Oppskrift: Brownies med pekannøtter og glasur

Lise Finckenhagens brownie: Mørk, mektig og innmari god.

BLANT LISE FINCKENHAGENS FAVORITTER: Brownies med pekannøtter og glasur er en god smaksopplevelse.
Publisert Sist oppdatert

Dette trenger du:

  • Langpanne, 20 x 30 cm

  • 250 g smør

  • 250 g mørk sjokolade

  • 200 g brunt sukker

  • 200 g sukker

  • 2 ts vaniljesukker

  • 4 store egg

  • 200 g mel

  • 120 g pekannøtter

Sjokoladeglasur:

  • 250 g mørk sjokolade
  • 3 dl fløte
  • 1½ ss smør, romtemperert

Dette gjør du:

Smelt smør, hakk sjokoladen og rør den inn i det smeltede smøret.

Visp brunt sukker, sukker, vaniljesukker og egg godt i en bolle.

 Blandingen skal bli litt luftig og porøs.

Rør inn sjokoladesmøret og siktet mel. Rør raskt sammen til en glatt og jevn røre.

 Bland til slutt inn grovhakkede pekan­nøtter. 

Hell røren over i bakepapirkledd form og stek midt i ovnen ved 170° i ca. 35 minutter. 

Sjekk med en kakepinne, men kaken skal være seig og myk i midten. Avkjøl kaken i formen.

Finhakk sjokoladen til glasuren, og ha den over i en bolle. Kok opp fløte og hell over sjokoladen. 

La det stå et minutt før du begynner og røre til all sjokoladen har smeltet. Rør til slutt inn smøret.

Det er viktig at glasuren blir blank og elastisk. 

Eventuelt kan du kjøre den med en stavmikser, men prøv å unngå å få mange luftbobler i glasuren.

Hell den deilige glasuren over den avkjølte kaken (som fortsatt er i formen). 

La kaken få stå i ­kjøleskapet til glasuren har stivnet, gjerne natten over.