Sofie Karlstad om hjemstedet

Sofie Karlstad: – Her er jeg en helt annen person enn det jeg er i Oslo

Influenser Sofie Karlstad (26) kommer opprinnelig fra Mehamn i Finnmark, og skulle ønske at seerne av «Bloggerne» fikk se mer av livet hennes derfra. – Det var ikke budsjett til det, forteller hun.

<b>SOFIE KARLSTAD:</b> Influenser og TV-profil Sofie Karlstad er aktuell i høstens sesong av «Bloggerne».
SOFIE KARLSTAD: Influenser og TV-profil Sofie Karlstad er aktuell i høstens sesong av «Bloggerne». Foto: Terje Bendiksby / NTB
Publisert

Influenser Sofie Karlstad (26) er kjent fra en rekke TV-programmer som «Paradise Hotel» og «Farmen kjendis».

Nå er hun med i sin andre sesong av «Bloggerne», og vi får blant annet være med på reisen etter deltakelsen hennes i «Farmen kjendis».

– Det har vært veldig fint å være med denne sesongen. For min del har det vært en veldig rolig sesong, i forhold til mange av de andre profilene som har hatt trøbbel med kjærligheten, forteller Karlstad til Klikk.no.

Du kan se «Bloggerne» her på TV 2 Play. Programmet sendes hver mandag til onsdag fra 14. august til 27. september.

Les også: Livet til «Bloggerne»-profil tar en uventet vending

«Bloggerne»

I denne sesongen får seerne bli enda bedre kjent med influenseren privat, og vi får blant annet møte moren hennes, Marianne.

– Det er første gang jeg har med familien min på et TV-program, men dessverre får man se litt lite av mamma. Planen var at vi skulle reise til Mehamn, men det var for dyre flybilletter så det var ikke budsjett til det.

– Jeg skulle jo ønske at man fikk se litt fra livet mitt her oppe også, for her er jeg en helt annen person enn det jeg er i Oslo, forteller Karlstad.

<b>MOREN TIL SOFIE: </b>I høstens sesong av Bloggerne får seerne møte moren til Sofie, Marianne.
MOREN TIL SOFIE: I høstens sesong av Bloggerne får seerne møte moren til Sofie, Marianne. Foto: Espen Solli/TV 2

I årets sesong får vi se at Karlstad inviterer med seg moren fra Finnmark på rød løper i Oslo, og viser henne hvordan livet hennes i Oslo egentlig er.

– Det er vanskelig for de hjemme å sette seg inn i hva arbeidet mitt egentlig innebærer. Nå var vi jo på lansering og med pressen siden jeg hadde vært med i et TV-program, og når vi går for å handle klær så er det alltid noen som skal ta bilde.

– Det er jo noe helt nytt for mamma å se, så hun fikk se en annen side av meg enn det hun har sett i Finnmark, forteller hun.

Karlstad kommer nemlig opprinnelig fra Mehamn i Finnmark, men har bodd i Oslo de seneste årene.

På spørsmål om hvordan det er å ha kamera så tett på seg over en lengre periode, kan influenseren avsløre at kameraene ikke er så tett på som man kanskje skulle tro.

– Bloggerne er kanskje det programmet hvor man har kameraet minst oppå seg. Så det er jo et veldig fint program for de som skal være med på sitt første program, eller for de som er med og runder litt av, forteller hun.

Les også: (+) Marion Ravn traff samboeren på Tinder: – Ble for vanskelig å holde han hemmelig

Finalen av «Farmen kjendis»

Tidligere i år fikk vi se Karlstad kjempe seg til en andreplass i det populære TV-programmet «Farmen kjendis». Nå får seerne av «Bloggerne» være med når influenseren selv får se finalen for første gang.

– Jeg gleder meg veldig til å se farmen-finalen, siden jeg ikke var så tilstede når jeg var der selv. Det var mye mas og stress, så jeg gleder meg til å se hvordan det egentlig var, forteller hun.

Hun avslører at hun alltid har vært litt skeptisk til store TV-programmer, og var redd for å bli satt i bås.

– Jeg har alltid vært litt skeptisk til store programmer, siden jeg vet at de bestemmer seg for en cast ganske tidlig. På forhånd har de ofte plukket seg ut en rolle som du skal ha i programmet, så jeg var veldig spent på om de ga meg den typiske rollen som hun dumme influenseren, forteller Karlstad.

<b>FARMEN:</b> Sofie Karlstad imponerte stort i årets deltakelse av Farmen kjendis, hvor hun kjempet seg til en andre plass.
FARMEN: Sofie Karlstad imponerte stort i årets deltakelse av Farmen kjendis, hvor hun kjempet seg til en andre plass. Foto: Espen Solli/TV 2

– Det er jo klart at man både sier mye dumt og smart i løpet av seks uker, og alle episoder blir klippet til 45 minutter, så man kan jo trikse og mikse litt med det. Jeg mener ikke at man blir fremstilt feil, men man er alltid spent på hvilke sider produksjonen velger å vise mest av, avslører hun.

Karlstad ble derimot positivt overrasket, og forteller at hun fikk utelukkende mest positive tilbakemeldinger etter deltakelsen.

– Jeg syntes det ble veldig greit. De fikk frem at jeg ikke bare var en liten influenser som ikke kunne noe, så jeg synes det ble ganske riktig fremstilt. Noen fikk jo gjennomgå mer enn andre, og sånn vet jeg jo at det er, forteller Karlstad.

– Nå føler jeg at folk kjenner meg for den jeg er. Tidligere har jeg blitt møtt med et syn som jeg ikke kjenner meg helt igjen i, så det var veldig fint å kunne vise en annen side av meg.

Les også: Sofie Karlstad etter finaletapet i «Farmen kjendis»: – Jeg lå strak i sengen i en uke

Kjæresten Tommy Steinsvik

I fjor avslørte Karlstad at hun hadde forelsket seg på nytt, men var svært hemmelighetsfull om hvem vedkommende var.

I forrige sesong av «Bloggerne», som ble vist i januar tidligere i år, fikk vi endelig møte kjæresten Tommy Steinsvik (25).

– Han er så kjekk så jeg må jo vise han fram. Som noen sa til meg, man kjøper ikke en Ferrari for å ha den i garasjen, sa Karlstad til Nettavisen tidligere i år.

– I denne sesongen er vi på en hyttetur sammen, og der er man ganske tett innpå. Ellers får man se mest at jeg snakker om han, forteller hun til Klikk.no.

I forrige sesong åpnet hun også opp om at hun ønsket å endre merkevaren sin, og gå en litt annen retning.

– Grunnen er egentlig bare det at man blir voksen. Jeg har jo kanskje hatt et type innhold som har gått mye igjen de siste årene, men så endrer man seg personlig og blir mer voksen. Da endrer også måten man vil fremstå og være på nett.

– Jeg er jo i kontinuerlig endring sånn som alle andre mennesker på denne planeten, men jeg planlegger ingen endringer på forhånd. Det skjer bare av seg selv etterhvert som man blir eldre, og man får andre verdier enn man hadde før, forteller Karlstad.

Denne saken ble første gang publisert 27/08 2023.

Les også