Oppskrift: Sjokoladekake med bringebærmousse og sjokoladekrem

Kapret andreplassen i Hjemmets festkakekonkurranse

Hjemmet-leserne delte sine beste festkaker, og denne friske kaken kapret andrepremien i konkurransen.

Publisert Oppdatert

I Hjemmet nr. 9/2012 inviterte vi leserne til å dele sine beste festkakeoppskrifter med andre Hjemmet-lesere. Responsen var overveldende. Vinneren av andrepremien ble Hilde Resve, Lillehammer, og her får du oppskriften hennes.

Se også:

1. premievinneren: Pistasjnøttkake med eggekrem

3. premievinneren: Mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem

Flere av lesernes festkakeoppskrifter: Hjemmet-lesernes beste festkaker

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Sjokoladekake med bringebærmousse og sjokoladekrem

10–12 biter

3 egg

3½ dl sukker

225 g smør

3 dl kefir

5 dl hvetemel

3 ts bakepulver

3 ts vaniljesukker

3 ss Nesquick sjokoladepulver

BRINGEBÆRMOUSSE:

100 g bringebær

3 ss sitronsaft

4 pl. gelatin

2 dl sukker

4 dl kremfløte

1 ts vaniljesukker

SJOKOLADEKREM:

150 g mykt smør

2 egg

400 g melis

200 g melkesjokolade, smeltet

PYNT:

bringebær

sitronmelisse

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Smelt smøret og ha i kefir.

Bland det tørre og ha det i vekselvis med væsken opp i eggedosisen.

Hell røren i en godt smurt kakeform på ca. 24 cm. La kaken steke midt i ovnen på 175º i ca. 40 minutter. Bruk kakepinne for å se om kaken er ferdig.

La kaken avkjøles i formen i ca. 10–15 min, på rist.

Varm bringebær i en kjele sammen med sitronsaft og 1 dl sukker i ca. 5 min.

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 5 minutter. Så tar du platene ut og klemmer ut alt vannet og legger dem i bringebærblandingen.

Rør godt og avkjøl.

Pisk kremfløte sammen med 1 dl sukker og vaniljesukker, rør det så forsiktig inn i bringebærblandingen.

Del kakebunnen i to og fordel moussen utover den ene. Legg så på toppen og sett kaken i kjøleskapet i noen timer slik at moussen stivner.

Pisk smør og eggene godt sammen. Tilsett så melis i smørblandingen.

Smelt sjokoladen over vannbad og bland den forsiktig inn i smørkremen. Sett kremen kaldt noen minutter. Smør kremen rundt og på toppen av kaken og pynt med friske bringebær og sitronmelisse. Strø gjerne litt revet sjokolade på toppen

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av forsiden på bilaget som denne oppskriften er hentet fra.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. Foto: Foto: Egil Nordlien, HM Foto

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Nyttige tjenester

Regn ut

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen

Nettavisen, Annonsebilag