Her er verdens dyreste hus

Verdens ti mest luksuriøse hjem

Egen strandlinje, 27 etasjer eller et eget rom dedikert til gavepakning; det skorter ikke på luksus i disse hjemmene.

LUKSUS: Egen skyskraper, hus til tjenerne og flere svømmebasseng; det er lett å leve livet i disse husene.
LUKSUS: Egen skyskraper, hus til tjenerne og flere svømmebasseng; det er lett å leve livet i disse husene. Foto: FOTO: Stella Pictures/Luxurylaunches
Publisert Oppdatert

Det finnes nok av flott arkitektur og misunnelsesverdige tomter rundt omkring i Norge. Sjøutsikt, nærhet til naturen eller trendy, urbant og sentrumsnært; det koster å være kar på eiendomsfronten, enten det nå er her til lands, eller ute i den store verden.

Men selv de flotteste eiendommene vi har å by på her hjemme blir ofte litt stusselige mot noen av de mest overdådige hjemmene som finnes utenfor våre grenser. Og er det først snakk om luksus, ja så er det ifølge nettstedet Oddee vanskelig å overgå disse boligene, som er kåret til noen av verdens flotteste - og dyreste.

1. Antilla Skyskraper, Mumbai, India

Det er de færreste som har råd til å bygge seg en egen skyskraper. Men det var nettopp det den styrtrike indiske businessmannen Mukesh Ambani, som er nominert som verdens femte rikeste mann, gjorde da han var på jakt etter nytt hus.

Midt i millionbyen Mumbai fikk nemlig Ambani bygget en 27-etasjens skyskraper - som ifølge nettstedet kostet han ikke mindre enn to milliarder dollar. Noe som skal gjøre skyskraperen til det absolutt dyreste privathjemmet som noensinne er bygget.

Arkitektene fra Hirsch Bedner Associates røpet til nettsiden at inspirasjonen for innredningen av det nye huset kom fra det kjente luksushotellet Mandarin Oriental i New York, hvor Ambanis kone hadde vært gjest.

27 ETASJER: Her bor en av verdens rikeste menn.
27 ETASJER: Her bor en av verdens rikeste menn. Foto: FOTO: Oddee.com
SOM PÅ HOTELL: Kona i huset ble inspirert av et opphold på flotte Mandarin Oriental.
SOM PÅ HOTELL: Kona i huset ble inspirert av et opphold på flotte Mandarin Oriental. Foto: FOTO: Oddee.com

2. Updown Court, England

Bare noen kilometre fra London ligger imponerende Updown Court, som regnes som en av de viktigste private residensene som har blitt bygget i Storbritannia siden 1800-tallet. Den palassaktige konstruksjonen har ikke mindre enn 103 rom, fem svømmebasseng, bowlingbaner, tennishall, egen kino, helipad på taket til helikopteret ditt - og 24-karat gull på gulvet. Men mest kjent er nok likevel prislappen på herligheten: Sist gang Updown Court lå ute for salg var taksten satt til hele 85 millioner britiske pund.

Men om du ønsker deg celebre naboer - Dronningens Windsor Castle ligger bare et steinkast unna, og det samme gjør huset til Elton John - ja, da er kanskje denne boligen noe for deg likevel.

3. Versailles, Florida, USA

Alt er større i Amerika, heter det seg. Og da kan man jo bare begynne å forestille seg størrelsen på dette huset - som sies å være det største familiehjemmet som noensinne er bygget i USA.

Den 30-soveroms store herskapsvillaen kan skryte på seg sin egen bowling-bane, rulleskøyte-ring og svømmebasseng i Olympisk størrelse. Det er ifølge Huffington Post time-share mogulen David Siegel og hans modell-kone som fikk tegnet og påbegynt boligen, som nylig lå ute til salgs for i overkant av 75 millioner dollar.

I tillegg til de 30 soverommene fikk man også 23 bad og en spektakulær utsikt over Butler-innsjøen, som ligger vel 20 km fra Orlando i solskinnsstaten Florida. Garasjen har plass til 20 biler, det finnes et eget båt-hus på eiendommen, vin kjelleren har to etasjer, og barn kan glede seg over et eget teater i underetasjen.

