Påskeferie 2023

Slik feirer kjendisene påske

Kjendisene påskeplaner er like forskjellige som for folk flest. Halvor Bakke reiser til Mallorca i påsken, men fra barnsben av betød påsken mer enn noe annet, arbeid. – Fra barndommens tid så hadde vi egentlig aldri påskeferie for da var det våronn hjemme på gården i Stavern, forteller Halvor til Her og Nå.

<b>PÅSKE 2023: </b>TV-profil og interiørekspert Halvor Bakke (52) pynter aldri med gult i påsken. – Jeg pynter med løkblomster, hvite narsisser, hvite perleblomster og litt egg i dekoren. Men ellers er det fritt for gult.
PÅSKE 2023: TV-profil og interiørekspert Halvor Bakke (52) pynter aldri med gult i påsken. – Jeg pynter med løkblomster, hvite narsisser, hvite perleblomster og litt egg i dekoren. Men ellers er det fritt for gult. Foto: Svein Brimi
Publisert

Noen av kjendisene setter kursen mot hytte og fjell, mens andre pakker solhatten og reiser mot varmere strøk.

Uavhengig av hva de skal er kjendisene enige om én ting, og det er at påsken er en deilig familiehøytid hvor man virkelig kan slappe av.

1. Halvor Bakke

– Hvor skal du feire påske?

– Halve påsken skal tilbringes på hytta på Turufjell, og resten i Palma på Mallorca der jeg har en leilighet.

– Hva er ditt forhold til påske?

– Fra barndommens tid hadde vi egentlig aldri påskeferie for da var det våronn hjemme på gården i Stavern. Så for meg er påsken synonymt med vår og hjem. I de siste årene har det vært hyttelivet, og som nevnt Mallorca.

Født: 30. oktober 1970

Alder: 52 år

Fra: Stavern

Yrke: Interiør- og møbeldesigner, og programleder for Eventyrlig oppussing.

Se mer

– Vi har egentlig aldri hatt tradisjoner som påskehare, påskeegg eller påskeleker. Dessuten pynter jeg aldri med gult. Jeg pynter med løkblomster, hvite narsisser, hvite perleblomster og litt egg i dekoren. Men ellers er det fritt for gult.

Les også: En dag fant Halvor Bakkes mor en lapp han hadde skrevet. Det var et rop om hjelp

<b>HALVOR BAKKE: </b>I år skal Halvor Bakke feire halve påsken på hytta på Turufjell, og resten i Palma på Mallorca der han har en leilighet.
HALVOR BAKKE: I år skal Halvor Bakke feire halve påsken på hytta på Turufjell, og resten i Palma på Mallorca der han har en leilighet. Foto: Morten Bendiksen

2. Erlend Elias Bragstad

– Hvor skal du feire påske?

– I år skal jeg på påskefestivalen i Kautokeino.

Født: 15. juni 1982

Alder: 40 år

Yrke: Kjendisstylist

Se mer

– Hva er ditt forhold til påske?

– Da er jeg mye i skogen og på fjellet, og påskefestivalen for samiske er jo veldig stor. Det er snøscooter på vidda, og om å gjøre å bare ha det fantastisk. Påsken er familie, venner og fest. Det er påskelam, appelsin og ski – både bortover og nedover.

– Jeg tror det fineste er når hele familien har påskeeggjakt. Pappa pleide å lage kart, men nå er det søsteren min som har overtatt den tradisjonen. Jeg elsker rebus, men jeg er dårlig på det. Jeg blir som en liten unge, og blir veldig sur når lillebror eller en av onkelungene mine finner det største egget.

<b>ERLEND ELIAS:</b> Kjendisstylist Erlend Elias forteller at han skal tilbringe påsken på påskefestivalen i Keitokeino i år.
ERLEND ELIAS: Kjendisstylist Erlend Elias forteller at han skal tilbringe påsken på påskefestivalen i Keitokeino i år. Foto: Morten Bendiksen

3. Trond Moi

– Hvor skal du feire påske?

– Vi skal til hytta på Hovden med masse familie.

Alder: 53 år

Yrke: Kokk og forfatter

Kjent fra: Media, diverse bøker og TV. Vant nylig Farmen kjendis.

Startet restaurantkjeden Bølgen & Moi sammen med Toralf Bølgen i 1995.

Fra: Kvinesdal

Bosted: Kristiansand

Ektefelle: Elisabeth Hagen-Moi

Se mer

– Hva er ditt forhold til påske?

