Nytelser i hver bit
Klassisk sjokoladekake
Denne nydelige sjokoladekaken blir helgens høydepunkt.
(Rund form, 22–24 cm)
5 egg
225 g sukker
125 g smør
150 g kokesjokolade
1 dl vann
125 g hvetemel
1 ts bakepulver
GLASUR:
200 g smør
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
ca. 4 dl melis
Pisk eggedosis av egg og sukker. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør på svak varme.
Sikt inn det tørre i eggedosisen og vend inn smeltet smør/sjokolade og vann.
Hell røren i en smurt form og stek i ovnen ved 180° i 40–45 min. Avkjøl på rist.
Rør sammen mykt, romtemperert smør, kakao, vaniljesukker og melis. Bre sjokoladeglasuren jevnt over kaken. Pynt med f.eks. bær og konfekt.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 04/03 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.