Huset kalles Versailles - etter det berømte slottet i Frankrike - da inngangspartiet på boligen ble bygget på modell etter nettopp dette.

4. Fleur De Lys, Beverly Hills, USA

SOM ET SLOTT: Et av Amerikas største private hjem.
SOM ET SLOTT: Et av Amerikas største private hjem. Foto: FOTO: Paul Thompson
UPDOWN COURT: Vil du bo med Dronning Elizabeth eller Elton John som nabo bør du satse på dette huset.
UPDOWN COURT: Vil du bo med Dronning Elizabeth eller Elton John som nabo bør du satse på dette huset. Foto: FOTO: Savills

I selveste Beverly Hills ligger det palassaktige hjemmet til Mariah Carey - som også sies å skal være ett av de aller dyreste hjemmene som noengang er bygget. Det var en millionær fra Texas som opprinnelig fikk bygget boligen - som så ble solgt til sangstjernen for den nette sum av 125 millioner dollar.

Rundt boligen finner man store hager, en egen bolig for ansatte, spa og svømmebasseng og en tennisbane.

I likhet med herskapshuset ovenfor ble også The Fleur De Lys laget for å skulle ligne på det berømte Versailles-slottet utenfor Paris, som en gang var hjem til dronning Marie Antoinette.

5. Hearst Mansion, Beverly Hills, USA

Huset som en gang tilhørte avistykonen William Randolph Hearst lå i 2007 ute for salgs til den nette sum av 165 millioner dollar. Om du synes prislappen er litt drøy kan det hjelpe å vite at for pengene dine får du følgende: 29 soverom, tre svømmebasseng og i tillegg en egen kinosal og privat nattklubb.

Og ikke bare får du et hjem du kan skrive hjem om; du får også naboer du kan skryte av, for like ved bor nemlig både (nysingle) Tom Cruise og David og Victoria Beckham med familie.

6. Acqua Liana, Florida, USA

Luksus og miljøvennlig er ikke ofte ord som er satt i samme setning, men det er nettopp det som er tilfelle med boligen Acqua Liana i Florida. Her har nemlig eiendomsmogulen Frank McKinney bygget et gigantisk øko-hus - som sier å skulle være miljøvennlig på alle måter. 7 doble soverom, 22 bad, et eget fossefall, basketballbane og solcellepaneler som sørger for å dekke boligens energinivåer er bare noe av det du får med på kjøpet om du skulle føle for å kjøpe denne eiendommen.

IKKE FOR ALLE: 125 millioner dollar måtte sangstjernen Mariah Carey punge ut med for dette "huset".
IKKE FOR ALLE: 125 millioner dollar måtte sangstjernen Mariah Carey punge ut med for dette "huset". Foto: FOTO: Stella Pictures
EGEN KINO OG NATTKLUBB: Avismogulen William Randolph Hearst eide engang huset.
EGEN KINO OG NATTKLUBB: Avismogulen William Randolph Hearst eide engang huset. Foto: FOTO: Luxurylaunches

7. Villa Leopolda, Frankrike

Villa Leopolda, som ligger i Villefranche-sur-Mer i sør-Frankrike, ble opprinnelig bygget for Kong Leopold II av Belgia i 1902. Ifølge avisen Daily Mail er hageanlegget på boligen så omfattende at det krever 50 fulltidsansatte gartnere for å holde det i stand. I 2008 lå luksusvillane ute for salg, og den russiske millionæren Mikhail Prokhorov hadde lagt inn et bud på 750 millioner dollar. Etter å ha betalt et depositum på hele 75 millioner trakk Prokhorov fra kjøpet - og tapte dermed hele depositumet etter at en domstol i Nice avgjorde at det ikke skulle refunderes.

8. The Manor, Los Angeles, USA

Det blir ikke mer Hollywoood enn Aron Spellings berømte hjem The Manor. Huset, som nå er solgt til nye eiere, ble bygget av den berømte filmregissøren i 1991 for sin lille familie - og hadde som kjent hele 123 rom. I følge nettstedet msnbc ble det ikke spart på noen ting da Spelling skulle bygge drømmehjemmet. Her fantes alt fra en innendørs skøytebane, til flere svømmebasseng, tre kjøkken, private frukthager, et dukkemuseum og - utrolig nok - eg eget rom for å pakke inn presanger. I tillegg var en hel etasje satt av til garderober - som rommet familiens klær og sko.

I 2007, etter Spellings død, solgte Cindy Spelling huset, og sørget for at The Manor ble ett av de mest lukrative boligsalgene i amerikansk historie.

GRØNN LUKSUS: Her kan du nyte luksusen med god samvittighet - huset produserer sin egen energi.
GRØNN LUKSUS: Her kan du nyte luksusen med god samvittighet - huset produserer sin egen energi. Foto: FOTO: Frank McKinny Estate
KONGELIG HISTORIE: Dette palasset ble bygget for en konge. Og bor du her, er det lett å føle seg som en.
KONGELIG HISTORIE: Dette palasset ble bygget for en konge. Og bor du her, er det lett å føle seg som en. Foto: FOTO: Barcroft

9. Manalapan Residence, Florida, USA

Det er ikke tvil om at solskinnsstaten Florida har mange rike innbyggere med imponerende hjem. Og Manalapan Residence er ifølge nettsiden Oddee absolutt en av disse. Dette "strandhuset" som eierne ifølge nettstedet kaller hjemmet sitt, har ikke mindre enn 14 soverom, 24 bad, en garasje med plass til 18 biler, eget casino, en bar, gymsal, flere store akvariumer med hai(!), to heiser og både bowling- og go-cartbane.

Fristet? Prislappen er på den nette sum av 135 millioner dollar.

10. Barbie Malibu Mansion, California, USA

Alle småjenters drøm: I Malibu har Barbie fått et eget drømmehus - i full størrelse. Ifølge nettstedet Trend Hunter var det i anledning den berømte dukkens 50-års dag at at møbel- og interiørdesigneren Jonathan Adler fikk i oppgave å kle opp en gigantisk strandvilla i California for å ligne på den berømte blondinens dukkehjem.

Og her snakker vi rosa så det holder. Soverommet er vegg-til-vegg rosa tepper - komplett med Barbies initialer. Et eget museum har utstilt vintage Barbie dukker, og i garasjen står den kjente rosa bilen - en Volkswagen New Beetle. I stuen henger et orginalt portrett av Barbie, signert Andy Warhol, og lysekronen er satt sammen av ikke mindre enn 30 blonde parykker.

Kilder: msnbc, Hollywood Laist, Trendhunter og The Telegraph

STRANDHUS: Det er lett å få plass til både bowlingbane og eget spa når du har stor plass å boltre deg på.
STRANDHUS: Det er lett å få plass til både bowlingbane og eget spa når du har stor plass å boltre deg på. Foto: FOTO: Luxuryhomes
BLE RIK PÅ TV-SERIER: Aron Spelling hadde panger å strø om seg med - og mange av dem brukte han på det gigantiske hjemmet sitt i Bevery Hills.
BLE RIK PÅ TV-SERIER: Aron Spelling hadde panger å strø om seg med - og mange av dem brukte han på det gigantiske hjemmet sitt i Bevery Hills. Foto: FOTO: Stella Pictures

Les også:

Sjekk ut disse luksuseiendommene

Denne utsikten betaler man for

Her er Norges drømmebolig

Ta med barna på luksushotell

IKKE ALLES SMAK: Men småjenter hadde nok kommet til å elske å bo i dette svært rosa huset.
IKKE ALLES SMAK: Men småjenter hadde nok kommet til å elske å bo i dette svært rosa huset. Foto: FOTO: Jonathan Adler
I BARBIES ÅND: I forbindelse med Barbies 50-årsdag ble dette unike hjemmet i California innredet for å minne om dukkens hjem.
I BARBIES ÅND: I forbindelse med Barbies 50-årsdag ble dette unike hjemmet i California innredet for å minne om dukkens hjem. Foto: FOTO: Jonathan Adler

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen