Oppskrift: Korintsukkerbrød

Deilig korintsukkerbrød

Denne oppskriften er fra 1814 og er veldig enkel. Server gjerne korintsukkerbrødet med vispet krem, vaniljekrem eller vaniljeis.

SAFTIG: Server gjerne friske bær ved siden av korintsukkerbrødet.
SAFTIG: Server gjerne friske bær ved siden av korintsukkerbrødet. Foto: Synøve Dreyer/Tine.no
Sist oppdatert

(12 stk.)

250 g hvetemel

250 g sukker

250 g smør 

4 eggeplommer

2 egg

250 g korinter

Pynt:

2 ss melis

Servering:

pisket krem

vaniljekrem

vaniljeis

friske bær

Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:

Julekurvformet ostekake

Julekake

Finske pinner med pistasjnøtter

Julens beste diplomatpudding

Rør sukker og smør hvitt.

Tilsett eggeplommene og bland sammen.

Deretter rører du inn ett og ett egg, mel og korinter vekselvis.

Ha røren i en rund form, ca. 26 cm.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i ca. 35 minutter, eller til det er gyllent.

Sjekk med en bakepinne. Det skal ikke sitte igjen deig på pinnen.

Server korintsukkerbrødet lunt eller avkjølt, gjerne med vispet krem, vaniljeis eller vaniljekrem. Bringebær eller bjørnebær smaker også godt ved siden av.

Samleside: Kaker fra Norsk Ukeblad

Denne saken ble første gang publisert 17/12 2014, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også