Skuespilleren Janne Formoe og Felicia

– Hun er nå på vei inn i våre fotspor

Skuespilleren Janne Formoe mangler aldri selskap når hun skal svinge seg på den røde løperen. Datteren Felicia, som drømmer om skuespilleryrket, var klar for en helaften med «Moulin Rouge».

<b>JANNE FORMOE OG FELICIA KARLSEN:</b> – Jeg har en liten «crush» på skuespiller Cillian Murphy. Han spiller i filmen «Oppenheimer», sier Felicia. – Han er helt rå, jeg stiller meg bak den. Han er også min «crush», istemmer mamma.
JANNE FORMOE OG FELICIA KARLSEN: – Jeg har en liten «crush» på skuespiller Cillian Murphy. Han spiller i filmen «Oppenheimer», sier Felicia. – Han er helt rå, jeg stiller meg bak den. Han er også min «crush», istemmer mamma. Foto: Marius Gulliksrud
Publisert

Kjendisene strømmet til da musikalen «Moulin Rouge» nylig hadde premiere i Oslo.

Med store navn som Sondre Lerche, Anders Baasmo og Heidi Ruud Ellingsen på rollelisten, var det mange som fant veien til den røde løperen på Chateau Neuf.

Se bilder av kjendisene som var til stede lenger ned i saken.

Janne Formoe og datteren

Fremst i køen av de feststemte var skuespilleren Janne Formoe (48). «Neste sommer»-stjernen hadde tatt med seg sin datter Felicia Karlsen (18) på premieren.

Duoen fortalte at de hadde varmet opp hjemme i forkant av den hyggelige jentekvelden.

– Jeg har faktisk ikke sett musikalen før, men jeg kjenner noen som er med i forestillingen. Så jeg gleder meg veldig til å se hvordan den er. Vi hørte på sangene hjemme mens vi sminket oss og fikk dermed varmet opp litt, forteller 18-åringen til Her og Nå.

Mamma Janne virket en smule flau over at datteren ikke var blitt innviet i den berømte nattklubbens verden.

– Jeg følte det sånn, «Hva? Har jeg virkelig ikke vist deg filmen?» For jeg har jo selvfølgelig sett den flere ganger. Så i kveld blir det debut på «Moulin Rouge» for Felicia, og så skal vi hjem og se på filmen.

– Vi gleder oss veldig. Jeg kjenner både Heidi og Anders Baasmo veldig godt. Jeg gikk i samme klasse som ham på Teaterhøgskolen, så det er klart vi heier, sier skuespilleren.

Les også: John Nyutstumo (70) fra «Neste sommer»: – Føler meg ikke ferdig som skuespiller

Brudd med Jan Fredrik Karlsen

Det var i mars i år at det ble kjent at Janne og Felicias far, talentmanageren Jan Fredrik Karlsen (50), hadde gått fra hverandre og avlyst det planlagte bryllupet.

Paret har hatt et av-og-på-forhold helt siden de møttes i 2004. Da de skilte lag igjen tidligere i år, var det femte gang de avsluttet forholdet. Men Janne mangler aldri en date når hun skal svinge seg på den røde løper.

– Jeg og Felicia er flinke til å gjøre ting sammen, selv om det er lenge siden vi har vært på en rød løper nå. Men bare det å være sammen er det beste, understreker mamma Janne.

Les også: (+) Jeg orket ikke mer og valgte å skilles fra mannen min. Da jeg en dag gikk forbi huset hans, ble jeg rystet

<b>BRUDD: </b>Janne Formoe, Jan Fredrik Karlsen og datteren Felicia sammen i 2018.
BRUDD: Janne Formoe, Jan Fredrik Karlsen og datteren Felicia sammen i 2018. Foto: Morten Bendiksen

Går på dramalinjen

Datteren går på dramalinjen på videregående skole, og drømmer også om en karriere som skuespiller. Janne ble selv inspirert av sin skuespillerfar, «Kaptein Sabeltann»-stjernen Terje Formoe (73).

Hun startet karrieren som 14-åring i farens sommershow i Dyreparken i Kristiansand. Felicia blir dermed tredje generasjon skuespiller i familien.

– Jeg er sykt stolt av Felicia. Hun går på dramalinjen, og både danser og synger. Hun er nå på vei inn i våre fotspor, og det synes jeg er veldig hyggelig, sier Janne.

– Har du fått noen gode råd av mamma?

