Oppskrift på vafler

Vafler på 10 ulike måter

Hva med poteter, ost eller raspet eple i vaffelrøra?

MIDDAG: Hvem har sagt at man ikke kan spise vafler til middag? Det er bare å tilsette poteter i vaffelrøra.
MIDDAG: Hvem har sagt at man ikke kan spise vafler til middag? Det er bare å tilsette poteter i vaffelrøra. Foto: FOTO: Synøve Dreyer, www.matprat.no
Publisert Oppdatert
MED EPLER: Har du hørt om eplevafler? Det er bare å tilsette revet eple i røra.
MED EPLER: Har du hørt om eplevafler? Det er bare å tilsette revet eple i røra. Foto: FOTO: Alf Børjesson, www.matprat.no
FAVORITTEN: Ingen barn (eller voksne) kan motstå vafler med sjokolade.
FAVORITTEN: Ingen barn (eller voksne) kan motstå vafler med sjokolade. Foto: FOTO: Alf Børjesson, www.matprat.no
LUNSJ: Det føles liksom litt sunt å spise vafler når det er gulrot i røra.
LUNSJ: Det føles liksom litt sunt å spise vafler når det er gulrot i røra. Foto: FOTO: Alf Børjesson, www.matprat.no

Det sies at vafler er årets svar på fjorårets muffins. Med andre ord: Det er sannsynlig at både du og barna dine kommer til å spise mye vafler i 2011. Da er det smart å variere oppskriften litt. Se tipsene våre under.

Den perfekte grunnoppskriften på vafler er selvsagt god nok i seg selv, men bruk den gjerne som utgangspunkt for en mer kreativ middag, lunsj eller dessert.

Vanlige vafler kan for eksempel bli til en festkake om du legger dem lagvis med krem og bær eller syltetøy mellom lagene.

Sunne og grove

Ønsker du å lage middagsvafler kan du sløyfe eller kutte ned på sukkeret.

Grunnoppskriften kan også lages med havregryn, grovt mel, spelt - eller til og med uten egg.

HER HAR DU FORSLAG TIL HVA DU KAN TILSETTE I VAFFELRØRA:

Potetvafler

Potetvafler kan absolutt serveres til middag, særlig hvis ingen av de voksne går på lavkarbodiett... Dropp sukkeret. Skrell potetene og riv dem på et grovt rivjern. Klem ut vannet og bland de revne potetene i røra. Server med salat, sprøstekt bacon og en klatt rømme.

Ostevafler

Ostevafler kan lages på veldig mange måter. Dropp sukkeret. Tilsett valgfri ost, entet revet eller smøreost. Finrevet parmesan er en sikker vinner. Godt som snacks eller sammen med suppe.

Pizzavafler

Pizzavafler vil garantert slå an hos barna. Dropp sukkeret. Tilsett liten oregano i røra og server med ost og skinke. Du kan eventuelt ha skinke og ost direkte i røra. Egner seg godt som turmat, akkurat som for eksempel grove scones med ost og skinke.

Cornflakesvafler

Cornflakesvafler kan være et fristende innslag i helgefrokosten. Tilsett noen håndfuller cornflakes i røra. Erstatt smøret med solsikkeolje. Dropp noe av sukkeret. Server vaflene med sesongens friske bær og litt grovknust cornflakes på toppen. Drypp gjerne over en saus bestående av flytende honning, mapel sirup, smør, malt kanel og litt revet muskatnøtt.

Eplevafler

Eplevafler er et spennende alternativ til eplekake. Skrell epler, riv dem grovt og bland dem inn i røra sammen med litt sitronsaft. Server eplevaflene med eplemos og stivpisket krem. Dryss litt kanel på toppen.

Gulrotvafler

Gulrotvafler er godt til lunsj. Bruk mindre sukker enn i grunnoppskriften. Tilsett revne gulrøtter og hakkede valnøtter i røra. Server med pepperostkrem laget av 100 g kremost med pepper, 50 g mykt smør, 100 g melis, 1 ts vaniljesukker og 1 ss sitronsaft.

Sjokoladevafler

Sjokoladevafle er det ingen som kan motstå. Lag røra og tilsett 200 g hakket mørk kokesjokolade og 50 g revet hvit kokesjokolade. Dryss revet kokesjokolade over de ferdige vaflene.

Hasselnøttvafler

Hasselnøttvafler er en glimrende dessert. Tilsett finhakkede hasselnøtter og revet sitronskall i røra. Det skader heller ikke med noen spiseskjeer grand marnier. Server med is, smeltet sjokolade og jordbær.

Blåbærvafler

Blåbærvafler er ikke blåbærvafler før det er blåbær både inni og oppå. Erstatt kulturmelka med blåbærbiola. Bland også en håndfull blåbær i røra før du steker vaflene. Server med... rørte blåbær selvfølgelig.

Appelsinvafler

Appelsinvafler vil gjøre suksess som helgekos. Tilsett saften og finrevet skall fra én appelsin rett før du skal steke vaflene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen