Oppskrift: Korintsukkerbrød
Deilig korintsukkerbrød
Denne oppskriften er fra 1814 og er veldig enkel. Server gjerne korintsukkerbrødet med vispet krem, vaniljekrem eller vaniljeis.
(12 stk.)
250 g hvetemel
250 g sukker
250 g smør
4 eggeplommer
2 egg
250 g korinter
Pynt:
2 ss melis
Servering:
pisket krem
vaniljekrem
vaniljeis
friske bær
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Finske pinner med pistasjnøtter
Rør sukker og smør hvitt.
Tilsett eggeplommene og bland sammen.
Deretter rører du inn ett og ett egg, mel og korinter vekselvis.
Ha røren i en rund form, ca. 26 cm.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 35 minutter, eller til det er gyllent.
Sjekk med en bakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen.
Server korintsukkerbrødet lunt eller avkjølt, gjerne med vispet krem, vaniljeis eller vaniljekrem. Bringebær eller bjørnebær smaker også godt ved siden av.
Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad
Denne saken ble første gang publisert 17/12 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.