Oppussing av gang

Gangen er ikke til å kjenne igjen etter oppussingen

Alt er nytt.

TRANGT OG MØRKT: Slik så gangen ut før omvandlingen. Den var lang, trang og hadde frittstående oppbevaring.
TRANGT OG MØRKT: Slik så gangen ut før omvandlingen. Den var lang, trang og hadde frittstående oppbevaring. Foto: Privat
Publisert Oppdatert

- Det var uryddig i entréen og vi manglet oppbevaringsplass, sier eier Marte Eielsen.

- Gangen utgjør en akse midt i leiligheten, hvilket for så vidt er fornuftig. Men frittstående skap i et så langt og smalt rom skapte en unødig trang opplevelse, sier interiørarkitekt Cecilie Claussen .

- Dessuten var ikke beboerne så fornøyde med at foreldresoverommet var det første man så da man kom inn av døren. Heller ikke at toalettdøren ble et blikkfang i enden av korridoren.

HALVVEGG: Den markerer entréen og sørger for at blikket ikke stanser i døren til toalettet i motsatt ende. Gulvflisene Glocal er fra Mirage, Fagflis. Veggfargen er Deco Pink fra Jotun. En svartbeiset kommode med seksten skuffer sørger for tilstrekkelig oppbevaringsplass, og fungerer dessuten som en slags hylel man kan legge ting på. Vegglampen Volume 2 er fra Rubn, plafonden Over Me er fra Northern.
HALVVEGG: Den markerer entréen og sørger for at blikket ikke stanser i døren til toalettet i motsatt ende. Gulvflisene Glocal er fra Mirage, Fagflis. Veggfargen er Deco Pink fra Jotun. En svartbeiset kommode med seksten skuffer sørger for tilstrekkelig oppbevaringsplass, og fungerer dessuten som en slags hylel man kan legge ting på. Vegglampen Volume 2 er fra Rubn, plafonden Over Me er fra Northern. Foto: Niklas Hart
EIK: Den venstre langveggen er kledd i eikepanel. Også døråpningen som leder inn til stuen er kledd i eik.
EIK: Den venstre langveggen er kledd i eikepanel. Også døråpningen som leder inn til stuen er kledd i eik. Foto: Niklas Hart

Rom byttet plass

- Etter at skapene ble bygget inn i veggen, ble uttrykket mye renere, sier eier Marte Eielsen.
- Etter at skapene ble bygget inn i veggen, ble uttrykket mye renere, sier eier Marte Eielsen. Foto: Niklas Hart

- Vi lot soverommet ved stuen bytte plass med kjøkkenet, og gjorde det til foreldresoverom. Så stjal vi endel volum til oppbevaring fra de to barnerommene, sier hun.

- Slik kunne vi fjerne de frittstående skapene og heller bygge en skapvegg. Selve oppbevaringsplassen befinner seg nå inne på barnerommene, men tilgangen går via entreen, sier hun.

- Så på en måte ble entreen forstørret, og det ble skapt et hyggeligere og luftigere førsteinntrykk.

Les også: Se forvandlingen da kjøkkenet byttet vegg

INNEBYGDE SKAP: Mellom dørene til barnerommene til høyre er det nå to innebygde skap som strekker seg fra gulv til tak. Entreen har nå rikelig med oppbevaringsplass uten at det egentlig synes.
INNEBYGDE SKAP: Mellom dørene til barnerommene til høyre er det nå to innebygde skap som strekker seg fra gulv til tak. Entreen har nå rikelig med oppbevaringsplass uten at det egentlig synes. Foto: Niklas Hart
MER OPPBEVARINGSPLASS: Også barnerommene har fått spesialbygde skap. Litt av volumet på barnerommene ble forsaket for at beboerne skulle få mer oppbevaringsplass i gangen. Veggfargen her er Jotun Sjøglimt.
MER OPPBEVARINGSPLASS: Også barnerommene har fått spesialbygde skap. Litt av volumet på barnerommene ble forsaket for at beboerne skulle få mer oppbevaringsplass i gangen. Veggfargen her er Jotun Sjøglimt. Foto: Niklas Hart

Flyttet dør

Dette kostet forvandlingen

Møbelsnekker, inkl. matr.: kr 44 000

Fliser: kr 10 000

Ikea skrog: kr 3000

Lamper: kr 8 000

Håndverkere (elektriker, murer og maler): kr 25 000

Totalt: kr 90 000

- Døren til toalettet er der fortsatt, men vi bygde en halvvegg som gjør at den ikke er det første øyet faller på. Bak halvveggen finnes enda en dør som leder inn til et vaskerom vi har bygget der det før var passasje til kjøkkenet, sier Claussen.

- I en leilighet på hundre kvadrat trenger man ikke kunne gå i ring, det holder med én inngang til kjøkkenet, via stuen. Slik omgjør vi transportareal til funksjonelt areal.

Les også: Huset til Tina har 68000 følgere på Instagram

Lunt fargevalg

Fargevalget er lunt, men lyst, som er hyggelig i et rom uten umiddelbar tilgang på vinduer. En stor del av flatene består av eikefronter, som både har en varm glød og spennende struktur. Den støvete rosafargen forsterker lunheten, mens de svarte elementene – kommoden, knaggene og lampen er stramme, grafiske kontraster.

Les også: Bygde ekstra rom på terrassen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning