Tips for å hjelpe kroppen på vei

La kroppen hvile

Restitusjon er like viktig som trening.

KRAFTANSTRENGELSE: Den tyske skiskyteren Kati Wilhelm utslått i snøen etter seier. Både toppidrettsutøvere og andre som trener må ha gode perioder med restitusjon for å prestere bra.
KRAFTANSTRENGELSE: Den tyske skiskyteren Kati Wilhelm utslått i snøen etter seier. Både toppidrettsutøvere og andre som trener må ha gode perioder med restitusjon for å prestere bra. Foto: Foto: Jens Meyer/Scanpix
Publisert Oppdatert

Selv om treningstimen er over, er ikke kroppen ferdig med sine oppgaver.

Nå jobber den med å komme til hektene igjen, slik at du er klar for nye utfordringer.

Her får du noen tips om hva du kan gjøre etter endt treningsøkt for å hjelpe kroppen på vei:

  • Drikk: Etter å ha svettet masse er det viktig å få i seg nok væske. Hydrering gjør at du ikke føler deg så tom og sliten.
  • Kjøl deg ned: Ising kan redusere faren for smerter og betennelse i musklene. Hold en pakke is på overarbeidede muskler i 5-10 minutter.
  • Ta et bad: Fyll badekaret med varmt vann og hell i to kopper med Epsom-salt, som er rikt på magnesium. Legg deg i bløt og slapp av i 15 minutter. Forskning viser at magnesium reduserer faren for betennelse.
  • Hopp til køys: Mens du er i drømmeland, reparerer kroppen de brukte musklene. Etter en hard økt, bør du prøve å få minst åtte timer søvn.

Kilde: Shape

Se video: Hjemmetreningsprogram

Les også:

Få mage som Siren Sundby

Bli pen og trent på 30 minutter

Hvordan trene i sprengkulda?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning