Kjøleskapsgrøt: Her er våre favoritter

De lages kvelden før og er klare når du står opp!

ENKEL OG NÆRINGSRIK FROKOST: Grøten setter du i kjøleskapet kvelden før og kutter du opp litt frukt og noen nøtter neste morgen har du en næringsrik og velsmakende frokost på 1-23.
Publisert

(SIDE2): Kjøleskapsgrøt har vært i vinden en stund og kanskje har du en favoritt du sverger til allerede?

Eller kanskje du bare hiver det du har for hånden, i en bolle og setter i kjøleskapet til dagen etter? Det funker fint det også.

Vi spurte noen av matbloggerne våre om deres favoritter og her får du et utvalg:

Konditor og Side2-blogger Ingrid Victoria skriver bloggen FoodbyVictoria, der hun deler sine deilige oppskrifter. Her fins mye kaker og bakst, men også sunn og god hverdagsmat.

 - Jeg syns kjøleskapsgrøten er ekstra god med chiafrø i, gjerne litt kokosmelk som væske og masse friske bær og nøtter!

Her er hennes to favoritter:

Kjøleskapsgrøt med chia og havre

1 beger skyr(jeg brukte mango smak)
1.5 dl lett melk
0.5 dl lettkokte havregryn.
2 spiseskjeer chifrø (har du ikke chiafrø, bruk for eksempel linfrø eller solsikkefrø.
Nøtter og bær til topping.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om müsli og granola

Slik gjør du:

1. Rør sammen alt i en beholder. Gjerne med en bolle/glass du har lokk til. Sett i kjøleskapet til neste dag.
2. Server sammen med bær,nøtter eller syltetøy. Godt og ikke minst mettende.

 - Jeg pleier å kjøpe en pakke med usaltet nøtter fra nøttefabrikken. Hakker opp en neve om dagen og strør over grøten. Pakken varer ut uken. Et lite tips!

Chiagrøt med bringebær og pistasj

Grøt for 1:
2 dl væske - brukte 1 dl kokosmelk og 1 dl ekstra lett melk
4 spiseskjeer chiafrø
Bær/frukt/nøtter til topping

1. Rør melk og frø sammen i en beholder. La det stå over natten. Ønsker du å spise grøten med en gang må den svelle i minst 10 minutter før den er klar.

LES OGSÅ: Dette er karbohydrat-maten du bør velge

Slik gjør du:

Topp chiagrøten med det du har tilgjengelig, sesongens frukt eller bær er alltid en slager. Jeg topper med ulike bær nå om sommeren.

Ønsker du en søtere grøt, kan du tilsette honning eller stevia for eksempel. Jeg lager flere porsjoner om gangen og lar det stå over natten - perfekt å ha hvis du skal raske med deg frokost på veien.

Jeg toppet min grøt med norske bringebær og et dryss hakkede pistasjnøtter.

Side2-blogger Maren Erdvik er personlig trener og deler ofte sine matfavoritter på sin blogg Fitliving.

Hun liker aller best kjøleskapsgrøt med havregryn, proteinpulver og bær.

LES OGSÅ: - Disse lompene trenger ikke å være sunnere

Her er hennes favoritt:

For litt ekstra energi og protein: Skjær en proteinbar i terninger og ha over grøten.

Grøt med havregryn, bær og proteinpulver

Slik gjør du: Ha 60 gram havregryn i en skål, fyll  på med 50/50 melk og vann til grynene er dekket med ca 1-2 centimeter (grynene sveller godt ut, og derfor må det litt ekstra væske til).

Rør  inn proteinpulver med vaniljesmak, et par dråper vanilje stevia, et dryss sukrin, og litt kanel.

Sett alt i kjøleskapet over natten.

 - Neste morgen drysser jeg over litt friske bær, eller som i dette tilfelle hakker opp en proteinbar og har det som topping. Jeg spiser enten grøten kald, eller hvis jeg har tid så varmer jeg den opp litt neste morgen. Det kan da være nødvendig å spe på med litt mer væske.