Jørgine Vasstrand fikk sitt første barn som 19-åring

Jeg er en mer engstelig mamma nå

Jørgine Massa Vasstrand synes det var en gave å bli mamma i ung alder. I januar fikk hun sitt fjerde barn. Det ble en tøff tid med sykdom og redsel.

<b>STORFAMILIE:</b> I dag er Jørgine mamma til fire og hundemamma til to huskyer. Ektemannen Morten Sundli sørger for at det går rundt på hjemmebane.
STORFAMILIE: I dag er Jørgine mamma til fire og hundemamma til to huskyer. Ektemannen Morten Sundli sørger for at det går rundt på hjemmebane. Foto: TV 2
Sist oppdatert

Denne travle TV-høsten har det nesten vært umulig å ikke få med seg hvem influenseren Jørgine Massa Vasstrand (33) er.

Den sporty firebarnsmoren har figurert i tre ulike TV-konsepter. I august hadde en ny sesong av realityen «Funkyfam» premiere, hver lørdag har Jørgine svingt seg på parketten i all star-sesongen av «Skal vi danse» – og navigerer du videre til NRK, er hun programleder for «Norges tøffeste».

Legger du til fire barn, hus, mann og hage, har du en timeplan som vil få selv en Duracell-kanin til å gispe etter luft.

– Det er mye dårlig samvittighet. Det er ingen tvil om det. Samtidig er en av årsakene til at jeg trives så godt som mamma, at jeg parallelt har greid å oppfylle mine egne drømmer. Gjøre de tingene jeg har lyst til og heller ha med barna på ting som man kanskje ikke vanligvis tar med barn på, forklarer Jørgine samtidig som hun ammer minstegutten på åtte måneder. Hun legger til:

– Vi har funnet en form for balanse i hverdagen, og innimellom får jeg helt knekken fordi jeg føler jeg har vært for mye borte. Så sier jeg til meg selv at i vår familie er ting litt annerledes.

Les også: Dette visste du ikke om Skal vi danse-kjendisene

<b>SKAL VI DANSE:</b> Første gang Jørgine deltok i «Skal vi danse», endte det med en solid andreplass – til Jørgines store fortvilelse. Denne høsten har vi sett henne på parketten med proffdanseren Santino Mirenna.
SKAL VI DANSE: Første gang Jørgine deltok i «Skal vi danse», endte det med en solid andreplass – til Jørgines store fortvilelse. Denne høsten har vi sett henne på parketten med proffdanseren Santino Mirenna. Foto: Morten Bendiksen

Ektemannen Morten Sundli

Født: 4. juli 1989

Alder: 33 år

Fra: Ålesund

Bosted: Jessheim

Yrke: Influenser

Ektemann: Morten Sundli (32)

Barn: Filippa (13), Sokrates (8), Milano (4) og Indigo Iro (10 mnd.)

Se mer

– Morten (Sundli, ektemannen. Journ.anm.) er hjemmeværende og jeg jobber. Vi er et team, og barna har det bra selv når jeg ikke er der. Vi får det til å fungere sånn noenlunde. Resultatet er at det blir veldig liten tid til å slappe av og bare være meg og Morten. Slike ting kan vi gjøre mer av senere.

<b>LAGARBEID: </b>Jørgine og Morten har vært gift siden 2017, og det er Morten som er pappa til Jørgines to yngste barn.
LAGARBEID: Jørgine og Morten har vært gift siden 2017, og det er Morten som er pappa til Jørgines to yngste barn. Foto: TV 2

Da lille Indigo Iro kom til verden, ble det naturlig for Morten å ta ut hele permisjonen. Jørgines ektemann har lagt opp som fotballspiller og hadde endelig mulighet til å være hjemme med barna.

– Jeg har aldri hatt pappapermisjon tidligere. Som fotballspiller lar ikke det seg gjøre. Det lønte seg heller ikke å ta ut permisjon for Jørgine i hennes jobb. Å ta ut 40 uker med pappapermisjon er den beste avgjørelsen jeg har tatt i hele mitt liv. Dette har jeg ønsket meg lenge.

– De siste årene jeg spilte fotball, var jeg skikkelig lei meg for alt jeg gikk glipp av. Nå nyter jeg bare, for vi får aldri denne tiden tilbake, sier Morten og smiler varmt.

<b>PAPPAPERMISJON:</b> På grunn av Jørgines noe utradisjonelle jobb, er det Morten, som har pensjonert seg som fotballspiller, som har tatt ut all pappapermisjon.
PAPPAPERMISJON: På grunn av Jørgines noe utradisjonelle jobb, er det Morten, som har pensjonert seg som fotballspiller, som har tatt ut all pappapermisjon. Foto: TV 2

Jørgine uttrykker en glede og stolthet over å ha Morten på sin banehalvdel.

– Jeg føler meg veldig heldig. Vi utfyller hverandre. Jeg er utålmodig, rastløs og vil at ting skal skje fort, der Morten er rolig, avbalansert og tar veloverveide avgjørelser og beslutninger. Et eller annet sted midt imellom, der får vi ting til å fungere, forklarer Jørgine.

Les også: (+) Kjære alle venner, familien min og min eksmann. Det er med sorg og skam at jeg må innrømme at dere fikk rett. Gresset var ikke grønnere på den andre siden

<b>LEDER «NORGES TØFFESTE»:</b> Nå kan du ogå følge Jørgine som programleder på NRK. 
LEDER «NORGES TØFFESTE»: Nå kan du ogå følge Jørgine som programleder på NRK.  Foto: Michael Schult Ulriksen/NRK

TV 2-serien «Funkyfam»

Gjennom realityserien «Funkyfam» har vi blitt kjent med Jørgines noe utradisjonelle, men svært sammensveisede familie. Hun har vokst opp med seks hel- og halvsøsken og forteller at hennes egen oppvekst er årsaken til at hun selv alltid har drømt om en stor familie.

– Det er noe av det jeg setter mest pris på med min egen barndom. Den store søskenflokken har vokst opp sammen, vi har måtte bidra i hverdagen og har lært oss sosiale ferdigheter gjennom å krangle og tilpasse oss andre. Jeg er fornøyd med at vi har fått til å skape en flokk, vi også, smiler Jørgine til Morten.

<b>FUNKYFAM:</b> Sammen med resten av gjengen i «Funkyfam», kan du følge Jørgine gjennom hverdagens opp- og nedturer på TV 2 denne høsten.
FUNKYFAM: Sammen med resten av gjengen i «Funkyfam», kan du følge Jørgine gjennom hverdagens opp- og nedturer på TV 2 denne høsten. Foto: TV 2

Det var i januar familiens ferskeste tilskudd kom til verden, og med det er familien bestående av Filippa (13), Sokrates (8), Milano (4) og Indigo Iro (10 mnd.) komplett. Mye har imidlertid endret seg siden Jørgine ble mamma til Filippa som 19-åring.

– Jeg tror det er en grunn til at vi er laget for å føde tidlig. Det å være bekymringsløs og ikke vite om alt som kan gå galt, er en gave for både mor og barn. Nå når jeg er mange erfaringer rikere, er det mye mer å være redd for. Jeg er en sykt mye mer engstelig mamma enn jeg var da, innrømmer Jørgine.

Å bli mamma i voksen alder har også sine fordeler.

– I dag er jeg også mye mer bevisst på at jeg ikke vil gå glipp av ting og være mer borte enn jeg strengt tatt må. Derfor fremstår jeg nok som en mye mer uerfaren mamma nå enn da jeg var 19. Jeg har mange flere spørsmål og ting jeg lurer på.

Les også: Etter tre fødsler fikk Maria totalkollaps i ryggen. Hun ante ikke at det skulle bli starten på et ti år langt mareritt

<b>SØNNEN INDIGO: </b>Indigo Iro er familiens ferskeste tilskudd, og Jørgine forteller at hun er en mye mer bekymret mamma i dag enn da hun var 19.
SØNNEN INDIGO: Indigo Iro er familiens ferskeste tilskudd, og Jørgine forteller at hun er en mye mer bekymret mamma i dag enn da hun var 19. Foto: TV 2

Koronasyk baby

Den store ildprøven for en bekymret mamma i barselboblen kom da Indigo Iro ble koronasyk bare én uke gammel.

– Det var veldig ubehagelig. Vi søkte informasjon hos helsevesenet, men ingen hadde erfaring med så små som hadde korona. Jeg var mye redd og det var en uvant situasjon å ikke få konkrete anbefalinger fra lege. Vi måtte føle oss frem, forteller Jørgine om den skremmende opplevelsen.

Morten lot seg imponere over hvordan morsinstinktet til Jørgine slo til for fullt.

– Jørgine sov jo ikke på én uke! Det er sykt å tenke på, forteller Morten.

– Det er fascinerende å tenke på at man som nybakt mamma har kapasitet til det. Jeg husker jeg var trøtt, men ikke sånn at jeg var helt slått i svime. Jeg hadde et ekstra gir som gjorde at jeg kunne holde meg våken og passe på at han pustet, husker Jørgine tilbake.

Denne saken ble første gang publisert 28/10 2022, og sist oppdatert 11/11 2022.

Les også