Arkitekturen i Victoria Tower

Dette bygget er kledd med over 8000 triangelformede glassruter

Nordmann står bak Stockholms nye landemerke.

PALJETTHOTELLET: Stockholms nye landemerke Victoria Tower er inspirert av paljetter. Det må være som musikk i ørene for en melodifestivalnasjon.
PALJETTHOTELLET: Stockholms nye landemerke Victoria Tower er inspirert av paljetter. Det må være som musikk i ørene for en melodifestivalnasjon. Foto: FOTO: Scandic Victoria Tower
Publisert Oppdatert

Det dukker stadig opp spennende hoteller i Norden.

Turtagrø Hotell er norsk tindesports vugge og tiltrekker seg fjellgeiter fra alle kontinenter.

På Quality Spa & Resort Norefjell kan du bokstavelig talt bade deg i nyskapende interiørdetaljer.

Stockholms nye landemerke Victoria Tower er inspirert av paljetter.

Det må være som musikk i ørene for en melodifestivalnasjon.

Med sine 118 meter er det Nordens høyeste hotell og kan vise seg å bli en arkitektonisk schlager.

Alle storbyer med respekt for seg selv bør kanskje ha noen landemerker å vise til. Stockholm har allerede Globen og Kaknästornet.

Nå har de i tillegg fått Victoria Tower.

DIGGELO DIGGELEI: Alla tittar på mej. Over 8000 triangelformede vinduer er benyttet i bygget. Materialbruken er glass og stål som blir fargesatt av himmelen.
DIGGELO DIGGELEI: Alla tittar på mej. Over 8000 triangelformede vinduer er benyttet i bygget. Materialbruken er glass og stål som blir fargesatt av himmelen. Foto: FOTO: Scandic Victoria Tower

Nytt kunnskapssenter

Hotellet åpnet 15. septemer og ligger i Arne Beurlings Torg 3 i Kista som har blitt forvandlet til et nytt kunnskapssenter for forskere, bedrifter og studenter, cirka 25 minutter unna Arlanda flyplass.

For Norges del kan vi glede oss over at det er en nordmann som står som byggherre, nemlig Arthur Buchardt.

- Fasaden er inspirert av paljetter og hele hotellet er kledd med triangelformede glassruter, forteller arkitekt Gert Wingårdh i Wingårdh Arkitektkontor til Bonytt.no

Fargesettes av himmelen

DESIGNSØVN: På hotellrommene finner du moderne møbler fra Vitra og møbelklassikere fra 50-tallet.
DESIGNSØVN: På hotellrommene finner du moderne møbler fra Vitra og møbelklassikere fra 50-tallet. Foto: FOTO: Scandic Victoria Tower

Bygget er 118 meter høyt og har 34 etasjer. Det rommer 250 gjester. Materialbruken er i hovedsak glass og stål som på sett og vis fargesettes av himmelen, solen og årstidene.

- Vi jobbet mye med uttrykket og fasaden. Vi har plassert de triangelformede vinduene bevisst tilfeldig. Det synes vi gir et spennende uttrykk, ikke bare utvendig, men også for følelsen inne i rommene, forklarer Wingårdh.

Innvendig er hotellet innredet med moderne design. Møblene er fra Vitra, belysning fra Flos, bokhyller fra Montana og gulvene er fra danske Dinesen.

En livsnerve

Gode gamle klassiker som Eames Plastic Chair og Hang It All, formgitt på 50-tallet, finnes i allrommene og på soverrommene.

LEKENT: De fargeglade stoffmøblene i lobbyen gir et barnlig, men humørfylt SFO-aktig uttrykk. Møblert med blant annet Eames Plastic Chair.
LEKENT: De fargeglade stoffmøblene i lobbyen gir et barnlig, men humørfylt SFO-aktig uttrykk. Møblert med blant annet Eames Plastic Chair. Foto: FOTO: Scandic Victoria Tower

Helena Söderberg som er hotelldirektør forteller at hun ønsker hotellet skal være en dynamisk møteplass, en livsnerve i Kista hvor du ska kunne jobbe i hotellobbyen uten å kjenne krav om å måtte handle.

Kunstfagelever har for øvrig skapt permanente løsninger for utsmykning av heishallene Det finnes også kunstverk med røykmønster på glass, malte sponskiver og fargelade kaleidoskopmønster.

Hotellet har et relativ bredt tilbud; fitnessavdeling, møterom, restaurant, lobbybar, samt en skybar hvor det serveres drinker og "Swapas" (svenske tapas skapt av Thomas Diederichsen).

For reservasjon eller mer informasjon: scandichotels.com. Pris pr. standard dobbeltrom fra kr 1012.

Les også:

HYGGELIGE SONER: Gode gamle klassikere som Eames Plastic Chair og Hang It All, formgitt på 50-tallet, finnes i allrommene og på soverrommene.
HYGGELIGE SONER: Gode gamle klassikere som Eames Plastic Chair og Hang It All, formgitt på 50-tallet, finnes i allrommene og på soverrommene. Foto: FOTO: Scandic Victoria Tower
TRIANGELFORMER: I korridoren finner du de triangelformede mønstrene fra fasaden.
TRIANGELFORMER: I korridoren finner du de triangelformede mønstrene fra fasaden. Foto: FOTO: Scandic Victoria Tower

Her er Norges flotteste hotell

Bli inspirert av interiørbilder i Bonytts bildebank

Se Berlins sprøeste hotell

Er englebarnet ditt en mobber?

Her er mer spennende arkitektur

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning