HUSKELISTE FOR DEG SOM SKAL BYGGE HUS

Huset til Tina har 68000 følgere på Instagram

Tina Leqvamb tenker først på funksjon og kvalitet når hun skaper et hjem, dernest om det gjør seg godt på Instagram.

NYTT HUS: Interiørstylist Tina Leqvamb tenker på familien først - og så Instagram - når hun innreder huset.
NYTT HUS: Interiørstylist Tina Leqvamb tenker på familien først - og så Instagram - når hun innreder huset. Foto: Nadia Nordskott
Publisert Oppdatert

Interiørstylist Tina Leqvamb deler sitt nye hus med kjæresten, fire barn og 68000 følgere.

– Å bo naturlig handler like mye om å legge til rette for dem som bor i huset, som å velge naturlige materialer, sier Tina til magasinet Bonytt .

Det siste handler også om velvære.

- Som regel trives man best i hjem med naturlige materialer som heltre, stein og tekstiler. Det koster kanskje litt mer, men for å sikre det viktigste vil jeg heller spare på andre ting.

I hennes nye hjem er det ekstra brede heltrelister langs tak og gulv, plassbygget kjøkken i malt furu, hvitoljet eikegulv i fiskebensmønster, kvalitetsfliser i gangen og på badet, dørhåndtak i messing, håndlaget inngangsdør og – ikke minst – marmorkarmer i vinduene, slik man gjorde det på 30-tallet.

Huset til Tina, Peter og familien ligger idyllisk til i Ekebergåsen i Oslo, med deilig utsikt over Oslofjorden. Det er et typehus som har gjennomgått mange spesialtilpasninger for å passe inn på tomten og til familiens formål.
Huset til Tina, Peter og familien ligger idyllisk til i Ekebergåsen i Oslo, med deilig utsikt over Oslofjorden. Det er et typehus som har gjennomgått mange spesialtilpasninger for å passe inn på tomten og til familiens formål. Foto: Nadia Nordskott

Detaljer og kvalitet har alltid vært viktig for Tina, lenge før hun ble kjent som influenser i interiørverden. Hun startet bloggen Bo Naturlig i 2015 og ble raskt en stigende stjerne. I dag følger 68000 interessert med på hva Tina gjør på Instagram-kontoen @bonaturlig.

SPISESTUEN: Spisebordet Viola fra Ygg & Lyng sto lenge på Tinas ønskeliste, og nå har det fått hedersplassen i familiens nye hjem. Det er i hvitoljet eik, akkurat som gulvet fra Boen parkett. Stolene fra Bohus er midlertidige, tror Tina, de ønsker seg noen i skinn. Taklampe fra Ellos, speil fra Christiania Belysning og gardiner fra Himla.
SPISESTUEN: Spisebordet Viola fra Ygg & Lyng sto lenge på Tinas ønskeliste, og nå har det fått hedersplassen i familiens nye hjem. Det er i hvitoljet eik, akkurat som gulvet fra Boen parkett. Stolene fra Bohus er midlertidige, tror Tina, de ønsker seg noen i skinn. Taklampe fra Ellos, speil fra Christiania Belysning og gardiner fra Himla. Foto: Nadia Nordskott
Et av Tinas mottoer er at du får aldri nok benkeplass, og det synes. På veggen en hylle fra Ikea med praktiske ting innen rekkevidde, som krydder og skjærefjøler. Kjøkkenviften Tradition fra Fjäråskupan sørger for at stekeos ikke kommer ut i spisestuen og stuen. Tina har valgt sort med messingdetaljer, for å gi litt tyngde til kjøkkenet.
Et av Tinas mottoer er at du får aldri nok benkeplass, og det synes. På veggen en hylle fra Ikea med praktiske ting innen rekkevidde, som krydder og skjærefjøler. Kjøkkenviften Tradition fra Fjäråskupan sørger for at stekeos ikke kommer ut i spisestuen og stuen. Tina har valgt sort med messingdetaljer, for å gi litt tyngde til kjøkkenet. Foto: Nadia Nordskott

– Interessen for interiør har alltid vært der, men nå er den blitt fulltidsjobb. Jeg lever for å hjelpe andre så de kan finne sin hjemmeglede, sier Tina, som i tillegg til engasjementet på sosiale medier holder foredrag, gjør stylistoppdrag for private og bedrifter og skriver for medier.

