(6–8 porsjoner)

4 eggeplommer

2 dl melk

4 ss sukker

9 pl. gelatin

1 l fløte

1½ dl hasselnøtter eller skåldede mandler

1½ dl lyse rosiner

1 dl tørkede tropiske frukter

200 g mørk sjokolade

2 ss appelsinjuice

4 ss appelsinlikør, kan utelates

 

Kok opp melk i en kjele og trekk kjelen til side.

Pisk eggeplommer og sukker godt sammen, og visp inn den varme melken i en tynn stråle. Hell blandingen tilbake i kjelen og varm opp til kokepunktet under konstant visping.

Legg gelatinen i kaldt vann i ca. 5 minutter. Klem ut vannet og smelt den i ½ dl kokende vann. Hell gelatinen i tynn stråle i den varme eggeblandingen. Avkjøl. Pass på at blandingen ikke begynner å stivne!

Bland inn nøtter, rosiner, tørket frukt, ev. likør og hakket sjokolade. Stivpisk kremfløten. Bland de to kremene.

Hell kremblandingen i en form som er skylt med kaldt vann. Sett formen kaldt i minst tre timer, helst over natten. Sett formen kort tid i varmt vann og hvelv diplomatpuddingen på et fat. Pynt med sjokolade, røde coctailbær og pisket krem.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!