Nettmøte med tidligere landslagslege Thor-Øistein Endsjø

Idrettslegen svarte

Se hva den tidligere landslagslegen svarte om skader og restitusjon.

SÄLEN-MORA 20090301 
Fra starten på Vasaloppet 2009 i Berga By hvor over 15 000 løpere deltar. K
Foto: Ulf Palm / SCANPIX  SVERIGE
SÄLEN-MORA 20090301 Fra starten på Vasaloppet 2009 i Berga By hvor over 15 000 løpere deltar. K Foto: Ulf Palm / SCANPIX SVERIGE Foto: Ulf Palm / SCANPIX
Publisert Oppdatert
ALDER AVGJØR IKKE: Tidligere landslagslege Thor-Øistein Endsjø tror ikke det nødvendigvis er alderen som avgjør hvorvidt man havner bakpå. - Mange pensjonerte leger er fulle av energi og leser artikler og tar kurs i samme tempo som før, sier han til Klikk.
ALDER AVGJØR IKKE: Tidligere landslagslege Thor-Øistein Endsjø tror ikke det nødvendigvis er alderen som avgjør hvorvidt man havner bakpå. - Mange pensjonerte leger er fulle av energi og leser artikler og tar kurs i samme tempo som før, sier han til Klikk. Foto: Foto: Petter Berg/HM Foto

Hva er vel ikke mer surt enn å skade seg på ski en av de første dagene i påskeferien? Følg rådene til vår ekspert og unngå skader.

Nettmøte

Tidligere landslagslege Thor-Øistein Endsjø svarte leserne onsdag i nettmøte på Klikk Helse.

Legen svarte på alt innen trening, skader og restitusjon, og hva du skal ta hensyn til når du skal gå eller stå på ski i påsken.

- Hvis du har hatt noen rolige uker eller måneder før påske, er det viktig å ta litt hensyn. Når du legger ut på tur må du ta hensyn til hvor god kondis du har, og hvor mye krefter du har, sier Thor-Øistein Endsjø.

Vær realistisk

- Skal du ut på langtur, disponer kreftene etter hvor lang turen blir. Vær realistisk når du legger opp turen, råder idrettslegen.

Særlig i utforkjøringer med langrennsski kan det være lett å skade seg i påskefjellet. Snøen er ikke like stabil og fin lenger.

- I påsken kan det gjerne bli litt råtten snø, så hvis du kaster deg ut i en utforkjøring på tynne løypeski, skal det ikke mye til før du faller og skader deg.

Se hva idrettslegen svarte

Farlige utforkjøringer

Det er grunn til å være særlig forsiktig hvis du er på langtur og begynner å bli sliten. En utforkjøring på krevende underlag når du er sliten, kan lett føre til at du faller.

Dersom du velger alpinbakkene i påskeferien, er det først og fremst føret du bør være oppmerksom på. Det er gjerne litt isete på begynnelsen av dagen, og bløt snø seinere. Kjør etter forholdene for å unngå skader.

- Det er først og fremst når man bruker slalåmløypa til utforkjøring i høy fart at det er lett å skade seg, sier Endsjø.

Les også:

Få raskere ski enn naboen

Snarveien til gode ski

Slik preparerer du skiene

Les mer på:

Klikk Helse

Klikk Trening

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning