Ca. 50 kaker

375 g hvetemel

100 g sukker

1 knivspiss salt

250 g smør

Pynt:

1 egg

25 g pistasjnøtter, grovt hakket

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Elt sammen mel, sukker, salt og smør til en myk deig. Gjøres enklest og raskest i foodprocessor.

Trill deigen til fingertykke pølser på melet benk. Klem dem litt flate, og skjær dem i ca. 4 cm lange stykker.

Legg kakene på bakepapir på stekebrett. Pensle dem med sammenvispet egg, og dryss på pistasjnøtter. Stek kakene midt i ovnen i 10–12 minutter, til de er lyst gylne og gjennomstekte.

Avkjøl kakene på rist og oppbevar dem i tett boks.

Les hele saken
Les alt om:

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!