Nytelser i hver bit

Klassisk sjokoladekake

Denne nydelige sjokoladekaken blir helgens høydepunkt.

KLASSISK: Kaken blir ekstra saftig hvis du dobler fyllet, deler kaken i to og smører på ekstra glasur.
KLASSISK: Kaken blir ekstra saftig hvis du dobler fyllet, deler kaken i to og smører på ekstra glasur. Foto: Svein Brimi
Sist oppdatert

(Rund form, 22–24 cm)

5 egg

225 g suk­ker

125 g smør

150 g ko­ke­sjo­ko­la­de

1 dl vann

125 g hve­te­mel

1 ts ba­ke­pul­ver

GLA­SUR:

200 g smør

4 ss ka­kao

2 ts va­nil­je­suk­ker

ca. 4 dl me­lis

Pisk eg­ge­do­sis av egg og suk­ker. Brekk sjo­ko­la­den i bi­ter og smelt den sam­men med smør på svak var­me.

Sikt inn det tør­re i eg­ge­do­si­sen og vend inn smel­tet smør/sjo­ko­la­de og vann.

Hell rø­ren i en smurt form og stek i ovnen ved 180° i 40–45 min. Av­kjøl på rist.

Rør sam­men mykt, rom­tem­pe­rert smør, ka­kao, va­nil­je­suk­ker og me­lis. Bre sjo­ko­la­de­gla­su­ren jevnt over ka­ken. Pynt med f.eks. bær og kon­fekt.

 

Les også:

Sjokoladedrøm

Hvetekransen du baker i en fei

Verdens beste ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.
Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Gry Traaen

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Denne saken ble første gang publisert 04/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.

Les også