Bestemors bursdagskake

Dette er kaken bestemor alltid serverte til sommerbursdagene.

KLASSIKER: En deilig sommerkake som er populær på kaffeslabberas i hagen, til sommerfesten og på dessertbordet på 17. mai.
Publisert

Klassisk bløtkake

Springform 22 cm

  • 4 egg
  • 160 g sukker
  • 160 g mel
  • 1 ts bakepulver

Dynking:

  • 1 dl melk, appelsin- eller ananasjuice

Fyll og pynt:

  • 8 dl kremfløte
  • 3 dl vaniljekrem
  • 4 ss melis
  • 1 ss vaniljepulver
  • ca. 400 g bringebærsyltetøy, helst ganske stivt
  • 2 kurver jordbær
  • 2 kurver bringebær
  • 1 kurv blåbær

Slik gjør du:

Forvarm ovn til 200° varmluft. 

Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, 6–7 minutter. Eggedosisen blir ekstra tykk og fin med romtempererte egg. 

Sikt mel og bakepulver ned i eggedosisen og vend inn med slikkepott til akkurat blandet. Det er om å gjøre å ikke la røren miste all den fine luftigheten. 

Senk temperaturen til 170°. Hell røren i bakepapirkledd form og stek på nederste rille i 35-40 minutter. Sjekk  om kaken er ferdigstekt med kakenål eller tannpirker. Kommer pinnen ut ren, er kaken ferdig.

Ta ut og snu formen opp-ned på rist. Avkjøl med formen over.

Del kaken i tre lag når den er helt avkjølt. Dynk bunnene og legg den nederste delen på et kakefat. 

Del jordbær i mindre biter. Pisk fløte, vaniljekrem, melis og vanilje til en tykk krem. 

Ha halvparten i en annen bolle, rør godt inn noen spiseskjeer bringebærsyltetøy og vend inn i kremen. 

Smør noen spiseskjeer syltetøy på bunnen. Fordel en del av bringebærkremen, legg på jordbærbiter og så litt av kremen. 

Legg på ny bunn, gjenta med syltetøy, krem, bær og krem. 

Når den tredje bunnen er lagt på, fordel den hvite kremen over hele kaken. Pynt med bær.

SAFTIG: Denne kaken passer til alle anledninger.