Saftig sjokoladekake med en hemmelighet
Sjokoladekake i langpanne: I midten av kaken skjuler det seg deilig appelsinkrem.

Dette trenger du:
- Langpanne, ca. 25 x 35 cm
- 600 g hvetemel
- 800 g sukker
- 2 ts natron
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 400 g meierismør
- 4 dl vann
- 80 g kakao
- 300 lettrømme
- 5 egg
- 200 g meierismør, romtemperert
- 200 g melis
- 200-400 g appelsinmarmelade
- Sjokoladekrem:
- 250 g kremost naturell
- 200 g mørk sjokolade
- 100 g meierismør
- 1 egg
- ½ kg melis
- friske bær
Appelsinkrem:
Pynt:
Dette gjør du:
Bland mel, sukker, natron, bakepulver og vaniljesukker i en stor bolle.
Varm opp smør, vann og siktet kakao i en kjele. Ta fra platen, rør inn rømme.
La avkjøle litt, rør inn eggene og hell over melblandingen.
Rør til jevn røre og ha i bakepapirkledd form.
Stek midt i ovnen ved 175°, i ca. 40–50 minutter.
Sjekk med trepinne om kaken er gjennomstekt. Avkjøl i formen på rist.
Rør smør og melis til jevn krem og vend inn marmelade.
Rør kremosten ut i en liten bolle. Hakk sjokolade grovt, smelt med smør på lav varme.
Rør inn egget. Ha 400 g melis i en bolle, hell i sjokoladeblanding og kremost, rør til deilig krem.
Juster med mer melis hvis det trengs. Del avkjølt kake på langs, til 2 bunner.
Smør appelsinkrem over bunnen, legg på toppen.
Bre sjokoladekremen over avkjølt kake.
Pynt med bær og skjær i biter.
Annen smak? Erstatt marmeladen med 5 ss sterk kaffe og 2 ss kakao