Carina Olset og Siri Avlesen-Østli om det nære vennskapet

– Jeg gråt da hun gikk inn i kirken. Det traff skikkelig, som å få en orkan i brystet

Et livslangt vennskap ble formet i sportens morgentimer for 13 år siden. Nå kan Siri og Carina slå i bordet med at de er «Verdens beste venner» etter seieren i NRK-programmet ved samme navn tidligere i høst.

<b>BESTEVENNER:</b> Siri Avlesen-Østli og Carina Olset har et solid vennskap. – Carina er en ekstremt lojal og ærlig venn, sier Siri til Her og Nå.
BESTEVENNER: Siri Avlesen-Østli og Carina Olset har et solid vennskap. – Carina er en ekstremt lojal og ærlig venn, sier Siri til Her og Nå. Foto: Morten Bendiksen
Publisert

– Det var så deilig å vinne, en fantastisk seier! Og jeg var stolt av å være på lag med Siri.

– Vi måtte jekke ned det gliset til Niklas Baarli to hakk. Carina var den beste lagkameraten man kunne ha, smiler Siri.

Carina Olset (40) og Siri Avlesen-Østli (38) rir fortsatt høyt på seiersbølgen etter at de vant NRK-programmet «Verdens beste venner» tidligere i høst.

I hard konkurranse mot komikerduoen Niklas Baarli (33) og Ronny Brede Aase (36) kunne de to venninnene konstatere at de kjenner hverandre aller best, og har like sterkt konkurranseinstinkt. TV-deltagelsen brakte dem også nærmere hverandre.

– For vi har jo lært ting om hverandre som vi aldri hadde vært innom ellers, sier Siri.

– Nå har jeg mastergrad i Siri, repliserer Carina.

– Det er jo noe å ha det òg. Nå er vi utskolert i hverandre, så det er bare å spørre. «Kvitt eller Dobbelt» får komme tilbake på skjermen, ler Siri.

<b>SIRI OG CARINA:</b> – Det ligger en raushet i bunn, og vil hverandre vel. Vi kan snakke om alt og heier på hverandre, sier duoen.
SIRI OG CARINA: – Det ligger en raushet i bunn, og vil hverandre vel. Vi kan snakke om alt og heier på hverandre, sier duoen. Foto: Morten Bendiksen

Møttes i NRK-sporten

Replikkene og latteren sitter løst hos venninneduoen, og praten går høyt og lavt. Det er tydelig at de har en lang og dyp historikk sammen.

Siri og Carina er i dag to av landets mest kjente TV-profiler. Førstnevnte er i dag programleder i «The Voice». Carina har dekket det meste av sport, og ledet de store fotballmesterskapene for NRK.

Tidligere i år var hun programleder for «Idrettsgallaen» sammen med komiker Yousef Hadaoui. I høst skiftet imidlertid Carina beite for å friste en ny tilværelse i PR-bransjen. Begges hverdag består av hektiske arbeidsdager, og et aktivt familieliv som tobarnsmødre.

Det er milevis unna hvordan de hadde det da de møttes i NRK-sporten i 2009 – og det ble full venninneklaff fra første stund.

– Jeg kom fra nyhetene, og ba pent om å få jobbe litt ekstra med sport den vinteren. Jeg var livredd og kjente ingen, men der sto Carina med det store gliset, erindrer Siri.

Fra da av jobbet de begge i sportens morgennyheter, og møtte hverandre klokken fire på morgenkvisten i lang tid. Det skapte et helt spesielt bånd.

– Det er noe spesielt som skjer når man er sammen grytidlig på morgenen. Det var disse vaktene som startet det hele, når vi satt alene nærmest midt på natta. Vi jobbet og jobbet, og så spiste vi lunsj sammen, sier Carina.

Les også: Siri Avlesen-Østli jobbet seg syk: – Jeg fikk en knekk

<b>MØTTES I 2009:</b> Siri og Carina på fest tidlig i vennskapet, som strekker seg tilbake til 2009.
MØTTES I 2009: Siri og Carina på fest tidlig i vennskapet, som strekker seg tilbake til 2009. Foto: Privat

«Snapping» og teksting

Det var en tid der de var unge, single og bekymringsløse. «En følelse av å ha verden for våre føtter», beskriver Siri.

Født: 3. april 1984

Alder: 38 år

Yrke: Journalist

Ektemann: Erik Avlesen-Østli (41)

Barn: Victor (6) og Thea (4)

Se mer

Venninnene erindrer også sene kvelder med vin på terrassen til Carina. Hun som bakte julekaker når Siri kom på besøk. Vorspiel og turer på byen. Ikke at de lengter tilbake til den tiden, men de er glade for å ha opplevd den – sammen.

– Det er en veldig fin periode å se tilbake på. Jeg savner ikke morgenvaktene, men roen vi hadde. Muligheten til å være impulsive. Tiden til å gjøre akkurat det vi ville, når vi ville det. Hadde jeg ikke opplevd den tiden, ville det nok vært et stort savn, forteller Carina.

– Helt enig. Alt lå foran oss. Det var en bekymringsløs og deilig tid. Vennskapet vårt drev dagene fremover. Du føler du har det så bra i livet når du har alt der du jobber. Jeg gledet meg til å gå på jobb klokken fire, og jeg er et B-menneske, skyter Siri inn.

I dag får venninnene naturlig nok ikke sett hverandre like mye. Men det gjør ingenting. Det kan gå dager, eller måneder mellom hvert møte, men de plukker alltid opp tråden der de slapp den.

– Nå går det mest i «snapper» og teksting. Vi har jo fått barn på litt forskjellig tidspunkt også, så de siste seks årene har vært travle, sier Siri.

Les også: Carina Olset var 30 år da hun ble rammet for første gang: Tårene trillet under sending

<b>KVALITETSTID:</b> Siri og Carina koser seg på restaurant. De håper å få mer tid til å pleie vennskapet når småbarnsperioden er over. 
KVALITETSTID: Siri og Carina koser seg på restaurant. De håper å få mer tid til å pleie vennskapet når småbarnsperioden er over.  Foto: Privat

Rettferdig og ærlighet

Hun er mamma til Victor (6) og Thea (4), som hun har sammen med ektemannen Erik Avlesen-Østli (41).

Født: 13. januar 1982

Alder: 40 år

Yrke: Journalist

Ektemann: Tor Øyvind Hovda (33)

Barn: Pernille (3) og Anna (1)

Se mer

Nygifte Carina og Tor Øyvind Hovda (33) nyter å være foreldre til Pernille (3) og Anna (1). Minstejenta er sågar Siris fadderbarn. Men selv i den travle småbarnsperioden, gir de hverandre en hjelpende og ofte usynlig hånd.

Carina kunne rett som det var dukke opp hos Siri for å hente barneting hun skulle arve. Siri, som stadig er på farten, la posene utenfor inngangsdøra. «Jeg har satt det ute, det er bare å hente», lød meldingen.

– Det var ikke alltid jeg hadde tid til å være der, men det trenger vi heller ikke. Det er ingen av oss som blir sure om vi ikke har hørt fra den andre på en stund, forklarer Siri.

– Hva er det dere liker hos den andre?

– Siri er morsom på en «edgy» måte. Og du tar henne med i krigen. Krig eller konkurranse, du vet du har en lagspiller i henne.

– Det er du og! Og det går ikke an å ikke være glad rundt Carina. Men det jeg setter mest pris på, er den bunnløse ærligheten din og at du er rettferdig i alt. Jeg kjente umiddelbart at her var det 100 prosent match. Vi har så mye til felles, og en grunnleggende respekt for hverandre. Vi har begge vært guttejenter og litt røffe i kantene, og har derfor ikke hatt så veldig mange jentevenner, sier Siri.

– Hva er det dere misunner hos den andre?

– Beundre er nok et mer riktig ord. Jeg synes du er en veldig flink mamma. Jeg føler jeg har litt å lære av deg, du er som skapt for mammarollen. Du har en ro jeg beundrer veldig, sier Siri til Carina.

– Mens jeg skulle ønske jeg var like kjapp i replikken som Siri, hatt den «kulheten». Jeg må tenke meg om tre ganger før jeg kan være kul. Jeg kan komme på en god replikk dagen etterpå, men da er det for sent.

Les også: (+) Han forlot meg og flyttet inn hos deg. Lykke til, sier jeg bare

<b>VERDENS BESTE VENNER:</b> Siri og Carina stakk av med «Verdens beste venner»-trofeet i høst. Her jubler de med programlederne Live Nelvik og Einar Tørnquist.
VERDENS BESTE VENNER: Siri og Carina stakk av med «Verdens beste venner»-trofeet i høst. Her jubler de med programlederne Live Nelvik og Einar Tørnquist. Foto: NRK

Gift med Tor Øyvind Hovda

Siris kjappe replikker var imidlertid byttet ut med målløshet da Carina fikk sin Tor Øyvind i sommer. I strålende sol ble det lykkelige paret smidd i hymens lenker i Hole kirke. Siri og ektemannen var selvsagt selvskrevne gjester.

– Det var virkelig en perfekt dag, og jeg var så glad på dine vegne. Carina var så avslappet, vakker og lykkelig – akkurat slik man skal være på bryllupsdagen.

– Jeg gråt da hun gikk inn i kirken, det traff skikkelig, som å få en orkan i brystet. Jeg kjente til og med at jeg begynte å riste. Erik trodde det hadde klikket for meg, forteller Siri, og klapper på Carina som feller noen tårer av å høre bestevenninnens godord.

– Nå ble jeg rørt …, men det er helt nydelig å være gift. Alt er faktisk fire prosent bedre!

– Nå lurer jeg på hvordan du har regna deg frem til det tallet, repliserer Siri.

– Det er bare veldig kult å kalle ham mannen min. Nå sender jeg ham meldinger med: «hvordan har du det, mannen min?» Jeg hadde ikke i min villeste fantasi forestilt meg at det skulle være så gøy å gifte seg, sier Carina.

<b>TOR ØYVIND HOVDA:</b> Carina og den tidligere fotballspilleren Tor Øyvind Hovda giftet seg i sommer. Siri felte mange gledes-<br>tårer på venninnens vegne på den store lykkelige dagen.
TOR ØYVIND HOVDA: Carina og den tidligere fotballspilleren Tor Øyvind Hovda giftet seg i sommer. Siri felte mange gledes-
tårer på venninnens vegne på den store lykkelige dagen.
Foto: Hallgeir Vågenes, VG

Sluttet i NRK

Da hun forlot NRK til fordel for PR-bransjen tidligere i år, skapte det avisoverskrifter. Men for tobarnsmoren passer det ypperlig med en ni til fire-jobb i den livsfasen hun er i nå.

– Jeg står veldig trygt i det valget, og det var et riktig valg. Jeg utelukker ikke et TV-comeback, men det er overhodet ikke i tankene mine nå. Jeg er happy med å være akkurat der jeg er, selv om jeg selvfølgelig skulle hatt mer tid til venner. Jeg møter Siri altfor lite, medgir Carina.

– Når barna blir større, vil det frigjøre mer tid, og vi to har ikke dårlig tid. Vi har resten av livet, smiler Siri.

Les også: Carina Olset var tilbake på jobb kun seks uker etter fødselen: – Jeg har hørt fra noen at: «Jobber du allerede?»

<b>IDRETTSGALLAEN:</b> Sammen med Yousef Hadaoui ledet Carina Olset den prestisjefulle Idrettsgallaen tidligere i år. I dag jobber hun i PR-bransjen.
IDRETTSGALLAEN: Sammen med Yousef Hadaoui ledet Carina Olset den prestisjefulle Idrettsgallaen tidligere i år. I dag jobber hun i PR-bransjen. Foto: NRK

Så var det på tide å finne ut av, hvor mye vet egentlig Carina om Siri og motsatt?

Venninnetest:

Carina om Siri:

Favorittmat?

– Hun er veldig glad i biff.

Riktig svar: Biff og bearnaisesaus

Favorittreisemål?

– Sri Lanka

Riktig svar: Sri Lanka

Når ble Siri gift?

– 31. august 2013

Riktig svar: 31. august 2013

Hvor gikk hun på videregående skole?

– Hamar katedralskole?

Riktig svar: Ajer videregående, men du kan si Hamar katedralskole, for de er slått sammen nå.

Siri har én time fri, vil hun trene eller lese bok?

– Trene!

Riktig svar: Trene

Hva irriterer henne mest ved andre?

– Om de er treige

Riktig svar: Uhøflighet

Favoritt TV-serie?

– The Handmaid’s Tale

Riktig svar: Grey’s Anatomy

Hvem ville vært et intervjuscoop, Donald Trump eller Oprah?

– Oprah

Riktig svar: Oprah. Jeg hadde ikke orket han andre.

Kjole eller bukse?

– Kjole

Riktig svar: Kjole

Hvilket annet yrke ville hun ha valgt?

– Idrettsutøver, håndballspiller.

Riktig svar: Håndballspiller

Resultat: 8 av 10 riktige

<b>LAGSPILLERE:</b> Det har aldri vært misunnelse å spore hos duoen. – Det har vært godt å ha hverandre i denne bransjen, og vi vet hvor mye den andre har jobbet for å være der vi er i dag, sier de. 
LAGSPILLERE: Det har aldri vært misunnelse å spore hos duoen. – Det har vært godt å ha hverandre i denne bransjen, og vi vet hvor mye den andre har jobbet for å være der vi er i dag, sier de.  Foto: Morten Bendiksen

Hvor mye vet Siri om Carina?

Favorittmat?

– Taco

Riktig svar: Taco

Favorittreisemål?

– Jeg tror du koser deg på «Granca»

Riktig svar: Hvor som helst i Syden

Når ble Carina gift?

– 20. august 2022

Riktig svar: 20. august 2022

Hvor gikk hun på videregående skole?

– Nordreisa videregående

Riktig svar: Nordreisa videregående

Carina har én time fri, vil hun trene eller lese bok?

– Trene

Riktig svar: Trene

Hva irriterer henne mest ved andre?

– Uærlighet

Riktig svar: Uærlighet

Favoritt TV-serie?

– Fantorangen

Riktig svar: Fantorangen står definitivt mest på, men det er «The Crown»

Hvem ville vært et intervjuscoop, Donald Trump eller Oprah?

– Oprah

Riktig svar: Oprah! Jeg tror Trump ville gjort meg forbannet.

Kjole eller bukse?

– Kjole

Riktig svar: Kjole

Hvilket annet yrke ville hun ha valgt?

– Fotballspiller eller langrennsløper

Riktig svar: Jordmor

Resultat: 8 av 10 riktige

Denne saken ble første gang publisert 01/12 2022.

Les også