Plassbygget kjøkken fra Åraslöv i fargen Lys antikkgrå, med benkeplate og sprutsone i carraramarmor fra Diapol. Sorte hvitevarer fra Smeg er fine kontraster. Dampovnen lager perfekt pizza mens kaffemaskinen i hjørnet er mest til Peter og gjester, ettersom Tina ikke drikker kaffe. Men hun baker utrolig gode kanelsnurrer!
Plassbygget kjøkken fra Åraslöv i fargen Lys antikkgrå, med benkeplate og sprutsone i carraramarmor fra Diapol. Sorte hvitevarer fra Smeg er fine kontraster. Dampovnen lager perfekt pizza mens kaffemaskinen i hjørnet er mest til Peter og gjester, ettersom Tina ikke drikker kaffe. Men hun baker utrolig gode kanelsnurrer! Foto: Nadia Nordskott

Les også: Slik innreder du smartest mulig hjemme

Før hun ble influenser jobbet hun i detaljhandelen, blant annet som varehussjef og dekoratøransvarlig ved XXL Sport og Villmark på Majorstua.

Siden jobbet hun syv år som gründeransvarlig i Næringsrådet, før hobby ble til fulltidsjobb og stylistoppdrag og sosiale medier tok helt over.

Det er ingen overraskelse at hun også bruker kunnskapene om interiør og bolig når hun skaper hjem for sin familie, selv om det kan være vanskelig å se seg selv utenfra.

– Det viktigste i et hjem er uansett at de som bor i det skal trives, ikke at det gjør seg på Instagram, selv om jeg går konstant rundt og ser for meg hvilke vinkler og utsnitt som blir bra, ler Tina.

Stuen ligger i delvis åpen løsning med spisestuen og kjøkkenet. Veggen er skrå på grunn av tomten, noe som kunne vært en utfordring, men Tina har plassert en ekstra lang Brandon modulsofa i fløyel der. Den er fra @home interiør og er i fargen Malibu blå. Der får hele familien plass når de ser på tv. Beni Ourain-gulvteppe er fra Krydder, småbord fra Trend Design og puff fra Skeidar. Skapet i hjørnet har Tina arvet etter sine besteforeldre. Det har skiftet farge noen ganger, og er nå malt i fargen Lys antikk for å ta opp fargebruken på kjøkkenet.
Stuen ligger i delvis åpen løsning med spisestuen og kjøkkenet. Veggen er skrå på grunn av tomten, noe som kunne vært en utfordring, men Tina har plassert en ekstra lang Brandon modulsofa i fløyel der. Den er fra @home interiør og er i fargen Malibu blå. Der får hele familien plass når de ser på tv. Beni Ourain-gulvteppe er fra Krydder, småbord fra Trend Design og puff fra Skeidar. Skapet i hjørnet har Tina arvet etter sine besteforeldre. Det har skiftet farge noen ganger, og er nå malt i fargen Lys antikk for å ta opp fargebruken på kjøkkenet. Foto: Nadia Nordskott

Les også: Gammelt og nytt i Bygdøy allé

Det flotte servantskapet er en historie i seg selv. Tina fant ingenting som passet, før hun kom på at de kunne bestille fra kjøkkenleverandøren! Da møbelet kom på plass, ble fikk hun og Peter overrasket over hvor stort det var. De hadde glemt at kjøkkenskap er 60 cm dype, mens standard servantskap er 40 cm dype. Men med en ekstra smal benkeplate og nedfelte vasker fra Corian ble resultatet perfekt! Nå kan hverken Tina eller Peter tenke seg noe mindre i det store badet, de dype skuffene er gull med seks personer i husholdningen. Armatur fra Ikea, speil fra Home & Cottage og lamper fra Gubi. Gulvet har fliser i carraramarmor og naturstein, tak og vegger er malt i Klassisk hvit 9918 fra Jotun.
Det flotte servantskapet er en historie i seg selv. Tina fant ingenting som passet, før hun kom på at de kunne bestille fra kjøkkenleverandøren! Da møbelet kom på plass, ble fikk hun og Peter overrasket over hvor stort det var. De hadde glemt at kjøkkenskap er 60 cm dype, mens standard servantskap er 40 cm dype. Men med en ekstra smal benkeplate og nedfelte vasker fra Corian ble resultatet perfekt! Nå kan hverken Tina eller Peter tenke seg noe mindre i det store badet, de dype skuffene er gull med seks personer i husholdningen. Armatur fra Ikea, speil fra Home & Cottage og lamper fra Gubi. Gulvet har fliser i carraramarmor og naturstein, tak og vegger er malt i Klassisk hvit 9918 fra Jotun. Foto: Nadia Nordskott