– Vi har egentlig ikke så mange tradisjoner. Vi er ikke ute og plukker egg. Det handler om å lage god mat og samle mange gode venner. Vi pleier å ha lammelår med fløtegratinerte poteter, det er konas favoritt.

Les også: Moren sendte Trond og faren på ferie til Gran Canaria. Det var der det første store sjokket kom

<b>TROND MOI:</b> Kjendiskokken Trond Moi stakk av med seieren i Farmen kjendis tidligere i år. Nå er han klar for påskeferie på hytta på Hovden.
TROND MOI: Kjendiskokken Trond Moi stakk av med seieren i Farmen kjendis tidligere i år. Nå er han klar for påskeferie på hytta på Hovden. Foto: Morten Bendiksen

4. Jørgine Massa Vasstrand

– Hvor skal du feire påske?

– Det vet vi ikke ennå. Vi er en familie som lever dag for dag, og tar ting som de kommer. Det gjør vi med det meste. Men kanskje blir det en tur til hytta på Mjøsli.

Født: 4. juli 1989

Alder: 33 år

Fra: Ålesund

Bosted: Jessheim

Yrke: Influenser

Ektemann: Morten Sundli (32)

Barn: Filippa (13), Sokrates (8), Milano (4) og Indigo Iro.

Se mer

– Hva er ditt forhold til påske?

– For meg betyr det fri, påskeegg og skirenn. Men det blir ikke så mye rebus eller lam hos oss.

Les også: Jørgine Massa Vasstrand: – Jeg er en mer engstelig mamma nå

<b>JØRGINE VASSTRAND:</b> Treningsprofil og influenser Jørgine Massa Vasstrand forteller at hun liker å ta ting som de kommer, men at de ser for seg påskeferien på hytta på Mjøsli.
JØRGINE VASSTRAND: Treningsprofil og influenser Jørgine Massa Vasstrand forteller at hun liker å ta ting som de kommer, men at de ser for seg påskeferien på hytta på Mjøsli. Foto: Morten Bendiksen

5. Eli Kari Gjengedal

– Hvor skal du feire påske?

– Jeg skal stå på ski på Geilo som vi alltid gjør.

Født: 24. mars 1971

Alder: 52 år

Yrke: Værmelder og TV-profil

Ektefelle: Tom Saxegaard

Se mer

– Hva er ditt forhold til påske?

– Tradisjonen er at vi reiser til fjells, og der får vi ofte besøk av venner og familie. Vi koser oss med deilig mat og har det gøy. Det blir afterski på påskeaften og masse bobler. Men jeg er ikke så glad i lam, så det blir ikke mye påskelam.

Les også: Eli Kari Gjengedal: – Jeg er kjempestolt

<b>ELI KARI:</b> Eli Kari Gjengedal forteller at hun liker å tilbringe påskeferien på fjellet, med både afterski og masse bobler.
ELI KARI: Eli Kari Gjengedal forteller at hun liker å tilbringe påskeferien på fjellet, med både afterski og masse bobler. Foto: Svein Brimi

6. Ingeborg Myhre

– Hvor skal du feire påske?

– Vi skal til hytta på Nesheim på Hadeland.

Alder: 48 år

Fra: Frøen i Oslo

Yrke: Lotto-programleder

Sivilstatus: Kjæreste

Bosted: Jar i Bærum

Se mer

– Hva er ditt forhold til påske?

– Jeg er veldig tradisjonell. Jeg elsker påskelam, påskekrim og hele den pakken! Det er så koselig. Påsken er en av mine favoritthøytider. Du har det like hyggelig som i julen, men du slipper alt styret med gaver. Da er det bare kos.

– Det er sjokolade og god mat, og man kan unne seg så mye godt. Dessuten har du alt liggende foran deg, både våren og solen. Jeg elsker påsken og gleder meg veldig.

<b>INGEBORG MYHRE:</b> Ingeborg Myhrer forteller at hun er veldig tradisjonell, og elsker både påskelam og påskekrim!
INGEBORG MYHRE: Ingeborg Myhrer forteller at hun er veldig tradisjonell, og elsker både påskelam og påskekrim! Foto: Morten Bendiksen

7. Ørnulf Høyer

– Hvor skal du feire påske?

– Påsken er todelt. Det blir litt svigerfamilie, og så blir det en tur på fjellet. Vi har en hytte på Hafjell som vi er så heldige å dele med familie og jobben.

Alder: 66 år

Yrke: Motegründer

Bosted: Ris i Oslo

Ektefelle: Line Aarø Strandli (44)

Se mer

– Hva er ditt forhold til påske?

– Jeg har vært påskeharen opptil flere ganger, og har hoppet rundt i hvit påskeharedrakt, men nå begynner både barn og bonusbarn å bli så store at det ikke er like spennende lenger.

<b>ØRNULF HØYER: </b>Ørnulf Høyer forteller at påskeferien hans blir todelt, da han både skal være med svigerfamilien og på hytta på Hafjell.
ØRNULF HØYER: Ørnulf Høyer forteller at påskeferien hans blir todelt, da han både skal være med svigerfamilien og på hytta på Hafjell. Foto: Morten Bendiksen

– Vi er en familie med masse forskjellige tradisjoner. Til jul bygger vi alltid verdens største pepperkakehus. I fjor lagde vi Londons Tower Bridge. Påsken er en god tid, og da er det rebus, påskeeggjakt og alt det som hører med.

Les også: Ørnulf Høyer åpner opp om oppveksten:– Jeg bodde hjemme til jeg var 27 år

8. Kim Wigaard

– Hvor skal du feire påske?

– Jeg håper vi får til å dra på Hafjell til vår venninne Denise. Hvis ikke blir det bypåske, og det elsker vi også.

Født: 5. mars 1988

Alder: 34 år

Yrke: Sanger og dirigent

Kjæreste: Forlovet med Marius Hagen (32)

Se mer

– Hva er ditt forhold til påske?

<b>KIM WIGAARD: </b>Dirigent Kim Wigaard forteller at han liker både bypåske og fjellet, men at han helst vil reise på fjellet i år.
KIM WIGAARD: Dirigent Kim Wigaard forteller at han liker både bypåske og fjellet, men at han helst vil reise på fjellet i år. Foto: Svein Brimi

– Bypåske eller fjellet er det vi pleier å gjøre. Så drar vi hjem en tur til familien til kjæresten min Marius på Hamar. Vi skal ut og reise etter påske, så fjellet høres derfor magisk ut.

Les også: Kim Wigaard avslører om farens vanskelige demenssykdom: – Vi mistet en del av starten på voksenlivet ved å være omsorgspersoner

9. Desta Marie Beeder

– Hvor skal du feire påske?

– I påsken skal jeg være hjemme i Bergen. Jeg krysser fingre og tær for fint vær, da blir det mye tid i byfjellene.

Alder: 35 år

Fra: Bergen

Yrke: Programleder for TV 2

Ektefelle: Boris Klyve

Se mer

– Hva er ditt forhold til påske?

– Jeg elsker påsken. Solen varmer, og det er en høytid uten mas om gaver og stress.

Les også: TV 2-Destas sorg: – På slutten av dagen hadde den tykke TV-sminken fått markante striper. Gråten ville ikke stilne

<b>DESTA MARIE: </b>Desta Marie Beeder forteller at hun elsker påsken, og at den skal tilbringes hjemme i Bergen.
DESTA MARIE: Desta Marie Beeder forteller at hun elsker påsken, og at den skal tilbringes hjemme i Bergen. Foto: Svein Brimi

10. Marna Haugen

– Hvor skal du feire påske?

– Jeg skal til Sunnmøre i påsken. Det gleder jeg meg veldig til, for der er fjellene mine Sunnmørsalpene. Jeg savner dem så mye. Det er helt fantastisk å gå på ski i Sunnmørsalpene.

Alder: 42 år

Yrke: Influenser og TV-profil

Bosted: Ski

Barn: Theodor og Dexter

Se mer

– Hva er ditt forhold til påske?

– I påsken har vi det beste været – med både snø og samtidig tørre veier. Ellers er påsken for meg en tid med familie, ski, Kvikk Lunsj og appelsin. Det er slalåm, langrenn og mye fysisk aktivitet utendørs. I år skal vi på randonee-ski, som er min nye «forelskelse». Det er veldig tungt, og jeg hater det til tider, men synes også det er så gøy.

Les også: Marna Haugen fikk endelig kjøpt drømmehuset etter bruddet

<b>MARNA HAUGEN: </b>Influenser og TV-profil Marna Haugen forteller at hun gleder seg til påsken, for da skal hun reise hjem til Sunnmøre.
MARNA HAUGEN: Influenser og TV-profil Marna Haugen forteller at hun gleder seg til påsken, for da skal hun reise hjem til Sunnmøre. Foto: Privat

11. Anette Bøe

– Hvor skal du feire påske?

– Vi har planer om å være her vi bor på hytta vår i Uvdal. Vi skal kose oss, lage påskegodt og grille. Hvis det fremdeles er mye snø, lager vi alltid en stor snøborg.

Født: 5. november 1957

Alder: 65 år

Yrke: Tidligere verdensmester i langrenn

Barn: Billie, Oliver og Thea Bøe Libæk

Se mer

– Hva slags forhold har du til påske?

– Mitt forhold til påske er påskeegg med masse påskegodt og Anthon Berg marsipanegg. Det er påskepynt og bjørkeris som vi pynter med fjær. I påsken må vi også alltid ha lam.

– Da barna var små, arrangerte vi påskeskirenn for barna og venners barn – det var med rebusløp, quiz, påskeegg og påskehare. Jeg håper barna kommer til påske, det er det store høydepunktet for meg i påsken. Det er veldig koselig.

<b>ANETTE BØE: </b>Tidligere verdensmester i langrenn, Anette Bøe, forteller at hennes forhold til påske er alt fra påskeegg og påskepynt, til påskelam.
ANETTE BØE: Tidligere verdensmester i langrenn, Anette Bøe, forteller at hennes forhold til påske er alt fra påskeegg og påskepynt, til påskelam. Foto: Svein Brimi

12. Tonje Frigstad

– Hvor skal du feire påske?

– Det er litt usikkert, men jeg tror jeg skal til Bali den første delen av påsken. Hvis ikke jeg skal dit, reiser jeg på hytta i Bortelid utenfor Kristiansand sammen med familien. Andre halvdel av påsken skal jeg til Egypt med familien.

Født: 14. mars 2000

Alder: 23 år

Yrke: TV-personlighet og influenser

Kjæreste: Birk Ruud

Se mer

– Hva slags forhold har du til påske?

– For meg består påsken av kvalitetstid med familien. Jeg har vokst opp med påske på hytta. Det er alltid strålende sol og ski. Vi griller pølser og spiser appelsin. Det er det som er påske for meg, dette har jeg gjort siden jeg var bitte liten. Jeg har veldig gode minner fra påsken, og det er den ferien der jeg slapper mest av.

Les også: Birk Ruud om kjæresten Tonje Frigstad: – Jeg var spent på hvordan en forelskelse ville påvirke karrieren

<b>TONJE FRIGSTAD: </b>Tidligere Farmen-deltaker og influenser Tonje Frigstad forteller at hun har vokst opp med påske på hytta, og at det er der hun slapper av mest.
TONJE FRIGSTAD: Tidligere Farmen-deltaker og influenser Tonje Frigstad forteller at hun har vokst opp med påske på hytta, og at det er der hun slapper av mest. Foto: Morten Bendiksen

13. Julie Strømsvåg

– Hvor skal du feire påske?

– Jeg har ikke en eneste plan. Jeg jobber frilans og legger opp året etter jobbene jeg har. Men jeg håper Bjørn, Sam (kjæresten og sønnen, jour. anm.) og jeg kan finne på noe sammen og halitt kvalitetstid i påsken.

Født: 4. juli 1981

Alder: 41 år

Yrke: TV-profil og programleder

Se mer

– Hva slags forhold har du til påske?

– Forholdet til påsken er ganske påskeegg-relatert. Jeg er en godtemons, så et solid påskeegg må jeg ha. Jeg har ikke vokst opp med hytte på fjellet eller skitradisjoner i familien. Jeg kommer ikke fra en utpreget friluftsfamilie, men jeg tenker at jeg har lyst til å innføre litt mer av de tradisjonelle påskeaktivitetene nå som jeg har min egen flokk.

<b>JULIE STRØMSVÅG:</b> TV-profil og programleder Julie Strømsvåg forteller at hun har lyst til å innføre tradisjonelle påskeaktiviteter nå som hun har sin egen flokk.
JULIE STRØMSVÅG: TV-profil og programleder Julie Strømsvåg forteller at hun har lyst til å innføre tradisjonelle påskeaktiviteter nå som hun har sin egen flokk. Foto: Privat

Denne saken ble første gang publisert 04/04 2023.

Les også