Saftig sjokoladekake med en hemmelighet

Sjokoladekake i langpanne: I midten av kaken skjuler det seg deilig appelsinkrem.

OVERRASKELSE I MIDTEN: Denne langpanne-sjokoladekaken har en saftig overraskelse i midten.
Publisert

Dette trenger du:

    • Langpanne, ca. 25 x 35 cm
    • 600 g hvetemel
    • 800 g sukker
    • 2 ts natron
    • 2 ts bakepulver
    • 2 ts vaniljesukker
    • 400 g meierismør
    • 4 dl vann
    • 80 g kakao
    • 300 lettrømme
    • 5 egg

    • Appelsinkrem:

    • 200 g meierismør, romtemperert
    • 200 g melis
    • 200-400 g appelsinmarmelade
    • Sjokoladekrem:
    • 250 g kremost naturell
    • 200 g mørk sjokolade
    • 100 g meierismør
    • 1 egg
    • ½ kg melis

    • Pynt:

    • friske bær

Dette gjør du:

Bland mel, sukker, natron, bakepulver og vaniljesukker i en stor bolle. 

Varm opp smør, vann og siktet kakao i en kjele. Ta fra platen, rør inn rømme. 

La avkjøle litt, rør inn eggene og hell over melblandingen. 

Rør til jevn røre og ha i bakepapirkledd form. 

Stek midt i ovnen ved 175°, i ca. 40–50 minutter. 

Sjekk med trepinne om kaken er gjennomstekt. Avkjøl i formen på rist. 

Rør smør og melis til jevn krem og vend inn marmelade. 

Rør kremosten ut i en liten bolle. Hakk sjokolade grovt, smelt med smør på lav varme. 

Rør inn egget. Ha 400 g melis i en bolle, hell i sjokoladeblanding og kremost, rør til deilig krem. 

Juster med mer melis hvis det trengs. Del avkjølt kake på langs, til 2 bunner. 

Smør appelsinkrem over bunnen, legg på toppen. 

Bre sjokoladekremen over avkjølt kake. 

Pynt med bær og skjær i biter.

Annen smak? Erstatt marmeladen med 5 ss sterk kaffe og 2 ss kakao