Ørnulf Høyer tok seg av sin pleietrengende mor

Ørnulf Høyer åpner opp om oppveksten:– Jeg bodde hjemme til jeg var 27 år

Motegründeren har gjort seg bemerket for å ta mye plass i "Farmen kjendis". Nå forteller han at han tidlig måtte være mannen i huset i barndommen.

Sist oppdatert

Motegründeren Ørnulf Høyer (66) gjorde seg tidlig bemerket i «Farmen kjendis». Allerede den første dagen inne på Steinsjøen gård, foreslo han seg selv til å bli storbonde og sjef.

– Jeg følte rett og slett at: «Her tar jeg ansvar». Det kunne sikkert virke litt sånn: «Bom, bom: Her kommer jeg!». Men det var naturlig å tilby seg selv til den rollen. Jeg er en voksen mann med mye erfaring, og jeg er utrolig handy, sier han til Her og Nå.

Les også: (+) Ørnulf Høyers villa har en utrolig forhistorie

31 Høyer-butikker

Med sine 31 Høyer-butikker spredd ut over Norge, er Ørnulf vant til lederrollen. Også på hjemmebane måtte han ta et stort ansvar tidlig i livet, noe han mener har gjort ham til den han er i dag.

Alder: 66 år

Yrke: Motegründer

Bosted: Ris i Oslo

Ektefelle: Line Aarø Strandli (44)

Se mer

– Jeg har vokst opp med en syk mor, og måtte lære å drive en husholdning. Jeg bodde hjemme til jeg var 27 år, og det var ene og alene fordi mutter'n trengte omsorg på heltid.

– Det er mange som hevder at det må ha farget meg negativt å ta vare på moren min, men tvert imot! Jeg hadde en mor som var glad selv om hun hadde problemer. Hun døde tidlig, men lærte meg hvor viktig det er å sette pris på livet, sier han.

<b>31 BUTIKKER: </b>I dag eier Ørnulf 31 Høyer butikker over hele Norge.
31 BUTIKKER: I dag eier Ørnulf 31 Høyer butikker over hele Norge. Foto: Heiko Junge / NTB

Ørnulf snekret sin egen hybel i barndomshjemmet, jobbet som håndlanger og på verksted før han tok økonomiutdannelse på BI. I studietiden begynte unggutten også å jobbe som modell – noe som ble veien inn i moteverdenen.

– Jeg var ikke interessert i klær i det hele tatt, men så begynte jeg å jobbe som modell på en del show-visninger, og slik kom jeg etter hvert inn i klesbransjen. Jeg opplevde å kunne bruke mange av mine ferdigheter.

– Nå lager jeg butikker, er med på å designe klær og skaper «wow-følelsen». Jeg er den samme som jeg alltid har vært, og byr på meg selv, men i en innpakning som jeg er litt stolt av, smiler han.

Les også: Kjendiser om egen skoletid: – Jeg var populær hos gutta og upopulær blant jentene

Kritikk på «Farmen kjendis»

Med sine energiske fremtoning er Ørnulf en som lett tar det rommet han kommer inn i. Han ler høyt, synger gjerne en sang, danser og har flere vitser på lur.

<b>ELSKET GÅRDSLIVET:</b> – Mange syntes det var for mye arbeid. Jeg syntes det var helt fint. Tenk deg hvor ekte dette er! Ikke var det plast, ikke var det e-stoffer. Vi plukket og laget vår egen mat. Det som var av søppel, ble enten gitt til grisene eller fyrt opp i ovnen, sier Ørnulf engasjert.
ELSKET GÅRDSLIVET: – Mange syntes det var for mye arbeid. Jeg syntes det var helt fint. Tenk deg hvor ekte dette er! Ikke var det plast, ikke var det e-stoffer. Vi plukket og laget vår egen mat. Det som var av søppel, ble enten gitt til grisene eller fyrt opp i ovnen, sier Ørnulf engasjert. Foto: Svein Brimi

Inne på «Farmen»-gården falt væremåten hans derimot ikke alltid i god jord. Den første uka trakk Lina Adampour (27) seg fordi hun mente Ørnulf hadde kommet med et utsagn som hun oppfattet som diskriminerende.

– Jeg er en uredd type som vet hva jeg står for. Hvis det er noe jeg har sagt feil, men som umulig kan stemme at jeg har ment, så synes jeg det er veldig leit om det blir brukt mot meg i kommentarfeltene i sosiale medier. Det er urettferdig mot familien min.

– Fridtjof Nansen var min oldefar, og han drev flyktninghjelpen – så vi er veldig inkluderende som familie, og ønsker å ta vare på alle. Jeg har noen veldig sterke verdier som er veldig viktige for meg, slår han fast.

Ørnulf måtte også tåle kritikk inne på gården for å ha fordelt det fysisk tyngste ansvaret til guttene.

– Jeg følte at det var riktig å bruke mannemuskler på ting som det var viktig å bruke muskelkraft på. Men det er synd hvis jeg blir fremstilt som en mannssjåvinist fordi man selv bare ønsker å ta vare på jobben som skal gjøres. Det er viktig at ting ikke blir skrudd til noe det ikke er. Det jeg er mest redd for er at det skal gå ut over mine kjære, poengterer tobarnsfaren.

Les også: (+) Fem dager før bryllupet, forsvant mannen min

<b>LIKER IKKE MERKELAPPER:</b> Ørnulf fikk kritikk for at han satte guttene til mannejobber, men er ikke helt enig. – Jeg følte at det var riktig å bruke mannemuskler på ting som det var viktig å bruke muskelkraft på smiler Ørnulf som blant annet fant tonen med Aleksander Sæterstøl.
LIKER IKKE MERKELAPPER: Ørnulf fikk kritikk for at han satte guttene til mannejobber, men er ikke helt enig. – Jeg følte at det var riktig å bruke mannemuskler på ting som det var viktig å bruke muskelkraft på smiler Ørnulf som blant annet fant tonen med Aleksander Sæterstøl. Foto: Svein Brimi

Kona Line Aarø Strandli

Som den utradisjonelle og frempå typen han er, har Ørnulf vært vant til å håndtere både merkelapper og rykter tidligere i livet.

– Jeg har alltid vært veldig energisk. Da jeg var på byen ble jeg beskyldt for å ta kokain, men jeg har aldri brukt et narkotisk stoff! Likevel ble det en «sannhet», fordi noen hadde begynt å snakke om det.

– Når sånt skjer, trekker jeg på skuldrene og tenker: «Hvis du har lyst til å mene det, så gjør det. Men lytt gjerne til meg og forstå at det ikke er meg».

OMDISKUTERT: – Det er klart det er spesielt å se det på TV nå i ettertid. Jeg må bare være meg selv, men jeg skjønner at jeg bjuder på meg selv på en måte som jeg kanskje ikke helt oppfatter selv, medgir Ørnulf.
OMDISKUTERT: – Det er klart det er spesielt å se det på TV nå i ettertid. Jeg må bare være meg selv, men jeg skjønner at jeg bjuder på meg selv på en måte som jeg kanskje ikke helt oppfatter selv, medgir Ørnulf. Foto: Morten Bendiksen

I 2015 giftet Ørnulf seg med den 22 år yngre Line Aarø Strandli. Etter ukene inne på «Farmen»-gården, gløder kjærligheten av ny styrke.

– Å komme ut av «Farmen» og treffe kona mi er det sykeste jeg har vært med på i hele mitt liv. Det var helt elektrisk! Jeg var så forelsket at jeg skalv. Det er så kult å gjenoppdage de følelsene.

– Etter «Farmen» er det sånn at jeg fortsatt har lyst til å løpe hjem til henne, fordi jeg gleder meg til å treffe henne, sier Ørnulf med et stort smil.

Denne saken ble første gang publisert 15/02 2023, og sist oppdatert 15/02 2023.

Les også