Juleøl hører med enten du skal spise verdens beste ribbe eller det blir en perfekt pinnekjøttmiddag. Vi har delt ølet inn i klasser. Uten alkohol, med alkohol, som du får kjøpt i butikk, og to kategorier av de du får kjøpt på polet. Tradisjonelt Juleøl med alkoholstyrke mellom 4,7 og 7,9 prosent, og juleøl med styrke fra 8 prosent og oppover.

Første test ut er øl du får kjøpt i butikk. Uten og med alkohol.

Her finner du testen av juleøl du kjøper på Vinmonopolet.

Testen av det sterkeste ølet kommer i løpet av kort tid.

Testpanel og metodikk

Ølet er smakt av Arnie Stalheim og David Løite. Stalheim er Klikk.nos vinekspert, med høy kunnskap om alle typer alkohol. Løite er ølekspert med bred erfaring.

Ølet er smakt blindt. Hvert øl er vurdert etter fem kriterier: Farve, skum, duft, smak og ettersmak. Poeng for hvert øl er plassert på 100-poengskalaen, hvorav 100 er best. Pris er ikke vurdert. Ved usikkerhet på flaskevariasjon er det testet fra flere flasker av samme produkt. Ved usikkerhet på poengplassering, er det testet to ganger i et finaleheat.

Les også:

Slik kjøper du ribbe

Hjemmebrygg til 6 på teningen

Slik velger du vin til julematen

Nedenfor finner du ølsortene med alkohol øverst. Helt nederst i artikkelen finner du de alkoholfrie.

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Noen av produktene vi i Klikk.no tester kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no

Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!