– Det beste rådet jeg har fått av mamma, er å stole på meg selv og alltid være tro mot meg selv. Og så må jeg også stole på at jeg kan det jeg kan, sier Felicia med et smil.

På premieren til «Moulin Rouge» spurte vi kjendisene om de har vært hemmelig forelsket i noen. Se bilder og hva de svarte her:

<b>MARI MAURSTAD:</b>– Jeg var veldig forelsket i en ballettdanser da jeg var rundt 15 år. Det var veldig dumt. Han var 32 år, men man kan ikke bestemme hvem man skal forelske seg i, sier skuespilleren.
MARI MAURSTAD:– Jeg var veldig forelsket i en ballettdanser da jeg var rundt 15 år. Det var veldig dumt. Han var 32 år, men man kan ikke bestemme hvem man skal forelske seg i, sier skuespilleren. Foto: Marius Gulliksrud
<b>MIA GUNDERSEN: </b>– Jeg hadde en gang en stor «crush» på Alex Rosén, og det hadde han på meg også. Men det stemte aldri, for jeg bodde i Stavanger, og han bodde i Oslo. Vi har snakket ut om det senere, sier Mia og ler godt.
MIA GUNDERSEN: – Jeg hadde en gang en stor «crush» på Alex Rosén, og det hadde han på meg også. Men det stemte aldri, for jeg bodde i Stavanger, og han bodde i Oslo. Vi har snakket ut om det senere, sier Mia og ler godt. Foto: Marius Gulliksrud
<b>VENNINNER:</b> Artistene Ingrid Bjørnov og Herborg Kråkevik gledet seg til å se den kjente musikalen.
VENNINNER: Artistene Ingrid Bjørnov og Herborg Kråkevik gledet seg til å se den kjente musikalen. Foto: Marius Gulliksrud
<b>RUNE LARSEN: </b>Den folkekjære musikeren og kona Anne Veddeng kunne nylig feire ett års bryllupsdag. – Jeg var forelsket i Brigitte Bardot. Hun var ganske utilnærmelig fordi hun bodde i Frankrike og var ti år eldre enn meg. Så det var en lang avstandsforelskelse, røper Rune.
RUNE LARSEN: Den folkekjære musikeren og kona Anne Veddeng kunne nylig feire ett års bryllupsdag. – Jeg var forelsket i Brigitte Bardot. Hun var ganske utilnærmelig fordi hun bodde i Frankrike og var ti år eldre enn meg. Så det var en lang avstandsforelskelse, røper Rune. Foto: Marius Gulliksrud
<b>TONE DAMLI: </b>– De forelskelsene jeg hadde var egentlig aldri hemmelige, men da jeg var yngre, hadde jeg plakater over sengen av artistene Peter Andre og Aaron Carter. Det er vel det nærmeste jeg har kommet en hemmelig forelskelse.
TONE DAMLI: – De forelskelsene jeg hadde var egentlig aldri hemmelige, men da jeg var yngre, hadde jeg plakater over sengen av artistene Peter Andre og Aaron Carter. Det er vel det nærmeste jeg har kommet en hemmelig forelskelse. Foto: Marius Gulliksrud
<b>STJERNE-TRIO:</b> Wenche Myhre og samboer Anders Eljas slo av en prat med Alexander Rybak før forestillingen.
STJERNE-TRIO: Wenche Myhre og samboer Anders Eljas slo av en prat med Alexander Rybak før forestillingen. Foto: Marius Gulliksrud
<b>KATRINE MOHOLT:</b> – Jeg var forelsket i hele min oppvekst, men jeg var ikke så hemmelig forelsket. Jeg var nok mer utagerende forelsket. Min første var da jeg var tre-fire år, og jeg var forelsket i min tremenning. Og siden gikk det slag i slag.
KATRINE MOHOLT: – Jeg var forelsket i hele min oppvekst, men jeg var ikke så hemmelig forelsket. Jeg var nok mer utagerende forelsket. Min første var da jeg var tre-fire år, og jeg var forelsket i min tremenning. Og siden gikk det slag i slag. Foto: Marius Gulliksrud
<b>JAN THOMAS OG HARLEM ALEXANDER: </b>– Vi har jo erfaring med å holde kjærligheten hemmelig. Det måtte vi gjøre i seks måneder etter innspillingen, sier Jan Thomas, som møtte «Skal vi danse»-stjernen Harlem i TV-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen». – Jeg var skaphomse i mange år. Det var det mest hemmelige jeg hadde som unggutt, forteller Harlem.