Smart oppbevaring

Interiørstylist Tina Leqvam.
Interiørstylist Tina Leqvam. Foto: Privat

Når hun og samboeren Peter planla sitt nye hjem, var det aller viktigste at de skulle ha plass til alle mine og dine barn, venner og familie – og seg selv.

– Jeg er ikke redd for å skape et voksenhjem selv om vi har fire barn fra tre til tretten år. Det skal være et hjem for oss alle. Vi har lagt stor vekt på å lage soner, sånn at alle har et sted å være, enten man vil være sammen, alene eller alene med venner, sier Tina.

Det neste punktet på prioriteringslisten var oppbevaring.

– Vi er seks mennesker som skal ha plass til alt. Prøv å finne garderobeskap og plass i en normal gang til seks personer, det er ikke lett! Derfor har vi jobbet hardt for å lage smarte løsninger for oppbevaring, selv om vi aldri får nok. Det er lenge til det blir plass til bilen i garasjen, for å si det sånn, ler Tina.

Les også: Guide til materialer over kjøkkenbenken

Tina og Peters soverom bader i lys! Gardinene fra Himla er ikke lystette, men planen er en rullegardin for sommernettene. Sengen og gavlen er fra Trademax, alt sengetøy, pledd og puter er fra Himla, minus den minste pynteputen, som er fra Day Home. Sengeteppet Troon i fløyel med linkant, er fra Slettvoll. Rokokko-lampen i taket har Peter arvet, nattbordene er fra Home & Cottage med lamper fra Ikea. Over sengen henger bilder fra Bohus.
Tina og Peters soverom bader i lys! Gardinene fra Himla er ikke lystette, men planen er en rullegardin for sommernettene. Sengen og gavlen er fra Trademax, alt sengetøy, pledd og puter er fra Himla, minus den minste pynteputen, som er fra Day Home. Sengeteppet Troon i fløyel med linkant, er fra Slettvoll. Rokokko-lampen i taket har Peter arvet, nattbordene er fra Home & Cottage med lamper fra Ikea. Over sengen henger bilder fra Bohus. Foto: Nadia Nordskott

Tilrettelegging av samvær og privatliv

Hun og samboeren flyttet inn i sitt nye hus rett før jul i 2017. Det var en lang prosess med planlegging, byggesaksbehandling og bygging før huset sto klart.

Peter har skilt ut en del av eiendommen han eide på Nordstrand, og de har solgt det gamle huset. De har etablert seg med samme rotasjon på ungene, slik at det vipper mellom fullt og tomt hus annenhver uke.

SKAP: Den ene veggen på soverommet er dekket med store skap fra Ikea, som gir godt med garderobeplass. Tina kan godt finne på å ta frokosten på senga med en god bok, særlig de ukene hun og Peter er uten barn. I et antikk serveringsfat for kaviar, som Tina kjøpte på en bruktbutikk i Danmark, har hun kjeks til teen i kopp fra Indiska.
SKAP: Den ene veggen på soverommet er dekket med store skap fra Ikea, som gir godt med garderobeplass. Tina kan godt finne på å ta frokosten på senga med en god bok, særlig de ukene hun og Peter er uten barn. I et antikk serveringsfat for kaviar, som Tina kjøpte på en bruktbutikk i Danmark, har hun kjeks til teen i kopp fra Indiska. Foto: Nadia Nordskott

– Jeg savner barna når de ikke er her, men da passer vi på å fylle tiden med felles opplevelser som trening, kino og vennebesøk, sier Tina.

Det var viktig for paret å få ungene i hus samtidig, slik at de er mest mulig sammen når de er sammen.

Minstejenta Tuva på 4 år kan godt pynte seg, men det forhindrer henne ikke i å leke med søle og klatre i trær. Rommet bærer nok preg av mammas smak, men sengen – som er et funn fra Finn.no – er perfekt til både lek og lesing. Sengeteppe fra Himla, stjerneputer fra Numero 74 og øvrige puter fra Home & Cottage. Gulvputene og teppet er fra Krydder, dukkehuset fra Sprell, taklampe fra Country Chic, vimpler fra Numero 74 og bilde fra Desenio.
Minstejenta Tuva på 4 år kan godt pynte seg, men det forhindrer henne ikke i å leke med søle og klatre i trær. Rommet bærer nok preg av mammas smak, men sengen – som er et funn fra Finn.no – er perfekt til både lek og lesing. Sengeteppe fra Himla, stjerneputer fra Numero 74 og øvrige puter fra Home & Cottage. Gulvputene og teppet er fra Krydder, dukkehuset fra Sprell, taklampe fra Country Chic, vimpler fra Numero 74 og bilde fra Desenio. Foto: Nadia Nordskott

– Det går veldig fint å leve som lappeteppefamilie, jeg tror det utvikler oss alle i positiv retning. Alle må gi og ta, men også noen ganger være den som blir tatt hensyn til. At det har gått så fint, tror jeg handler om at vi skaper rammer i hjemmet som legger til rette for både samvær og privatliv. Pluss at de er fine unger, alle sammen. Helt objektivt, så klart!

Flisene i gangen er Equipe Caprice fra Modena flisgiganten. De ligner historiske betongfliser, men er mye mer praktisk som keramisk flis – helt vedlikeholdsfri. Speilet er fra Trend Design og skapløsningen fra Ikea. Trappen er norsk håndverk fra Nor-Trapp, benken er fra House Doctor.
Flisene i gangen er Equipe Caprice fra Modena flisgiganten. De ligner historiske betongfliser, men er mye mer praktisk som keramisk flis – helt vedlikeholdsfri. Speilet er fra Trend Design og skapløsningen fra Ikea. Trappen er norsk håndverk fra Nor-Trapp, benken er fra House Doctor. Foto: Nadia Nordskott

Ting å tenke på når du bygger hus

Det er hundre ting å tenke på. Og jo mer du planlegger på forhånd, dess bedre blir resultatet. Her er Tinas beste tips:

1) Ovn i ståhøyde er mer praktisk enn å ha den under koketoppen.
2) Planlegg en avlastingssone ved kjøleskapet, for handleposer og påleggsbrettet.
3) Dersom stue og kjøkken har åpen eller delvis åpen løsning, bør innredningen harmonere.
4) Velg en ekstra god kjøkkenvifte, om du har åpen løsning. Fettos sitter godt i polstrede møbler.
5) Du får aldri for mye benkeplass. Aldri!
6) Et vellykket kjøkken har arbeidstriangelet mellom komfyr, vask og kjøleskap.
7) Skap plass til gode samtaler, både ved spisebord og rundt stuebordet.
8) Finn et fokuspunkt i hvert rom. Dette kan være utsikten, peisen, et vakkert kunstverk eller noe helt annet du liker. Bygg så opp rommet rundt fokuspunktet.
10) Utnytt plassen i hvert rom, men ikke overmøbler. Tenk funksjon først! Det er bortkastet med fire fine lenestoler hvis dere egentlig trenger en hjørnesofa med plass til alle.
11)
Hvis du er usikker på om det er nok plass til møblene og praktiske gangsoner, prøv deg frem ved å tape eller kritte opp møblene på gulvet og gå mellom dem.
12) Sørg for god belysning. Du trenger arbeidslys for rengjøring, matlaging og hjemmekontoret, samt stemningslys og punktbelysning til fine ting eller mørke hjørner. Og ikke glem leselampen!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning