Fersket i sengen

Tatt på fersken av barna

Det er ikke akkurat ønskedrømmen å bli fersket av barnet sitt. Hvordan takler vi det hvis det skjer?

FERSKET: Noe av det viktigste når du blir fersket av barna dine er å snakke med dem om det. Fortell av du og pappa koste dere litt, sier eksperten.
FERSKET: Noe av det viktigste når du blir fersket av barna dine er å snakke med dem om det. Fortell av du og pappa koste dere litt, sier eksperten. Foto: Foto: Crestock
Publisert Oppdatert
Både foreldre og barn bør lære seg å banke på døra til hverandre.

Det er sent på kveld og ungene sover for lengst. Kjæresten din og du er i full sving og nyter hverandre. Plutselig ser du yngstemann stå i døra med vidt oppsperrede øyne.

Forklar hva som skjer

Oooops! Skal du le? Bli sint? Rødme av forlegenhet? Hva gjør du?

- Hvis det først skjer, stopp å ha sex og forklar rolig at mamma og pappa bare lekeslåss, elsker og har det gøy, råder Margrete Wiede Aasland, spesialist i sexologisk rådgivning.

- De fleste vil ikke vite at foreldre har sex, bare tanken er ekkel. Og det går begge veier - foreldre har heller ikke lyst til å tenke på at egne foreldre har sex eller at de søte ungene deres etter hvert kommer til å ha seg. Det er rett og slett vanskelig å forestille seg sine nærmeste i en seksuell situasjon, sier hun.

Hvordan du reagerer, bør selvfølgelig variere etter barnets alder.

- En tenåring bør få et unnskyld og et «det var ikke meningen at du skulle se oss», uten at dere trenger å ha familieråd om temaet eller lage en stor greie ut av det, mener Wiede Aasland.

- Barn tar ikke skade av å komme over dere ved et uhell. Gjort er gjort og spist er spist, men sørg for at det ikke skjer igjen. Unger ønsker å skånes for å se, eller høre, foreldre ha sex, og det bør de slippe. Og det er foreldrenes ansvar å sørge for det.

Les mer:

Skal foreldrene stoppe barns sexlek?

- Hun onanerer hver morgen og hver kveld

Lås døra

Wiede Aaslands viktigste råd er: Lås døra! Både foreldre og barn bør lære seg å banke på døra til hverandre og vente på svar før de går inn på hverandres soverom. Noen protesterer og spør: «Hva om det blir brann?».

Ærlig talt - har noen noensinne dødd fordi det begynte å brenne akkurat da de hadde sex?

Det er bare å låse opp døra når dere er ferdige. Dette handler om privatlivets fred og også om intimsfærer. Selv er hun konservativ og mener at man også skal låse døra når man bæsjer.

- Jeg skjønner ikke folk som synes det er greit at kjæresten pusser tennene ved siden av dem mens de sitter og gjør sitt fornødne! Hvordan i all verden kan det berike et forhold? Undrer spesialisten.

Wiede Aasland slår derimot et slag for erotikk i hverdagen.

- La barna se at dere er glad i hverandre. Det skaper gode rammer for dem. Klin på kjøkkenet og klyp mannen din i rumpa når du går forbi han. Og fortell de små, ved en passende anledning, at kjærester har sex og at det både er gøy og godt.

DEL DINE HISTORIER: Har du noen gang blitt fersket? Under kan du dele dine historier.
DEL DINE HISTORIER: Har du noen gang blitt fersket? Under kan du dele dine historier. Foto: Foto: Crestock

Her er noen av Kamille-lesernes pinligste historier.

Blomster og bier

- Vi trodde sønnen vår sov for lengst, og ble mildt sagt overrasket da vi hørte en liten stemme rope på oss etter en relativt støyende omgang. Jeg begynte å fnise da han lurte på hva vi holdt på med (skikkelig moden mamma!), og vi hadde en veldig fin samtale om sex og kjærlighet etterpå.

Tre dager senere, da jeg skulle legge han, så han opp på meg med store øyne og sa: - Mamma, kan dere være så snill og vente med å ha sex til jeg har sovna? Hva svarer man til sånt? Eh... ja, vennen min, det kan vi selvfølgelig...

Macho man

- Kollegaen min har alltid likt å trene og sole seg på nudiststrender. Han er altså ikke spesielt sjenert av seg. Han og kona bodde en gang i en leilighet som hadde to dører inn til kjøkkenet. Den ene døra hadde en slik fin karm øverst. Ofte tok han push-ups i den karmen. Det er bra trening, vet du.

Han var som sagt ikke så nøye på om han hadde klær på eller ikke, ei heller denne morgenen. Og han hadde helt glemt at svigermor var på besøk. Helt til hun åpnet døra. Du kan jo gjette hva hun fikk i fleisen

- Datteren vår var den gang cirka fire år.

Samboeren min og jeg holdt på i «doggie-style» da vi plutselig hørte en liten stemme som utbrøt: «Skal du ha den opp i rumpa til mamma?!» Verken før eller siden har vi beveget oss så fort tilbake til horisontal stilling.

Hva sa han, sa du?

- Det var storstilt bryllup. Stemningen var lystig, bruden vakker og maten fantastisk. Den ene etter den andre reiste seg for å holde tale. Da bestemte brudeparets lille sønn seg for at han også vil si noe. Han klatret opp på stolen, ventet til alles øyne var rettet mot han og sa høyt og tydelig: «Pappa slikker mamma i tissen!»

Reaksjonene varierte fra høylytt kremting, akutt knising, vantro gaping til gamle tante Magda, som ropte til sidemannen: «Hva var det han sa for noe, sa du?»

Og én fra utlandet:

Caroline and Steve Cartwright fra England var så høylytte når de elsket at de ble klaget inn for retten. «Mord» og «unaturlig» var beskrivelser som ble brukt. Retten fastslo at dette ikke var naturlige lyder og at de dessuten holdt på nesten hver natt - i flere timer.

Kommunen målte (!) lydene fra Cartwright-parets elskov til 47 desibel, ifølge BBC.

Har du noen artige eller flaue historier? Del med oss i kommentarfeltet under.

Les også:

Disse sengene hjelper deg med nattesøvnen

Slik blir sexlivet ditt i årene fremover

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning