Nettbutikker interiør

Nettbutikkene du kommer til å elske

Interiørbutikkene på nett du må vite om.

STORT UTVALG PÅ NETT: Det florerer av fine, kule interiørbutikker på nett, og hva er vel ikke bedre enn å kjøpe nye ting til hjemmet fra sofakroken? Under får du en stor oversikt over forskjellige nettbutikker.
STORT UTVALG PÅ NETT: Det florerer av fine, kule interiørbutikker på nett, og hva er vel ikke bedre enn å kjøpe nye ting til hjemmet fra sofakroken? Under får du en stor oversikt over forskjellige nettbutikker. Foto: FOTO: Skjermdump fra nettbutikkene
Publisert Oppdatert

Ingen er så opptatte av hjem og interiør som oss nordmenn. Vi kjøper magasiner, leser blogger og elsker å følge med på hva som rører seg av både farger, trender og nyheter på interiørfronten.

Og ikke nok med at vi lar oss inspirere, vi er også verdensmestre i å bruke penger på å oppdatere hjemmene våre.

Faktisk er det ingen i verden som legger mer penger i boligene enn det vi nordmenn gjør, og oftere og oftere foregår denne interiørshoppingen hjemmefra på nett.

Med bare noen kjappe tastetrykk kan du trykke hjem unike og flotte interiørkjøp fra hele verden – alt fra komforten hjemme i din egen sofakrok.

Utvalget av nettbutikker er enormt, og det kan være lett å gå seg vill i jungelen av alt som tilbys.

Men ikke fortvil, her er en kjapp oversikt over noen av de absolutt beste nettbutikkene for interiør og ting til hjemmet.

Advarsel: Det er lett å la seg friste til å bruke mer enn du hadde tenkt!

Beste norske nettbutikker

Det skorter ikke på lekkert interiør å få tak i på hjemmebane, og det dukker stadig opp nettbutikker som kan friste med flotte kjøp til hjemmet enten det nå er ikonisk skandinavisk design eller marokkanske brudetepper du er på jakt etter.

1. Zanz.no

Kule detaljer du ikke finner andre steder og perfekt for deg som elsker å ha det mest trendy hjemmet i vennegjengen. Her shopper du både moderne designmøbler og unike vintage-funn. Butikken fører produkter fra blant annet Fritz Hansen, Vitra, Hay, Kartell, Jielde, Tolix, Design By Us, Tom Dixon, Tine K, Day Home.

2. Millaboutique.no

Luksusbohemer vil elske Milla Boutique, og det er ikke overraskende at interiørstylister for lengst har lagt sin elsk på denne lekre butikken. Her shopper du et stort utvalg puter og pledd fra italienske Missoni, deilige duftlys, kule kopper fra Kuhn, småpynt fra fjerne verdensdeler og mange detaljer som er både rocka og glitrende.

3. Linneashage.no

Hyggelig nettbutikk med et flott utvalg, som fører produkter fra blant annet By Nord, Bloomingville, Areaware, Tolix, Nicholas Vahe, House Doctor og Tine K. Her kan du også finne unike bruktskatter.

TRYKK: Lyst på ny pynt på veggene? Bilde til venstre: Trykk fra Bodie & Fou, ca. kr 300. Bilde til høyre: Trykk fra Notonthehighstreet, pris ca. kr 270.  FOTO: Produsenten
TRYKK: Lyst på ny pynt på veggene? Bilde til venstre: Trykk fra Bodie & Fou, ca. kr 300. Bilde til høyre: Trykk fra Notonthehighstreet, pris ca. kr 270. FOTO: Produsenten

4. Lunehjem.no

Nyttig om netthandel

- Handler du på utenlandske nettsteder kan det komme mva, toll og fortollingsgebyr i tillegg.

 

- Har varen en verdi på 200 kroner eller mer må du betale merverdiavgift på 25 prosent (15 prosent på mat og drikke).

 

- Kjøper du klær eller matvarer kommer toll på toppen.

 

-Tollsatsen varierer avhengig av type produkt og hvor varen er laget. Den som frakter varen (i de fleste tilfeller Posten) tar som regel et fortollingsgebyr.

 

- Forenklet fortolling per oppdrag lyder på 125 kroner.

 

Kilde: Forbukerøkonom Silje Sandmæl i DNB

Lekkert interiør med både lamper, møbler, tekstiler, speil og småvarer fra merker som Hay, Tom Dixon, Kahler, Tolix, Kay Bojesen og Nicholas Vahé.

5. Room21.no

Lekkert presentert og oversiktlig nettside, som tilbyr over 170 varemerker av både klassisk og ny design, som design, møbler og hjemmeinnredning fra Hay, Louis Polusen, Bloomingville, House Doctor, Beach House, Bestlite, Gant Home og Muuto. Kjempestort utvalg, og har noe for alle.

6. Royaldesign.no

Du kommer ikke til å klare å sjekke ut denne lekre nettbutikken uten å klikke hjem litt lekkert design fra Stelton, Broste, Canada Goose Home,  Gucci, Georg Jensen eller noen av de andre varemerkene denne butikken fører. Den har også en kjempefin outlet-avdeling som er verdt en titt om du er ute etter noen kupp.

7. Bolina.no

Lurer du på hva som rører seg av trender i interiørverdenen er det bare å klikke seg innom Bolina her finner du et rikt utvalg av spennende merkevarer. Siden er oversiktlig, og gir gjennom måten produktene er presentert på mye inspirasjon til hvordan du kan style selv. Ta også en titt innom den fine bloggen deres.

Bolina selger også klær og tilbehør fra blant annet skandinaviske designere som Line&Jo, FWSS, Jane König, Beck Söndergaard og Cala&Jade.

8. Vakrerom.no

Nettbutikk med møbler og interiør fra merker som HK Living, House Doctor, Miss Etolie Senze og Joy og Tine K Home for å nevne noen. Lyst på en gullfarget eller rosa hageslange, en heklet hengekøye eller pompoms i alle mulige farger og fasonger? Ja, da finner du det her!

9. Hviit.no

Lekkert design og flotte tekstiler og detaljer til hjemme det er ikke vanskelig å skjønne at damen bak denne nettbutikken er en av Norges fremste interiørstylister. Produktene er enkle og stilrene, og utvalget er både trendy og klassisk.

10. H&M Home

Tekstiler, pynt og detaljer som faller inn i både "klassisk" og "trendy" kategorier og alt til de hyggelige prisene vi kjenner fra H&M.

11. Epla.no

Epla er den norske versjonen av nettmarkedet Etsy. Her finner du et stort, men naturlig nok mindre enn sin amerikanske storebror, utvalg kunst, smykker, klær, leker og annet nips og naps.

12. Keiserensnye.no

Her finner du lekre detaljer og flotte tekstiler, og du kommer garantert ikke til å klikke deg ut av denne butikken tomhendt. Her finner du varer fra House Doctor, ferm LIVING, DAY Home, Kähler og Bungalow, og alt sammen er satt sammen på en måte som gjør det nesten umulig å bare kjøpe én ting!

Best for pynt til veggen

H&M Home: Her finner du mye fint interiør til snille priser. Vinn vinn! FOTO: Produsenten
H&M Home: Her finner du mye fint interiør til snille priser. Vinn vinn! FOTO: Produsenten

Du trenger ikke å fortvile over hvite eller kjedelige overflater lengre. Her er nettbutikkene veggene dine kommer til å elske:

1. Wonderwall.se

BEST PÅ NETT: Nordmenn bruker store summer på netthandel hvert år, og mye av dette er til ting til hjemmene våre. Tepper fra kr 99 hos H&M Home. FOTO: Produsenten
BEST PÅ NETT: Nordmenn bruker store summer på netthandel hvert år, og mye av dette er til ting til hjemmene våre. Tepper fra kr 99 hos H&M Home. FOTO: Produsenten

Hos svenske Wonderwall finner du kule trykk og illustrasjoner som vil passe inn i alle moderne hjem. Med slagordet "Affordable Art" sier det seg selv at her finner du kunst og pynt som vil kunne passe en lommebok som ikke helt er i kunstauksjon-kategorien.

2. Thecalmgallery.com

Den engelske nettbutikken Keep Calm Gallery har slett ikke bare de berømte Keep Calm-plakatene, selv om du selvsagt finner disse også. Her kan du kjøpe mange kule trykk, både i plakatstørrelse og postkort, som garantert vil lage et blikkfang på veggene dine.

3. Madebygirl.com

Amerikanske Jen Ramos driver både nettbutikken Made By Girl og interiør/motebloggen med samme navn. Her finner du søte trykk med fine ord, som alle passer inn i rammer i standardstørrelser du kan finne på Ikea eller Åhlens.

4. Mimiscircus.com

Den danske nettbutikken Mimi's Circus er en drøm for deg som liker bilder og pynt med en litt leken og naiv touch. Nettbutikken drives av søstrene Mette og Lotte Jensen, og fokuserer hovedsaklig på produkter til barn, men har også mye fint som også voksne mer enn gjerne vil ha på veggen.

5. Society6.com

Flotte print og plakater til en rimelig penge. I tillegg til veggkunst finner du også lekre dusjforheng, kopper med påskrift, sengetøy, klokker med mer.

6. Eyesonwalls.com

Original kunst, urbane plakater, fototrykk og andre leker detaljer til veggene dine til snille priser.

7. Kerriehess.bigcartel.com

WONDERWALL.SE: Sjekk ut de kule trykkene du kan bestille fra denne nettbutikken. Pris, fra venstre: Kr 900/Kr 1100. FOTO: Produsenten
WONDERWALL.SE: Sjekk ut de kule trykkene du kan bestille fra denne nettbutikken. Pris, fra venstre: Kr 900/Kr 1100. FOTO: Produsenten

Den australske illustratoren Kerrie Hess har ofte oppdrag for store motemagasiner og klienter som Tiffany's, La Duree, Kate Spade og Chanel - for å nevne noen. Den perfekte gaven til deg selv - eller moteløven i livet ditt.

8. Shop.esraroise.com

Den norske illustratøren Esra Røise lager illustrasjoner du garantert kommer til å forelske deg i.

9. Lovedales.no

Hanne Løvdal er grafisk designer med bakgrunn fra magasindesign. Hun har laget en serie illustrerte plakater med feminine motiver i sarte farger, som passer godt inn i en lys og lett skandinavisk stil.

10. hysj-lundemork.com

Jeanette Lunde og Hilde Mork begynte som populære bloggere med grafisk bakgrunn, og har nå slått seg sammen og lansert designbyrået Hysj! Det første de lanserte var en serie vakre print, og det kommer stadig nye.

Beste internasjonale nettbutikker

Det er nesten umulig å velge ut det beste av det enorme utvalget interiør man kan shoppe på nett i disse dager. Men her er noen av butikkene du i alle fall ikke burde gå glipp av om du er på jakt etter unike, kule og trendy ting til hjemmet ditt:

1. Zarahome.com/no/

Vi nordmenn elsker Zara, både når det gjelder klær og interiør. På interiørfronten finner du blant annet artige tekopper, fine kurver, lekre sengesett, speil, rammer, vaser, pynt til barnerommet, glass, dekktøy, tøfler og fargerike puter og pledd og alt til den samme, budsjettvennlige prisen Zara er kjent for.

2. Anthropologie.eu

Bohemsk, romantisk og lekkert, som på mange måter minner om utvalget hos Zara Home. Hos Anthropologie finner du prikken over i'en til hjemmet ditt. Her kan du kjøpe sengetøy, dekketøy, puter, pledd, veggpynt og mange andre interiørdetaljer.

3. Westelm.co.uk

West Elm er den trendy amerikanske interiørkjeden som nylig nå også har åpnet butikk i Storbritannia. Heldigvis for oss trenger vi ikke reise til verken New York eller London for å shoppe, men kan få tak i det aller meste på nett. Trendy møbler, dekketøy, sengetøy, gulvtepper og belysning er stikkordene. For ikke å snakke om puter, pledd og fargerike serveringsbrett.

4. Etsy.com

KERRIE HESS: Hvem ville vel ikke ønsket å ha et signert print fra Kerrie Hess på veggen? Pris på forespørsel. FOTO: Produsenten
KERRIE HESS: Hvem ville vel ikke ønsket å ha et signert print fra Kerrie Hess på veggen? Pris på forespørsel. FOTO: Produsenten
ESRA RØISE: Norske Esra Røise har jobbet for mange norske og internasjonale aktører, og nå kan bildene hennes også bli dine. Pris: ca. kr 2100. FOTO: Produsenten
ESRA RØISE: Norske Esra Røise har jobbet for mange norske og internasjonale aktører, og nå kan bildene hennes også bli dine. Pris: ca. kr 2100. FOTO: Produsenten

Det du ikke finner på Etsy, det finner du nok antakeligvis ikke andre steder. Dette enorme nettmarkedet er hjemmet til tusenvis av "småbutikker", drevet av kreative og flinke mennesker fra hele verden. Pass på å søke nøyaktig, eller forbered deg på å måtte bla deg gjennom hundrevis med sider for å finne det du er på jakt etter. Her kan du virkelig finne noen skatter!

5. Thewhitecompany.com

Vakkert sengetøy, myke badekåper og lekre ting til barnerommet alt i delikate og luksuriøse hvittoner.

6. Notonthehighstreet.com

Britisk utgave av amerikanske Etsy. Flott pynt, partydekor, veggpynt som kan gjøres personlig med tekst og datoer og alt mulig annet du ikke visste at du bare måtte ha.

7. Bodieandfou.com

Om du elsker alt som er trendy, grafisk og rett og slett råkult, så kommer du til å falle fullstendig for denne nettbutikken. De selger både fargerike tapeter, gullfarget bestikk, gyngestoler, sengetøy i lin, kobberlamper og mye mer. Bodie and Fou har også mye lekkert til barnerommet.

8. Rockettstgeorge.co.uk

Sett deg godt tilrette og nyt alt det flotte denne britiske nettbutikken har å by på. Her shopper du lamper, møbler, tapet, kunst og kopper og kar for å nevne noen.

9. Grahamandgreen.co.uk

Denne engelske nettbutikken er interiør-porno på sitt beste. Her kan du fråtse i bilder av knallrosa fløyelssofaer, speilkledde kommoder, marokkanske skinnpuffer, lekre gulvtepper og fargerik småpynt til både hus og hage.

10. Kipandco.net.au

Lekkert og fargerike sengetøy til både ektesengen og barnerommet. I tillegg kan du få klørne i lekre sakkosekker, flotte gardiner, puter, pledd og håndklær, og alt i de mest fantastiske farger og mønstre.

11. Zohiinteriors.com.au

Du kommer til å forelske deg fullstendig i ALT du finner i denne lekre nettbutikken. Puter, pledd og andre smådetaljer er butikkens bestselgere.

12. Famillesummerbelle.com

Fargerike print, kule oppbevaringsbokser, søte tekopper, fine brett og morsomme puter er bare noen av tingene du kan klikke hjem fra denne nettbutikken –  og alt til en hyggelig penge.

BODIE & FOU: Lekkert design fra det britisk/franske nettstedet. FOTO: Produsenten
BODIE & FOU: Lekkert design fra det britisk/franske nettstedet. FOTO: Produsenten

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen