Quiz

Sjekk om du er et A4-menneske

Test deg selv.

Er du A4?

Start quizen

Publisert Oppdatert

A4 er som kjent et internasjonalt standard papirformat, definert som 210 mm × 297 mm.

Selv om arkformatet er populært på kopirommet, er det ikke alle som liker å få betegnelsen A4 slengt etter seg selv og sin person. Blogger og nettforum er fulle av mennesker som tar avstand fra at de selv skulle være et «A4-menneske».

Ordinær, jeg?

Ifølge Bokmålsordboka er nemlig A4 i overført betydning «noe som er ordinært, standard». Og det er det kanskje naturlig å ta avstand fra, da det å være ekstraordinær og skille seg ut fra mengden, assosieres med storhet, bragder og å sette spor etter seg. Positive merkelapper er klistret på det særegne, være seg unike boliger, begavede barn eller et uforglemmelig måltid.

Samtidig finner kanskje andre trygghet i det å gjemme seg bort i mengden. A4-fisken som svømmer midt i stimen blir tross alt spist sist.

Så, hvor ordinære og standardiserte er vi egentlig, du og jeg? (Jeg har tatt quizen, og er veldig A4!)

Statistikk og løgn

I denne quizen har vi samlet 20 spørsmål om vanlige egenskaper, alt fra kropp og sosial/kulturell bakgrunn, til utdannelse, yrke og livsstil. Tall og informasjon om hva som statistisk sett er mest vanlig, har vi funnet hos Statistisk sentralbyrå. For den teknisk interesserte har vi vekslet mellom å bruke middelverdi og typetall, avhengig av datamaterialet i hvert spørsmål (feks har vi regnet ut snittall for ting som kan måles, som høyde og inntekt, men holder oss til hyppigste forekomst for ting som ikke kan beskrives med tall, som vaner og preferanser).

Husk - dette er bare statistikk, og statistikk er bare litt bedre enn forbannet løgn og hvit løgn, for å parafrasere Benjamin Disraeli og Mark Twain. Selv om du havner midt på treet i statistikken, kan du ha utallige særegenheter som tallene ikke fanger opp.

Og for å sitere en annen kjent kar:

«Ingen antar at alle individer av samme art er støpt i nøyaktig den samme form.» (Charles Darwin, Om artenes opprinnelse, 1859).

A4-mennesket, en «fasit»

Vi kan røpe at gjennomsnittsnordmannen/kvinnen statistisk sett er 39 år gammel, ikke-røyker, overvektig, har videregående-utdannelse, er 173 cm høy, jobber heltid i et akademisk yrke eller innenfor salg- og service, tjener cirka 450.000 kroner før skatt, har ca 200.000 kroner på sparekonto og ca 550.000 kroner i gjeld.

Videre er A4-personen ugift, i parforhold med barn, bosatt i en enebolig i tettbygd strøk med mer enn 2000 innbyggere, er medlem av Den norske kirke, fagorganisert og benytter tv og internett oftest, går på kino eller konsert, spiser frokost hver dag og stemte på Arbeiderpartiet for fire år siden, men vil stemme på Høyre i år.

Husk! I quizen spør vi blant annet om personlige ting som inntekt, politikk og religion, men alle svarene du oppgir er anonyme. Vi kan ikke se hva du eller andre svarer.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Test deg selv: Har du et alkoholproblem?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning