Disse kryddercupcakesene kan du ta med på juleverkstedet, juleavslutningen eller rett og slett om du trenger noe lekkert å servere i adventstiden.


Smaken kan minne litt om pepperkakene, men disse smaker enda bedre. Så ta en bit og kom i skikkelig julestemning!

 

(Ca. 16 stk)

300 g smør

3 dl brunt sukker

4 egg

5 dl hvetemel

1 ts bakepulver

1⁄2 ts malt kanel

1⁄2 ts malt ingefær

1⁄4 ts malt nellik

Kremosttopping:

300 g kremost naturell

220 g melis

noen dråper lilla konditorfarge

Rør smør og sukker hvitt til det har en luftig konsistens.

Tilsett ett og ett egg om gangen. Ha i resten av ingrediensene og rør deigen godt sammen.

Fordel røren i mellomstore muffinsformer.

Stekes i ovnen på midterste rille ved 200 grader i 15 – 20 minutter.

Sett gjerne muffinsformene i et muffinsbrett om du har. Da holder de seg pene i fasongen.

Avkjøl cupcakesene på rist.

Pisk sammen kremost og melis til det har en smørbar konsistens. Ha i konditorfarge med ønsket farge. La gjerne kremen stå litt kjølig før du sprøyter den på muffinsene.

Ha kremen i en sprøytepose og dekorer cupcakesene som du ønsker.

Pynt gjerne formene med lilla bånd.

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!