Statistisk sentralbyrå har undersøkt nordmenns reisevaner. Reiseundersøkelsen viser at vi nordmenn hadde nesten 23 millioner overnattingsreiser i 2010. Det vil si at hver person har om lag seks reiser hver i løpet av året, og om lag hver tredje overnattingsreise gikk til utlandet.

Sverige er det mest besøkte landet for oss nordmenn, etterfulgt av Danmark og Spania. Om sommeren reiser om lag halvparten av oss på lang ferietur, mens i påsken velger om lag en av sju å ta en overnattingsreise.

Typisk norsk turist

Er du av dem som helst legger ferien til Sverige eller Spania, men gjerne klager litt dersom det er for varmt på feriestedet? Eller hender det du heller gremmes når du møter nordmenn på ferie, fordi de klapper når charterflyet lander, eller bare er opptatt av billig alkohol?

Vi har laget en uhøytidelig test som gir deg en pekepinn på hvorvidt du er en "typisk norsk" turist eller ikke.

Testen er ment som ren underholdning, og spørsmålene er hentet fra spillet "Brunost, langrenn og lusekofte".

Typisk norsk

"Brunost, langrenn og lusekofte" er et spill om å oppføre seg "typisk norsk". Spillet inneholder rundt 300 spørsmål - om alt fra grilldresser, brunost og elg, til taxfree-kvoter, lørdagspizza og grensehandel. Vi har plukket ut 14 kjappe spørsmål, slik at du kan "teste" hvor norsk du er. Og om du ikke kjenner igjen deg selv, kan du kanskje humre litt over andre nordmenn og hvordan vi oppfører oss.

Start testen ved å klikke på bildet øverst i saken.

Trykk her og følg Klikk Helse på Facebook

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få ukentlige oppdateringer på epost

Les også:

Test deg selv: Har du et alkoholproblem

Test deg selv: Er du avhengig av internett og facebook?

Test deg selv: Hvor effektiv er du på jobben?

Test deg selv: Er du typisk norsk? (Om natur, sport og friluft)

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!