Julekake
Klassisk julekake hører med til høytiden.

Jeg er oppvokst med at julekaken skulle bakes julaften morgen. Det viktige var at det måtte være helt ferskt! Godt smør og brunost er et bra følge til kakeskivene om du ønsker det.
(2 stk.)
150 g smør
6 dl melk
50 g gjær
150 g sukker
1 ts salt
2 ts kardemomme
1,2 kg hvetemel
1 egg
150 g rosiner
Pensling:
1 egg
Få flere søte oppskrifter fra Norsk Ukeblad:
Finske pinner med pistasjnøtter
Smelt smøret og varm melken til ca. 37 grader, alle råvarene bør ha romtemperatur. Rør ut gjæren i den lunkne væsken og bland så inn resten av ingrediensene.
La kjøkkenmaskinen gå noen minutter på sakte fart før du øker farten. Elt i ca. 10 minutter til deigen slipper bollen. Dekk deigen med plast og la den heve i ca. 2 timer. Om du ønsker, elter du inn rosiner og eventuelt sukat i bollene.
Del deigen i to og lag runde emne som settes på en bakeplate med bakepapir i bunnen. La den få hvile på benken under plast eller klede i ca. ½ time.
Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i ca. 20 minutter eller til den er ferdig stekt. Bank på toppen og hør om du hører en hul lyd, høres det, er den ferdig.
Avkjøles på rist.