Familien Hoff/Oftebro

Familien de spiller fremstår vellykket, men sannheten er en annen

For aller første gang står skuespillerveteranen Nils Ole Oftebro på scenen sammen med kona Anette, eldstesønnen Jakob og yngstesønnen Jonas.

<b>JOBBER SAMMEN:</b> Nils Ole Oftebro og Anette Hoff spiller ekteparet Tyrone i «Lang dags ferd mot natt». Nils Oles to sønner Jonas Hoff Oftebro og Jakob Oftebro spiller sønnene Edmund og James jr. på Oslo Nye Teater i januar.
JOBBER SAMMEN: Nils Ole Oftebro og Anette Hoff spiller ekteparet Tyrone i «Lang dags ferd mot natt». Nils Oles to sønner Jonas Hoff Oftebro og Jakob Oftebro spiller sønnene Edmund og James jr. på Oslo Nye Teater i januar. Foto: Oslo Nye Teater
Sist oppdatert

18. januar skrives det historie på Oslo Nye Teater når «Lang dags ferd mot natt» har premiere. For aller første gang står nemlig Nils Ole Oftebro (79) på samme scene som kona Anette Hoff (62) og sønnene Jakob Oftebro (37) og Jonas Hoff Oftebro (27).

– Det er en stor, teaterhistorisk begivenhet at familien Oftebro/Hoff spiller familien Tyrone i Eugene O’Neills suverene drama. Jeg er enormt glad for at vi har fått til dette, jubler teatersjefen Runar Hodne i en pressemelding.

O’Neills selvbiografiske drama følger familien Tyrone gjennom en lang dag i sommerhuset. Utad fremstår det som en vellykket familie med far, mor og to voksne sønner, men sannheten er en annen.

Komplisert forhold til barna

Det blir altså første gang at familien skal stå på scenen sammen, og i tillegg skal de spille nettopp en familie.

– Det at det er en dobbel familiesituasjon, gjør kanskje at stoffet kommer tettere på publikum, sier Anette til NRK.

<b>OFTEBROR:</b> Jakob er 10 år eldre enn Jonas. Begge har gått på Teaterhøgskolen og har spilt i en rekke filmer.
OFTEBROR: Jakob er 10 år eldre enn Jonas. Begge har gått på Teaterhøgskolen og har spilt i en rekke filmer. Foto: NTB

Hun spiller rollen som Mary, som prøver å skjule at hun er rusavhengig.

– Jeg synes det er ganske utfordrende, fordi mammaen har det såpass vanskelig og har et komplisert forhold til barna sine. Det skal jeg få jobbe litt med, sier hun til Aftenposten.

62-åringen er mamma til Jonas og bonusmamma til Jakob.

Les også: Jakob Oftebros sterke melding til skuespillerpappa Nils Ole: – Er som med idrettsforeldre

<b>FILMFAMILIE: </b>I 2016 hadde Anette, Jonas og Nils Ole stemmene til storkemor, storkesønn og storkefar i den norske animasjonsfilmen «Richard Storken». Jakob hadde også en rolle, men han var en due!
FILMFAMILIE: I 2016 hadde Anette, Jonas og Nils Ole stemmene til storkemor, storkesønn og storkefar i den norske animasjonsfilmen «Richard Storken». Jakob hadde også en rolle, men han var en due! Foto: NTB

«Lang dags ferd mot natt»

Handlingen er lagt til 1890-tallet, men Jonas mener at stykket er like aktuelt i 2023.

– Vi sitter og ler og koser oss på leseprøvene fordi vi kjenner oss igjen, fordi den dynamikken på en eller annen måte er tidløs og universell, sier 27-åringen til NRK.

Det er pappa Nils Ole også enig i.

– Det handler om avhengighet. Vi lever jo i en tid hvor det er enormt mye dop som flyter i gatene. Stykket er på en måte mer aktuelt i dag enn det var da det ble skrevet.

Les også: (+) Gry Blekastad Almås: Lever drømmelivet: – Det hender jeg må klype meg i armen

Utrolig heldig

Da Jakob Oftebro ble spurt om jobben, takket han ja med én gang.

– Vi har aldri jobbet sammen før alle sammen og tenker det blir gøy og veldig hyggelig, forteller han til Aftenposten.

<b>
SAMME ROLLE: </b>Sommeren 2017 og 2018 spilte Nils Ole og Jakob «Peer Gynt» sammen på Gålå. Far og sønn byttet på å spille tittelrollen i ung versjon og eldre versjon.
SAMME ROLLE: Sommeren 2017 og 2018 spilte Nils Ole og Jakob «Peer Gynt» sammen på Gålå. Far og sønn byttet på å spille tittelrollen i ung versjon og eldre versjon. Foto: Tom Hansen

Nils Ole setter stor pris på muligheten til å få være litt mer sammen med sønnene sine fremover.

– Disse guttene her har sine egne liv, og er ikke hjemme en gang i uken akkurat. Vi er heldige om vi ser dem et kvarter i måneden. Jeg synes jeg er utrolig heldig, forteller skuespillerveteranen til NRK.

Denne saken ble første gang publisert 18/01 2024, og sist oppdatert 18/01 2024.

Les også