jobbet seg syk

– Jeg fikk en knekk

Job­bing nesten døgnet rundt gjorde at krop­pen sa stopp, og da Siri Avle­sen-Østli hadde brukt måne­der på å hente kref­ter, røk akil­le­ssenen.

<b>SIRI AVLESEN-ØSTBY:</b> Siri Avlesen-Østby var totalt utslitt etter en intens peri­ode i fjor høst. Hun fikk lov av TV 2 til å ta fri i nesten et halvt år for å komme til hek­tene.
SIRI AVLESEN-ØSTBY: Siri Avlesen-Østby var totalt utslitt etter en intens peri­ode i fjor høst. Hun fikk lov av TV 2 til å ta fri i nesten et halvt år for å komme til hek­tene. Foto: Gry Traaen
Sist oppdatert

I vinter og vår har vi sett Siri Avlesen-Østli (38) klemme, trøste og juble sammen med de håpe­fulle artis­tene i TV 2-pro­gram­met «The Voice». Opp­ta­kene til de første pro­gram­mene – de såkalte blind-audi­ti­o­nene – ble gjort i fjor høst.

Siri var da ny i jobben som pro­gram­le­der sam­ti­dig som hun øvde intenst som del­ta­ger i «Skal vi danse». Hun jobbet knall­hardt nesten døgnet rundt, og gjorde alt hun kunne for å skjule for TV-seerne hvor utslitt hun egent­lig var.

– Det var et eks­tremt press i den peri­oden. Når jeg ser på opp­ta­kene fra blind-audi­ti­o­nene, ser jeg hvor sliten jeg ser ut, for­tel­ler hun til Her og Nå.

Det ble lite tid til barna Victor (6) og Thea (4) under de intense ukene i fjor høst, og ekte­man­nen Erik måtte trå til ekstra på hjem­me­bane. Siri for­tel­ler at hun skrudde på en bryter der hun gikk inn i et modus med høyere gir. Men da de første pro­gram­mene av «The Voice» var spilt inn og hun endte på en and­re­plass i «Skal vi danse»-fina­len, sa krop­pen stopp.

– Jeg fikk en knekk etter «Skal vi danse», for da var jeg så utro­lig sliten. Det var en eks­trem peri­ode der jeg hvilte lite og bare kjørte på. Da ble det et null­punkt etterpå der lufta gikk helt ut av bal­lon­gen. Hel­dig­vis blir man men­neske igjen når man får hvilt og hentet seg inn.

EKTEMANNEN ERIK: Da Siri jobbet som mest, tro ekte­man­nen Erik ekstra til på hjem­me­bane slik at hver­da­gen gikk rundt.
EKTEMANNEN ERIK: Da Siri jobbet som mest, tro ekte­man­nen Erik ekstra til på hjem­me­bane slik at hver­da­gen gikk rundt. Foto: Privat

Les også: Da Siri Avlesen-Østli møtte Erik, tenkte hun: «Dette kommer aldri til å fungere»

Utslitt etter «Skal vi danse»

Siri fikk nemlig ta helt fri fra jobb og for­plik­tel­ser etter hard­kjø­ret i fjor høst.

– Jeg har defi­ni­tivt fått tatt igjen for den tapte tiden med fami­lien. Der har TV 2 vært så utro­lig greie med meg, for jeg har fått lov til å ta masse fri. Nå har jeg brukt et halvt år på å være mer til stede for fami­lien min. Ende­lig har jeg kunnet levere barna sent i bar­ne­ha­gen og hente dem tidlig sånn at vi får vært mer sammen. Det har vært kjem­pe­fint. Nå har jeg gjort alt jeg har hatt lyst til å gjøre med fami­lien, medgir hun.

I mars fikk Siri mer ro enn hun hadde ønsket seg. Etter at hun spilte en hånd­ball­kamp og kras­jet med en mot­spil­ler, ble hun kjørt til lege­vakta og fikk kon­sta­tert at akil­les­se­nen var avre­vet. Dermed måtte pro­gram­le­de­ren gå på kryk­ker og holde seg helt i ro i to uker.

– Det var veldig smer­te­fullt. Det var akku­rat som om foten hang løst etterpå – rett og slett veldig ube­ha­ge­lig. Jeg anbe­fa­ler ingen å gå gjen­nom det samme, beskri­ver hun.

SKAL VI DANSE: I fjor høst ga Siri alt hun hadde i «Skal vi danse». Samtidig star­tet hun med inn­spil­lin­gen av den nye «The Voice»-seson­gen.
SKAL VI DANSE: I fjor høst ga Siri alt hun hadde i «Skal vi danse». Samtidig star­tet hun med inn­spil­lin­gen av den nye «The Voice»-seson­gen. Foto: Espen Solli/TV 2

Les også: (+) Siri glemmer aldri kommentaren fra butikksjefen: – Jeg gikk hjem og la meg ned og gråt

Programleder i «The Voice»

Uhel­let skjedde kort tid før Siri skulle lede sine første live­sen­din­ger av «The Voice».

– Når det gjaldt live­sen­din­gene i «The Voice» tenkte jeg at det var løs­bart, og vur­derte ikke ett sekund at det ikke skulle gå. Vi hadde løst det på en eller annen måte uan­sett, for vi er en veldig krea­tiv redak­sjon som er god på å finne løs­nin­ger.

Resul­ta­tet ble at 38-årin­gen har ledet alle direk­te­sen­din­gene med en skinne på venst­re­fo­ten.

<b>THE VOICE 2022: </b>– Vi har så fine folk med i «The Voice». De er noen helt van­vit­tige talen­ter, sier Siri. Her med men­to­rene Ina Wrold­sen, Espen Lind, Matoma og Yosef Wolde-Mariam.
THE VOICE 2022: – Vi har så fine folk med i «The Voice». De er noen helt van­vit­tige talen­ter, sier Siri. Her med men­to­rene Ina Wrold­sen, Espen Lind, Matoma og Yosef Wolde-Mariam. Foto: TV 2

Da hun i star­ten av mai ankom den røde løpe­ren på Gull­ru­ten, var til­be­hø­ret til den lekre kjolen én jog­ge­sko og én skinne.

– Jeg må ha på skinne en måned til. Det var ikke noe alter­na­tiv å gå uten, så da må jeg bare late som jeg går med jog­ge­sko. Ende­lig har jeg en god grunn til å kunne gå med jog­ge­sko på fest. Det går veldig fint. Nå er jeg blitt så vant til å gå med den. Jeg er bare glad for å slippe å gå med kryk­ker hele tiden, forteller hun i Grieg­hal­len i Bergen.

<b>MED SKINNE: </b>Siri ankom den røde løpe­ren på Gull­ru­ten i Bergen med skinne på venstre fot etter at akil­le­sen røk i mars.
MED SKINNE: Siri ankom den røde løpe­ren på Gull­ru­ten i Bergen med skinne på venstre fot etter at akil­le­sen røk i mars. Foto: Morten Bendiksen

Til tross for en i over­kant hek­tisk start som pro­gram­le­der i «The Voice», mener Siri at hun har fått drøm­me­job­ben.

– Det har vært helt fan­tas­tisk å komme inn som ny pro­gram­le­der i «The Voice». Det er eks­tremt viktig for meg at del­ta­gerne føler seg godt iva­re­tatt. Jeg leser meg opp på dem, får alle detal­jer om hvem de er, hvor de bor, hva de holder på med og hvem de er som men­nes­ker. Det er for at de skal føle at jeg kjen­ner dem litt alle­rede når de kommer inn på den aller første blind-audi­ti­o­nen. Da kan jeg gi dem noen verk­tøy for å hjelpe dem hvis de står fast eller er redde. Det gir meg en veldig stor glede og ro som gjør at jeg har ver­dens beste jobb, sier Siri til Her og Nå og smiler.

<b>GOD STØTTE:</b> – Etter å ha vært del­ta­ger selv i «Skal vi danse» så er det så eks­tremt deilig at det ikke hand­ler om meg. Jeg kjen­ner at det er så godt at jeg bare kan ta vare på del­ta­gerne. Jeg ser at de er preget av nerver og press, og da bruker jeg all tiden på å ta vare på dem. Det er akku­rat sånn det skal være, smiler Siri.
GOD STØTTE: – Etter å ha vært del­ta­ger selv i «Skal vi danse» så er det så eks­tremt deilig at det ikke hand­ler om meg. Jeg kjen­ner at det er så godt at jeg bare kan ta vare på del­ta­gerne. Jeg ser at de er preget av nerver og press, og da bruker jeg all tiden på å ta vare på dem. Det er akku­rat sånn det skal være, smiler Siri. Foto: TV 2

Denne saken ble første gang publisert 13/06 2022, og sist oppdatert 13/06 2022.

Les også