Debatt om småbarnsforeldres sexliv

Her er lesernes råd for mer sex

Mange par opplever at sexlivet stagnerer etter at de får barn. Her er noen råd fra leserne på klikk.no for å få opp temperaturen på soverommet.

KOMBILØSNING: Ha sex mens du ser på tv, foreslår en av våre lesere.
KOMBILØSNING: Ha sex mens du ser på tv, foreslår en av våre lesere. Foto: Colourbox/Katarina Sundelin
Publisert Oppdatert

Småbarnsforeldres sexliv er et brennhett tema i vårt debattforum . Mange forteller om at det kan gå både måneder og år mellom hver gang de har sex, og etterlyser råd om hva de kan gjøre for å få et bedre sexliv.

Les også:

Så lite sex har småbarnsforeldre

Kvinner klager over lite sex

Rett til sengs

En «frue med små barn» forteller at hun og partneren lot seg inspirere av debatten og hoppet rett til køys:

«Var kjempekos og kan anbefales! Det er bare å hoppe i det, ikke sitt og vent på lysten - sex avler sex.»

Kjappe løsninger

Tid og overskudd blir ofte brukt som forklaring på et haltende sexliv. «Runar» mener dette er en dårlig bortforklaring:

«Mange tror de må ha så forbasket mye overskudd for å ha sex. Dette er jo bare tull. Man kan ta seg en kjapp en på 10 minutter som begge har glede av uten at det trenger å koste så mange kalorier. Så får man spare de lange intime elskovsstundene til de gangene man har overskudd.»

«Tove» har også tro på at raske løsninger kan gjøre underverker. Hun og partneren har avtalt noen leveregler som sier at selv om en av dem har lite sexlyst i en periode, skal sexen likevel gjennomføres:

Sex kan ta så lite som 5 minutter, det er man så og si aldri for trøtt til. Du orker jo å pusse tennene eller se på tv i flere timer på kvelden. Sex trenger ikke å være anstrengende eller akrobatisk. Det går fint an å ligge inntil hverandre i sengen og kose seg gjennom det. Kan tilogmed gjøres i sofaen mens du får sett de viktige tv-programmene dine :-) Det som går på tv blir aldri like vitkig som partneren din, det håper jeg alle er enig i...Hvis ikke så revurder forholdet, eventuelt tenkt på å innlede et forhold til bare tven istedet..)

Vaskehjelp

Psykolog Peder Kjøs mener at det beste sex-rådet er å gjøre mer husarbeid. Men ikke alle leserne er enige i at man må gjøre denne jobben selv.

«Johanne» mener det kan være en god idé å outsource noen av oppgavene i hjemmet for å få det bedre i sitt samliv. Hvis man irriterer seg at partneren ikke rydder, kan disse negative tankene etter hennes mening overdøve lysten på sex:

«En av de beste investeringer min kjæreste og jeg gjør i vårt forhold, og mange av våre venner har oppdaget det samme; vaskehjelp! Det høres utrolig trivielt ut, og en altfor naiv løsning på problemet, men det kan ha større effekt enn det er mulig å forutse. Så forsøk å finn noen enkle praktiske løsninger, og se at det kommer til å ha effekt. Og regn med at det tar litt tid.»

Mas og massasje

En bruker som kaller seg «Maserlitt», mener du må gjøre en innsats selv, hvis det skal «bli noe på deg»:

«Jeg er tidivis en sexmasende partner. Det jeg gjør er å prøve å legge alt til rette for my lovely lady. God middag. Legger ungene, rydder og vasker litt. Ordner soverom/sofa så det ser innbydende ut. Byr på massasje, setter på litt god musikk. Når dette times riktig ser jeg ikke på det som mas. Men som herlig!

Så klart når det ikke lykkes er fallet litt langt. Og da sovner jeg som regel ikke med det første. Litt småfrustrert. Men da er det bare å finne på noe annet og få roet seg litt. Men jeg håper bare at ingen føler seg flau over at de er sexmasende. Spøk litt med partner om det, og gjør ditt beste for å gjøre det flott for din partner når du går for litt action!»

Mannemenn

Men ikke alle i forumet er med på at menn skal gjøre husarbeid for å få sex:

«Kvinner må i større grad ta ansvar for sexlivet enn det de gjør, og ikke luske rundt med så vage og diskre hint at mannen må ha Nobelpris i psykologi for å skjønne at hun har lyst på sex. Dersom mannen må støvsuge huset for at kona skal få lyst på sex er det hele dømt til å bli mislykket.», mener «Brad».

«Kim» tror på sin side at kvinner må la menn være macho dersom de ønsker seg mer soveromsmoro:

«Vil dere kvinner virkelig ha mye sex, bør dere la mannen deres gjøre typiske macho ting, og skåne han mest mulig for femint arbeide og ansvar. Dette høres kanskje helt motsatt ut av hvordan livet skal være i dag, men prøv det i et par måneder og jeg skal love dere et bedre sexliv.»

Har du noe på hjertet om sex og småbarnsliv? Delta i debatten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning