Fristende prinsessekake med pistasjnøtter

Hva er vel bedre enn nybakt lun gjærbakst? Prøv denne nydelige varianten der vi har byttet ut vaniljekremen med nøtter.

KOS TIL KAFFEN: Med denne herlige kaken vil du garantert spre litt glede i vintermørket!
Publisert Sist oppdatert
GLED DEG TIL NESTE UKE: Da får du 14 fantastiske gjærbakstoppskrifter i Hjemmet uke 2, blant annet disse fristende krembollene.

(En hjer­te­form/spring­form)

 

2½ dl melk

25 g gjær

1 dl suk­ker

1 ts salt

500 g hve­te­mel

100 g smør

PIS­TASJ­KREM:

150 g pis­tasj­nøt­ter

100 g smør

1 egg til pens­ling

 

Varm mel­ken til den er fin­ger­varm og rør ut gjæ­ren i væs­ken. Til­sett suk­ker, salt, egg og hve­te­mel, og elt til en glatt deig.

Ha der­et­ter i rom­tem­pe­rert smør og elt alt godt sam­men.

La dei­gen hvile un­der plast i ca. 45 min.

Pis­tasj­krem: Fin­hakk pis­tasj­nøt­te­ne og rør inn rom­tem­pe­rert smør.

Ta av ca. 1/³ av dei­gen og trykk den ut i bun­nen av en smurt hjer­te­form. Kjev­le res­ten av dei­gen til et rek­tan­gel og smør på pis­tasj­kre­men. Rull den sam­men og del den i ca. 2 cm tyk­ke ski­ver. Legg styk­ke­ne oppå bun­nen.

Hev ka­ken til dob­bel stør­rel­se.

Pens­le ka­ken med sam­men­pis­ket egg.

Stek ka­ken i ov­nen på ne­der­ste ril­le ved 200° i ca. 20 min. Er den ikke gjen­nom­stekt, ta ka­ke­rin­gen for­sik­tig av og stek ka­ken vi­de­re i noen mi­nut­ter. Av­kjøl på rist.

Pynt ka­ken med me­lis­gla­sur. Den Kan fint fry­ses, men da uten me­lis­gla­sur.

Les også:

Sjokoladefantasi med mandler

Hvetekransen du baker i en fei

Fargerik og frisk ostekake

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør