tips fra de som jobber i seriøse sykkelbutikker eller fra venner som har syklet mye, sier Jørn Michalsen, leder av Norges nest største sykkelklubb, IF Frøy.

Vinnerne

I både herre- og kvinneklassen er testvinnerne fra merket Trimtex. "Buksa er uten seler, men med høyt nok liv er den svært behagelig å ha på. Den sitter som den skal, har god komfort og en flott pute" sier panelet om kvinnemodellen.

Herrevinneren er Trimtex Pro, kvinnemodellen som kommer best ut har samme navn. I kvinnetesten er det den andre modellen fra Trimtex samt Craft som kommer best ut. I herreklassen kommer Northwave og Diadora best ut ved siden av Trimtex.

Under finner du testene av sykkelbukser for kvinner og menn i sin helhet.

Her får du kjøpt sykkelbuksene

Trimtex: Link til nettbutikk

Diadora: Sport 1, XXL og sportsbutikker generelt

Craft: De fleste sportsbutikker

2XU: Enjoy Sport, 2XUs nettbutikk

Northwave: Stians Sport, MX Sport, Sport 1 og frittstående sportsbutikker

Les også:

Verdens beste pulsklokke akkurat nå

Test av solbriller til trening

Test av 14 treningsshortser for kvinner

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning