Papparollen

Du vet du er blitt pappa når...

10 tegn på at du er i pappatåka.

PAPPA I PERM: Du vet du er blitt pappa når du gaper høyt når andre spiser.
PAPPA I PERM: Du vet du er blitt pappa når du gaper høyt når andre spiser. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
Publisert Oppdatert

Det er en kjent sak at nybakte mødre kan gjøre mye rart når de havner i den berømte ammetåka. Pappaer ammer jo ikke, men det hender de havner i tåka likevel, særlig når de skal være hjemme i pappaperm.

Brukerne av forumet Verdens Beste Pappa har laget en liste over 10 tegn på at du har vært i pappaperm en stund:

1. Bleier i lomma

Når det er helt normalt å gå med smokk og bleier i jakkelommene. Vil du ha de beste bleiene i lomma, bør du ta en kikk på årets bleietest i Foreldre & Barn.

2. Synger barnefavoritter

Når du ikke enser at du hører på barnas favoritter på radioen i bilen. Er du lei av å synge de samme sangene kveld etter kveld? Se kjendisenes nattasangfavoritter.

3. Glemmer alt

Når du husker bleier, men glemmer mobilen, lommeboka og nøklene. Neste gang husker du mobilen også. iPad og smarttelefon er nemlig bleiebarnas nye favorittleker.

4. Grøt på klærne

Når du er fornøyd med antrekket ditt om du bare har litt grøt på klærne. Og skal du først ha grøt på dressen, kan du like gjerne velge testvinneren.

5. Vikeplikt for barnevogner

Når du tar det for gitt at alle kan regelen om at alle har vikeplikt for barnevogner - og blir oppgitt når folk ikke gjør det. Disse barnevognene ville Foreldre & Barns redaksjon valgt.

6. Travle dager

Når du regner en dag som effektiv om du både handler bleier og skifter sokker. Har du ikke tid til det du har lyst til, sier du? Da kan det være en trøst at norske småbarnsforeldre i gjennomsnitt har sex 1-2 ganger i måneden.

7. Sjekker tempen på ølen

Når du åpner en øl og sjekker temperaturen mot håndleddet. I tilfelle du lurte: Øl skal ikke være 37 grader. Og den beste juleølen finner du her.

8. Sjekker tempen på maten

Når du sjekket tempen på all mat du selv skal ta inn i munnen. Finn oppskriften på favorittmaten din her.

9. Spiser rart

Når du ubevisst sitter og tygger med egen munn for å vise poden hvordan han/hun skal spise maten. Begynn tidlig om du vil lære barnet bordskikk.

10. Glemmer jobben

Når du kommer tilbake på jobb og ikke husker hvor kontoret ditt var. Så trøtt at du ikke vet hvor du er? Slik sover ungen gjennom natta.

... og flere tegn finner du i denne lista over 100 tegn på at du har fått barn. For eksempel: Du vet du er blitt pappa når du googler "krupp" eller "diaré" klokka tre om natta.

Delta også i pappadebatten på DinBaby.com.

Les mer:

Nå kommer pappabloggerne

Dette må du lese hvis du skal bli pappa

Hvordan bli en god pappa

Foreslår tredeling av permisjonen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning