«Hotel Cæsar»

Dette gjør «Hotel Cæsar»-stjernene i dag

Intrigene i «Hotel Cæsar» var mange; maktkamp, alkohol, utroskap og sex. Se hva skuespillerne gjør i dag!

<b>GIFTET SEG: </b>Kim Kolstad spilte Jens-August, mens Rudy Claes hadde rollen som Eva Rosenkrantz. I serien giftet de to seg tre ganger.
GIFTET SEG: Kim Kolstad spilte Jens-August, mens Rudy Claes hadde rollen som Eva Rosenkrantz. I serien giftet de to seg tre ganger. Foto: TV 2
Sist oppdatert

«Hotel Cæsar» var en suksessrik såpeopera på TV 2 i hele 19 år. Den første episoden ble sendt 24. oktober 1998, og frem til 14. desember 2017 ble det vist 3123 episoder.

Det gjør «Hotel Cæsar», et fiktivt hotell i Oslo, til den lengst-levende såpeserien i Skandinavia gjennom tidene.

«Et hjem for oss, et hjem for deg» er slagordet til hotellet som eies av et familiekonsern.

Grunnleggeren Astrid Anker-Hansen ble spilt av Sossen Krohg. Astrid er mor til Georg Anker-Hansen, spilt av Toralv Maurstad. Georg har barna Juni (Anette Hoff), Julie (Elin Sogn) og Jens August Anker-Hansen (Kim Kolstad).

Dette gjør «Hotel Cæsar»-stjernene i dag:

Sossen Krogh

Sossen Krohg spilte familieoverhodet Astrid Anker-Hansen i 12 år. Sossen døde i 2016, 92 år gammel. Hun hadde et langt liv som skuespiller innen film, teater og TV-serier.

Les også: Sossen Krohg lot mannen ligge med andre kvinner

<b>ASTRID ANKER-HANSEN: </b>Sossen Krogh spilte Astrid Anker-Hansen i «Hotel Cæsar».
ASTRID ANKER-HANSEN: Sossen Krogh spilte Astrid Anker-Hansen i «Hotel Cæsar». Foto: TV 2

Toralv Maurstad

Toralv spilte Georg Anker-Hansen, sønn til familiens overhode Astrid Anker-Hansen (Sossen Krohg). Toralv døde i 2022 og ble 95 år. Han var en av de fremste skuespillerne innen film og teater.

<b>GEORG ANKER-HANSEN:</b> Kristin Frogner (f.v.), Henriette Lien, Toralv Maurstad, Kim Kolstad
og Anette Hoff var de første profilene i TV-serien.
GEORG ANKER-HANSEN: Kristin Frogner (f.v.), Henriette Lien, Toralv Maurstad, Kim Kolstad og Anette Hoff var de første profilene i TV-serien. Foto: TV 2

Toralv var i flere år teatersjef, først ved Oslo Nye Teater og senere Nationaltheatret.

Les også: Siste teppefall for legenden Toralv Maurstad (1926-2022)

Karl Sundby

Karl Sundby var den alltid smilende og hjelpsomme pikkoloen Åge på «Hotel Cæsar». Karl døde i 2020, bare 67 år gammel. Han var skuespiller, teaterinstruktør og billedkunstner.

<b>ÅGE: </b>Karl Sundby spilte karakteren Åge i «Hotel Cæsar».
ÅGE: Karl Sundby spilte karakteren Åge i «Hotel Cæsar». Foto: Lasse Eriksson

Anette Hoff (62)

Anette spilte Juni Anker-Hansen, søsteren til Jens-August som ble spilt av Kim Kolstad. Anette var med i serien i alle 19 årene den gikk.

– Det var en serie som betydde veldig mye for folk. Serien tok opp temaer som ikke ble belyst så mye ellers i samfunnet. Alkohol, homofili og blandet ekteskap var noe av det serien inneholdt. Vi kom rett inn i stuene til folk. Vi skuespillere hadde et nært og godt fellesskap som jeg savner, forteller Anette, som i sin rolle ble den etter hvert så alkoholiserte Juni.

Anette angrer ikke på at hun var med i «Hotel Cæsar», men etter at hun sluttet, fikk hun ikke en eneste jobb på en god stund. Hun var så knyttet til rollen Juni Anker-Hansen at ingen trodde hun kunne gjøre andre roller. Det gikk seg til etter hvert.

Anette har spilt i TV-serien«Pørni» og i en serie som heter «Purk», som kommer på TV 2.

Les også: Familien Hoff Oftebro spiller en familie som fremstår vellykket, men sannheten er en annen

<b>JUNI ANKER-HANSEN: </b>Anette Hoff spilte Juni Anker-Hansen i «Hotel Cæsar».
JUNI ANKER-HANSEN: Anette Hoff spilte Juni Anker-Hansen i «Hotel Cæsar». Foto: Morten Bendiksen

Rudy Claes (57)

Rudy spilte Eva Rosenkrantz, som giftet seg med Jens-August. Rudy var med i 13 år, og hun ser tilbake på en tid med godt samhold blant alle som medvirket.

– Jeg kjente på en tilhørighet, og sammen skapte vi noe som jeg er stolt av. Jeg tror vi klarte å skape karakterer som var troverdige og som publikum ble glad i. Mange kjente seg igjen, sier Rudy.

Hun opplever hver uke at publikum ønsker å snakke med henne om «Hotel Cæsar» og fortelle hvor mye serien har betydd og fremdeles betyr for dem. Rudy var med på å etablere Det Norske Mikroteatret året før «Hotel Cæsar» tok slutt.

– Mikroteatret handler om å skape et alternativ til de ordinære teatrene og presentere stykkene vi setter opp i en annen form hvor du er tettere på handlingen og karakterene enn du er vant til. Vi velger selv stykkene, det gir oss et eierskap og en lidenskap som smitter over på publikum, forteller Rudy.

Hun har i flere år spilt inn lydbøker for flere av de store forlagene, og hun hadde en av hovedrollene i spillefilmen «Oslo – København» av Jan Vardøen som kom i 2020.

<b>EVA ROSENKRANTZ: </b>Rudy Claes spilte Eva Rosenkrantz i «Hotel Cæsar».
EVA ROSENKRANTZ: Rudy Claes spilte Eva Rosenkrantz i «Hotel Cæsar». Foto: Morten Bendiksen

Nikis Theophilakis (52)

Nikis spilte Pelle, som var pikkolo på hotellet.

– Jeg har jobbet som frilansskuespiller etter at mine ti år i «Hotel Cæsar» var over, forteller Nikis.

Han har blant annet vært med i TV-serien «Nissene i bingen» og «Vikingane», men Nikis har lenge også satset på eiendom. Han eier flere leiligheter og er styreleder eller forretningsfører for flere bygårder i Oslo.

– Jeg må ha flere ben å stå på som frilanser når jeg skal forsørge familien, sier mini-utgaven av Olav Thon.

<b>PELLE: </b>Nikis Theophilakis spilte Pelle i «Hotel Cæsar» .
PELLE: Nikis Theophilakis spilte Pelle i «Hotel Cæsar» . Foto: Tom Hansen

Tom A. Haug (54)

Tom spilte Rolv Espevoll, som jobbet i hotell-konsernet, og som kom på kant med flere i Anker-Hansen familien. Tom har for det meste holdt seg bak kamera etter at han forsvant ut av «Hotel Cæsar».

– Jeg har mange gode minner og erfaringer fra serien. Det var veldig lærerikt, og det var dyktige folk både foran kamera og i produksjonen, forteller Tom.

Han har vært lærer på folkehøgskole, han har vært utmarksforvalter og et par andre ting før han for syv år siden ble inspisient ved Rogaland Teater.

– Det har en fantastisk reise med en utrolig flott gjeng å få jobbe med. Nå pakker jeg kofferten og setter snuten mot Drammen for å bli inspisient ved Brageteateret, forteller Tom.

Les også: (+) – Min mann var som gutta i TV-serien «Exit»

<b>ROLV ESPEVOLL:</b> Tom A. Haug spilte karakteren Rolv Espevoll i «Hotel Cæsar».
ROLV ESPEVOLL: Tom A. Haug spilte karakteren Rolv Espevoll i «Hotel Cæsar». Foto: Morten Bendiksen

Ingrid Nordby (43)

Ingrid spilte bartenderen Benedikte som raskt steg i gradene på hotellet.

– Jeg hadde åtte fine år i «Hotel Cæsar». Samholdet var godt, og serien ble veldig populær. Familier samlet seg foran TV-skjermen fem kvelder i uken, og serien ble et møtepunkt for familien, akkurat som den daglige middagen, forteller Ingrid.

Hun utdannet seg til filmfotograf og har jobbet for det meste bak kamera, blant annet som leder av et produksjonsselskap. Ingrid bor på Jeløya i Moss med samboer og sine to barn.

<b>BENEDIKTE:</b> Ingrid Nordby spilte karakteren Benedikte (t.h) i «Hotel Cæsar».
BENEDIKTE: Ingrid Nordby spilte karakteren Benedikte (t.h) i «Hotel Cæsar». Foto: Lasse Eriksson

Elin Sogn (52)

Elin spilte Julie Anker-Hansen, søsteren til Jens-August. I dag driver Elin med noe helt annet.

– Jeg er IT-ingeniør og trives veldig godt, sier Elin.

Hun flyttet for noen år siden fra Oslo og hjem til Kongsberg med datteren på 14 år. I sølvbyen bodde Elin flere år som barn, og etter at hun ble mor, kom ønsket om å flytte hjem igjen. Hun fikk raskt jobb i det verdensomspennende konsernet Kongsberg Gruppen.

– Jeg har havnet på rett hylle og er heldig som har en arbeidsgiver som har gitt meg mer og mer ansvar. Nå deltar jeg i møter på ordentlig og ikke liksom-møter som i «Hotel Cæsar», sier single Elin.

Hun forteller at kjærligheten i livet hennes er huset som hun falt for – og som krever evig oppussing. Hun ser tilbake på mange flotte år i TV-serien, og ville aldri vært årene foruten.

– Det gikk i ett med innspilling av serien, og det var med på å gi oss skuespillere en høy arbeidsmoral. Jeg har hatt stor nytte av det videre i arbeidslivet, sier Elin som selv flere år etter serien blir gjenkjent på gaten.

– Det er utrolig hyggelig at serien fortsatt huskes. Vi var en fin gjeng som utgjorde Cæsar-familien, sier Elin.

<b>JULIE ANKER-HANSEN: </b>Elin Sogn spilte karakteren Julie Anker-Hansen i «Hotel Cæsar».
JULIE ANKER-HANSEN: Elin Sogn spilte karakteren Julie Anker-Hansen i «Hotel Cæsar». Foto: Tom Hansen

Christian Strand (43)

Christian hadde erfaring som programleder fra «Midt i smørøyet» da han fikk rollen som pikkoloen Knut Arne i «Hotel Cæsar».

– Jeg grep sjansen og syntes det var en lærerik periode. Det var også veldig gøy, minnes Christian.

Han fant veien tilbake til NRK etter «Hotel Cæsar», der han i flere år har hatt ulike roller. Nylig var han å se i dokumentarserien «Gitt bort». Den handler om da han ble adoptert som nyfødt og tatt med hjem til Norge av sin nye familie.

Les også: Christian Strand: – Det som skjedde den lørdagskvelden endret alt

<b>KNUT ARNE:</b> Christian Strand spilte karakteren Knut Arne i «Hotel Cæsar».
KNUT ARNE: Christian Strand spilte karakteren Knut Arne i «Hotel Cæsar». Foto: Ketil Mørk

Nils Vogt (75)

Nils spilte forretningsmannen Arnfinn Lyche. Nils var med i serien i fire år og takket for seg i 2015. Han rundet 75 år i fjor og har en lang merittliste innen film, teater og revy. Nils hadde blant annet stor suksess som Karl i TV 2-serien «Mot i brøstet». Her spilte han med Sven Nordin.

Før jul reiste Nils rundt i landet og holdt et muntert musikalsk show med gode venner, blant andre Tor Endresen, Reidun Sæther og Trond Nagell-Dahl.

<b>ARNFINN LYCHE: </b>Nils Vogt spilte karakteren Arnfinn Lyche i «Hotel Cæsar».
ARNFINN LYCHE: Nils Vogt spilte karakteren Arnfinn Lyche i «Hotel Cæsar». Foto: Morten Bendiksen

Håvard Bakke (49)

Håvard spilte usympatiske Scott. Han er kjent som Pelle i «Pelle og Proffen»-filmene.

Håvard har hatt flere roller i «Kaptein Sabeltann», og han har medvirket i flere musikaler på Folketeateret, blant annet «Mamma Mia!», «The Sound of Music» og «Les Misérables».

<b>SCOTT:</b> Håvard Bakke spilte karakteren Scott i «Hotel Cæsar».
SCOTT: Håvard Bakke spilte karakteren Scott i «Hotel Cæsar». Foto: Thomas Barstad

Kari Simonsen (86)

Kari Simonsen sjekket inn som Gjertrud Krogstad. Hun har gjennom årene spilt på en rekke teaterscener, vært med i revyer og TV-serier, og hatt roller i flere filmproduksjoner gjennom sin lange yrkeskarriere.

Les også: I mange år festet Kari Simonsen en binders i buksa. Det var det en viktig grunn til

<b>GJERTRUD KROGSTAD:</b> Kari Simonsen spilte karakteren Gjertrud Krogstad i «Hotel Cæsar».
GJERTRUD KROGSTAD: Kari Simonsen spilte karakteren Gjertrud Krogstad i «Hotel Cæsar». Foto: Ketil Mørk

Kim-Daniel Sannes (37)

Kim-Daniel var 20 år og nyutdannet elektriker da han fikk rollen som Storm i «Hotel Cæsar».

Kim-Daniel, som kom på andreplass i «Skal vi danse» i 2013, har i årene etterpå jobbet litt som skuespiller. Han har også prøvd seg i næringslivet, blant annet mot kjæledyrsegmentet. Han har i mange år vært åpen om sin ADHD-diagnose.

<b>STORM:</b> Kim-Daniel Sannes spilte karakteren Storm i «Hotel Cæsar».
STORM: Kim-Daniel Sannes spilte karakteren Storm i «Hotel Cæsar». Foto: Lasse Eriksson

Ingeborg Sundrehagen Raustøl (44)

Ingeborg spilte rollen som May i «Hotel Cæsar». Hun har i årene etterpå vært å se på TV og på film.

Hun var programleder i Barne-TV-programmet «Kykelikokos» på NRK. Hun er utdannet fra Teaterhøgskolen og spilte den ene hovedrollen i Jan Vardøens spillefilm «Høst» i 2015 – mot Helge Jordal – og ble kritikerrost for sin prestasjon.

Daniel Karlsson (48)

Daniel hadde rollen som Kenneth i «Hotel Cæsar». Han har i flere år jobbet ved flere teatre rundt om i landet.

<b>MAY OG KENNETH: </b>Ingeborg Sundrehagen Raustøl spilte karakteren May, mens Daniel Karlsson spilte karakteren Kenneth i «Hotel Cæsar».
MAY OG KENNETH: Ingeborg Sundrehagen Raustøl spilte karakteren May, mens Daniel Karlsson spilte karakteren Kenneth i «Hotel Cæsar». Foto: Morten Bendiksen

Janne Formoe (48)

Janne Formoe spilte Mona Lizzie. Janne har hatt en lang rekke roller på teater og på TV. Hun har siden 2014 spilt Eva, en av hovedrollene i komiserien «Neste sommer» som fortsatt går på TVNorge.

Les også: Janne Formoe om datteren Felicia: – Hun er nå på vei inn i våre fotspor

Tom Sterri (63)

Programlederen, TV-produsenten og revy-legenden Tom Sterri var en lang periode regissør for «Hotel Cæsar», men han hadde også en liten rolle i såpeserien som Harry Trulsen.

Jannecke Øinæs (43)

Jannecke Øinæs hadde rollen som Cecilie i «Hotel Cæsar». Siden den gang har hun vekslet mellom å være vokalist og skuespiller.

<b>MONA OG CEILIE: </b>Janne Formoe spilte karakteren Mona Lizzie, mens Janncke Øinæs spilte Cecilie i «Hotel Cæsar». I midten ser man Tom Sterri som var regissør i en lang periode.
MONA OG CEILIE: Janne Formoe spilte karakteren Mona Lizzie, mens Janncke Øinæs spilte Cecilie i «Hotel Cæsar». I midten ser man Tom Sterri som var regissør i en lang periode. Foto: Tom Hansen

Henriette Lien (54)

Henriette spilte Ninni Anker-Hansen mellom 1998 og 2003. Der giftet hun seg med Georg Anker-Hansen (Toralv Maurstad).

Henriette har gjort litt av hvert siden hun ga seg i «Hotel Cæsar». Hun spilte i TV-serien «Hos Martin» med Nils Vogt og Sven Nordin, og hun har vært programleder for serier som «Dansefeber» og «Grease».

Henriette har også ledet programmet «Fangene på fortet» og har vært med i radioprogrammet «Morgenklubben med Loven & co.» på Radio Norge. Hun dessuten profilert seg som yogainstruktør, forfatter, foredragsholder og coach.

<b>NINNI ANKER-HANSEN: </b>Henriette Lien spilte karakteren Ninni Anker-Hansen i «Hotel Cæsar».
NINNI ANKER-HANSEN: Henriette Lien spilte karakteren Ninni Anker-Hansen i «Hotel Cæsar». Foto: NTB

Denne saken ble første gang publisert 21/03 2024, og sist oppdatert 22/03 2024.

Les også