Sofie Karlstad etter finaletapet i «Farmen kjendis»

Sofie Karlstad: – Jeg lå strak i sengen i en uke

Sofie Karlstad trengte noen dager for å lande etter den intense TV-innspillingen. – Du blir vridd som en svamp og er ganske tørr når du kommer hjem, sier influenseren til Her og Nå.

<b>SOFIE KARLSTAD: </b>– Det var noen dager det ble tungt å være inne på gården. Jeg ble litt ufrivillig dratt inn i drama. Jeg er egentlig ikke konfliktsky og liker å ta det der og da og bli ferdig med det. Jeg oppsøker ikke en konflikt, men om den kommer så står jeg i den, sier Sofie Karlstad.
SOFIE KARLSTAD: – Det var noen dager det ble tungt å være inne på gården. Jeg ble litt ufrivillig dratt inn i drama. Jeg er egentlig ikke konfliktsky og liker å ta det der og da og bli ferdig med det. Jeg oppsøker ikke en konflikt, men om den kommer så står jeg i den, sier Sofie Karlstad. Foto: Morten Bendiksen
Sist oppdatert

Som influenser og tidligere deltager i «Paradise Hotel» og «Celebrity Ex on the Beach», er Sofie Karlstad (25) vant til å bli satt i bås.

– Det føles krevende å være noen andres jobb. TV-produksjonen kan glemme litt at du er et menneske. Vi ses på som veldig dumme og at det vi gjør er lite viktig. Da blir det fort et stigma. Pressen elsker å fremstille oss dummere og teitere enn vi er, for det er det folk klikker seg inn på.

– Det blir en ond sirkel. Derfor tror jeg at de andre deltagerne inne på «Farmen»-gården ikke hadde så høye forventninger til meg, sier hun.

Les også: Marit Adeleide Andreassen om «Farmen kjendis»: – En lettelse å dra fra gården

<b>SLÅTT AV KOKKEN:</b> I «Farmen kjendis»-finalen måtte Sofie se seg slått av kjendiskokken Trond Moi. 
SLÅTT AV KOKKEN: I «Farmen kjendis»-finalen måtte Sofie se seg slått av kjendiskokken Trond Moi.  Foto: TV 2

2. plass i «Farmen kjendis»

I «Farmen kjendis» har reality-deltageren jobbet beinhardt med oppgavene inne på gården, og hun tok seg hele veien til finalen mot kjendiskokken Trond Moi (53). Med en andreplass i det populære TV 2-programmet, håper hun at hun har motbevist fordommene.

Alder: 25 år

Yrke: Influenser

Kjent fra: «Paradise Hotel» og «Celebrity Ex on the Beach»

Bosted: Oslo

Kjæreste: Tommy Steinsvik

Se mer

– Jeg vil si at folk lett tar feil av meg. Jeg er en kjærlig jente som er veldig glad i dem jeg har rundt meg. Jeg er veldig positiv og sprudlende rundt mine nære og kjære, men så blir jeg nok sett på som den hardbarka finnmarkingen med ben i nesen når jeg er på TV, mener hun.

Etter å ha blitt filmet fra soloppgang til natt i mange uker inne på Steinsjøen gård, kjente Sofie at det skulle bli godt å få en pause da innspillingen var over.

– Jeg var dødslei av TV-kameraer. Når du er med på et kjør av en reality som «Paradise Hotel» eller «Farmen kjendis», er du innelåst i en boble over mange uker. Da må du bare gi og gi, og får ikke ta noe. Du bare gir, gir og gir. Det oppleves ganske vanskelig.

– Det føles krevende å være noen andres jobb. TV-produksjonen kan glemme litt at du er et menneske. Det er sånn: «Si dette, gjør dette, still deg opp der». Det blir veldig lite menneskelig i tonen. Jeg skjønner det, for det er jo arbeidet deres. Men du kjenner det ganske greit på kroppen når du kommer ut, sier Sofie.

Les også: (+) – Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått lov til å jobbe for NRK, men det rare er at jeg er så sjeleglad for at jeg ikke er der lenger

<b>IKKE SULTEN:</b> – Vi hadde ikke så lite mat. Jeg spiste mer på «Farmen» enn jeg gjør hjemme. Vi hadde kokk, treretters, syv-<br/>retters og mat nok, forteller Sofie.
IKKE SULTEN: – Vi hadde ikke så lite mat. Jeg spiste mer på «Farmen» enn jeg gjør hjemme. Vi hadde kokk, treretters, syv-
retters og mat nok, forteller Sofie.
Foto: Svein Brimi

Syv måneder siden innspilling

Da hun kom hjem til leiligheten i Oslo etter «Farmen kjendis»-innspillingen, måtte hun bruke noen dager på å lande.

– Jeg lå strak i sengen i en uke og var veldig sliten. Jeg blir utmattet når det er mange folk rundt meg, mye intriger, konflikt og drama. Det var mye jobbing og mye tenking, og så får du aldri ladet batteriene helt, for det er alltid noen der sammen med deg. Enten de er i sengen, eller noen som skal bestemme over deg – eller at TV-produksjonen skal intervjue deg.

– Du blir vridd som en svamp og er ganske tørr når du kommer hjem fra gården, sier hun.

<b>ALEKSANDER SÆTERSTØL: </b>Sofie utviklet tette bånd med flere av de andre deltagerne og har fått flere venner for livet. Her med Aleksander Sæterstøl.
ALEKSANDER SÆTERSTØL: Sofie utviklet tette bånd med flere av de andre deltagerne og har fått flere venner for livet. Her med Aleksander Sæterstøl. Foto: TV 2

Det er gått over syv måneder siden finalen av «Farmen kjendis» ble spilt inn. I mellomtiden har Sofie rukket å filme til TV 2-serien «Bloggerne», fått seg ny kjæreste og laget innhold for sine 258 000 følgere på Instagram.

– Det som er rart med «Farmen kjendis» i forhold til andre TV-programmer, er at det kommer så helsikes lenge etter at man har spilt det inn. Jeg hadde dermed glemt mye av det som skjedde, så for min del har det vært en opplevelse å få se det igjen på TV.

Denne saken ble første gang publisert 20/02 2023, og sist oppdatert 20/02 2023.

Les også