JAN THOMAS OG HARLEM ALEXANDER: – Vi har jo erfaring med å holde kjærligheten hemmelig. Det måtte vi gjøre i seks måneder etter innspillingen, sier Jan Thomas, som møtte «Skal vi danse»-stjernen Harlem i TV-programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen». – Jeg var skaphomse i mange år. Det var det mest hemmelige jeg hadde som unggutt, forteller Harlem. Foto: Marius Gulliksrud
<b>MERETE MØRK LINGJÆRDE:</b> «Skal vi danse»-dommeren koste seg med ektemannen Anders Lingjærde Mørk. – På 80-tallet syntes jeg Michael Jackson var veldig kul, og jeg hadde en «crush» på ham, erindrer hun.
MERETE MØRK LINGJÆRDE: «Skal vi danse»-dommeren koste seg med ektemannen Anders Lingjærde Mørk. – På 80-tallet syntes jeg Michael Jackson var veldig kul, og jeg hadde en «crush» på ham, erindrer hun. Foto: Marius Gulliksrud
<b>INGER LISE RYPDAL: </b>Den vakre artisten og kjæresten Kjetil Bie så svært forelsket ut på den røde løperen. – Jeg har ikke hatt en hemmelig kjærlighet, men jeg har følt at jeg noen ganger har måttet skjule det litt for pressen. Men dere finner alltid ut av det til slutt, sier Inger Lise.
INGER LISE RYPDAL: Den vakre artisten og kjæresten Kjetil Bie så svært forelsket ut på den røde løperen. – Jeg har ikke hatt en hemmelig kjærlighet, men jeg har følt at jeg noen ganger har måttet skjule det litt for pressen. Men dere finner alltid ut av det til slutt, sier Inger Lise. Foto: Marius Gulliksrud
<b>ATLE PETTERSEN:</b> Sangfuglen og kona Cathrine Eide hadde skaffet barnevakt for å kunne dra på date. – I starten var jeg hemmelig forelsket i Cathrine. Det tok litt tid før jeg fikk overbevist henne, sier han.
ATLE PETTERSEN: Sangfuglen og kona Cathrine Eide hadde skaffet barnevakt for å kunne dra på date. – I starten var jeg hemmelig forelsket i Cathrine. Det tok litt tid før jeg fikk overbevist henne, sier han. Foto: Marius Gulliksrud
<b>TRINE REIN: </b>– Jeg var forelsket i skuespiller Patrick Swayze en gang i tiden. Han var veldig kjekk, forteller artisten.
TRINE REIN: – Jeg var forelsket i skuespiller Patrick Swayze en gang i tiden. Han var veldig kjekk, forteller artisten. Foto: Marius Gulliksrud
<b>TOM STERRI OG HILDE LYRÅN: </b>Revykongen Tom ankom den røde løperen sammen med den flotte skuespilleren Hilde, som tidligere i år rundet 60!
TOM STERRI OG HILDE LYRÅN: Revykongen Tom ankom den røde løperen sammen med den flotte skuespilleren Hilde, som tidligere i år rundet 60! Foto: Marius Gulliksrud
<b>ANDERS HATLO:</b> Skuespilleren og kona May-Lis hadde tatt turen til Chateau Neuf for å overvære musikalen. 
ANDERS HATLO: Skuespilleren og kona May-Lis hadde tatt turen til Chateau Neuf for å overvære musikalen.  Foto: Marius Gulliksrud
<b>ELISABETH ANDREASSEN:</b> Sangstjernen og kjæresten Øystein Sørum viste åpenlyst hvor forelsket de er.
ELISABETH ANDREASSEN: Sangstjernen og kjæresten Øystein Sørum viste åpenlyst hvor forelsket de er. Foto: Marius Gulliksrud
<b>FABIAN STANG:</b> Oslos tidligere ordfører og kona Catharina Munthe hadde med seg datteren Amanda-Sofie til premieren.
FABIAN STANG: Oslos tidligere ordfører og kona Catharina Munthe hadde med seg datteren Amanda-Sofie til premieren. Foto: Marius Gulliksrud
<b>ABID RAJA:</b> Venstrepolitikeren og kona Nadia Ansar hadde en romantisk aften sammen. 
ABID RAJA: Venstrepolitikeren og kona Nadia Ansar hadde en romantisk aften sammen.  Foto: Marius Gulliksrud

Denne saken ble første gang publisert 26/09 2023.

Les også