Det dukker stadig opp eksempler på nyskapende hotellarkitektur.

Hotell Q i Berlin føyer seg således inn i rekken av trendy overnattingssteder.

Her ønsker man å tilby futuristiske former med enkel eleganse.

FORFØRENDE: Hotellet skal ha evnen til å forføre og eksperimentere med gamle vaner og inspirere nye ritualer. Her fra resepsjonen. © FOTO: Designhotels.com

Fargen går som en rød tråd gjennom hele interiøret og gir følelse av omfavnelse. En kjærlig omfavnelse - akkurat hva vi trenger.

SOVEROM: Et av de sentrale elementene på rommene er badekaret. Disse har blitt integrert i rommet. Rammene til sengene brytes rundt karet. © FOTO: Designhotels.com

Vil forføre gjestene

Hotellet ligger i Kurfürstendamm, populært kalt Ku'damm, en 3,5 kilometer lang gate i bydelen Charlottenburg, sentralt i Berlin.

Det ble utviklet av eier Wolfgang Loock, som sammen med det verdensomspennende arkitektkontoret Graft, har ønsket å gi en smak av fremtiden.

Hotellet skal nemlig ha evnen til å forføre og eksperimentere med gamle vaner og inspirere nye ritualer, opplyser arkitektkontoret.

HELT SPA: Hotellets underjordiske spa har et japansk vaskerom, finsk sauna, tyrkisk bad og et oppvarmet sandrom-lounge. © FOTO: Designhotels.com

STRESSE NED: Velværeområdet, med oppvarmet sand og intim belysning, inviterer gjestene til å trappe ned og slappe av. © FOTO: Designhotels.com

Graft ser også ut til å ha et ønske om å utfordre den klassiske romfølelsen. For samspillet mellom arkitekturen og interiøret kan gi en følelse av at du går oppover veggene.

Skulpturelt uttrykk

Et av de sentrale elementene på rommene er badekaret. Det har blitt integrert i soverommet og materialer som eik og skifer har blitt benyttet.

Rammene til sengene brytes på sett og vis rundt karet og vasken fungerer som et skulpturelt uttrykk. Sengen er absolutt rommets midtpunkt, men kanskje ikke like praktisk.

Hotellets underjordiske spa har forøvrig et japansk vaskerom, finsk sauna, tyrkisk bad og et oppvarmet sandrom-lounge om man kan omtale det som det.

Velværeområdet, med oppvarmet sand og intim belysning, inviterer gjestene til å trappe ned og slappe av.

Ulike tilbakemeldinger

tripadvisor.com, som er en side hvor besøkende kan gi hoteller karakter, skrives det:

Fin design, dog noe overdesignet. Eneste klagen var høy musikk fra naboen tidlig søndag morgen, men vil absolutt anbefale hotellet.

SPENNENDE INTERIØR: Hotellets røde lobby og lounge har få rette vinkler. Interiører gir inntrykk av en omfavnelse fordi veggene går i ett med gulvet. © FOTO: Designhotels.com

Men kritikken er ikke bare positiv og smaken er forskjellig:

Det første du kommer til er en mørk hule i toner av svart og rødt. Heisen er tent med røde pærer, som et diskotek. Rommet var dominert av en sofa som du ikke kunne sitte eller ligge på. Det var så dårlig utformet.

HELT SPA: Hotellets underjordiske spa har et japansk vaskerom, finsk sauna, tyrkisk bad og et oppvarmet sandrom-lounge. © FOTO: Designhotels.com

SPENNENDE INTERIØR: Hotellets røde lobby og lounge har få rette vinkler. Interiører gir inntrykk av en omfavnelse fordi veggene går i ett med gulvet. © FOTO: Designhotels.com

Dusjen var rett ved sengeområdet, toalettet var i motsatt ende av rommet. Alt veldig rart, skriver en annen.

Alle må finne egen stil, men Hotell Q ligger udiskutabelt nært diverse kulturelle attraksjoner som Käthe Kollwitz Museum, teatre, kunstgallerier og Berlin Zoo.

Les også:

Gammel arbeiderbolig ble drømmehytte

Meld deg på nyhetsbrevet fra Klikk og få massevis av inspirasjon rett i innboksen

Slik lager du et tørkeskap

Slik finner du den perfekte hyttedoen

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!