nytt kjøkken

Se forvandlingen da kjøkkenet byttet vegg

Kjøkkenet var lite og kronglete.

<b>FØR:</b> Kjøkkenet var i sin helhet plassert langs den ene kortveggen. Det var lite plass for matlaging og oppbevaring.
FØR: Kjøkkenet var i sin helhet plassert langs den ene kortveggen. Det var lite plass for matlaging og oppbevaring. Foto: Privat
Publisert Oppdatert

- Kjøkkenet var gammelt, kronglete og slitt, med lite plass både i skapene og på benken, sier eieren av kjøkkenet, Ingrid Kvaal.

- Men nå er kjøkkenet blitt det hyggeligste rommet!

Interiørarkitekt Cecilie Claussen skred til verket med målsetning om å skape et funksjonelt, moderne og lyst kjøkken.

Større benkeplass

Kjøkkenet var simpelthen for lite.

- Alt av innredning sto langs den ene veggen, og det som skulle vært arbeidsplass ble tatt opp av vask og koketopp, sier Claussen.

LUNENDE GARDINER: Vindusveggen er kledd i gardiner sydd av Anita Christensen Interior. Pendlene er fra Northern. Gardinene er valgt blant annet fordi de har en lunende effekt på interiøret.
LUNENDE GARDINER: Vindusveggen er kledd i gardiner sydd av Anita Christensen Interior. Pendlene er fra Northern. Gardinene er valgt blant annet fordi de har en lunende effekt på interiøret. Foto: Niklas Hart

Kjøkkenet var også veldig slitt.

FORSVINNENDE HVITT: Mens benkeskapene er malt brune, er overskapene og høyskapene holdt i hvitt. Det gjør at de nesten forsvinner i det hvite rommet.
FORSVINNENDE HVITT: Mens benkeskapene er malt brune, er overskapene og høyskapene holdt i hvitt. Det gjør at de nesten forsvinner i det hvite rommet. Foto: Niklas Hart
STRÅLENDE FORNØYD: Eieren av leiligheten, Ingrid Kvaal, forteller at kjøkkenet har blitt det hyggeligste rommet!
STRÅLENDE FORNØYD: Eieren av leiligheten, Ingrid Kvaal, forteller at kjøkkenet har blitt det hyggeligste rommet! Foto: Privat

- Vi flyttet kjøkkenet over til den andre siden av rommet, og anla det i en L-form, sier hun.

Nå trenger ikke gjester lenger å gå gjennom den trafikkerte sonen, altså kjøkkensonen, for å komme til spisebord og lounge.

- Man går ikke i veien for hverandre mer.

I tillegg ble kjøkkenet mye romsligere, med større arbeidsflater og mer oppbevaringsplass.

Les også: Fra rotete kjøkken til fantastisk allrom. Se forvandlingen.

SPRAYLAKKERTE FRONTER: Kjøkkeninnredningen er fra Ikea. Frontene er spraylakkert i fargen Norwegian Wood fra Jotun. Benkeplaten i Silestone av typen Blanco Zeus Extreme er levert av Allstein.
SPRAYLAKKERTE FRONTER: Kjøkkeninnredningen er fra Ikea. Frontene er spraylakkert i fargen Norwegian Wood fra Jotun. Benkeplaten i Silestone av typen Blanco Zeus Extreme er levert av Allstein. Foto: Niklas Hart

Brune skapfronter

Interiørarkitekten valgte brunt, som i utgangspunktet er en trendfarge.

- Det er ganske varm bruntone, og det virker lunende på rommet. Jeg tror fargen har kvaliteter som gjør at den vil stå seg fint med tiden.

Gardiner

Dette kostet forandringen:

Håndverkere: kr 180 000

Kjøkken (inkl. lakkering): kr 150 000

Belysning: kr 15 000

Gulv: kr 25 000

Gardiner: kr 15 000

Totalt kr 385 000

- Gardiner er på vei inn i trendbildet de også, men det vesentlige er hvordan de virker: Dette er jo et hvitt rom, og da er det fint å tilføre varme gjennom tekstiler. Dessuten har de kjempeeffekt på akustikken, sier Claussen.

Kjøkkenet har blitt stjernen i denne Oslo-leiligheten!

Les også: Nå kan terrassen brukes hele året

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning