I Hjemmet nr. 9/2012 inviterte vi leserne til å dele sine beste festkakeoppskrifter med andre Hjemmet-lesere. Responsen var overveldende. Vinneren av tredjeplassen i konkurransen ble Tove Holter, Skedsmo, og her får du oppskriften hennes.

Se også:

1. premievinneren: Pistasjnøttkake med eggekrem

2. premievinneren: Sjokoladekake med bringebærmousse og sjokoladekrem

Flere av lesernes festkakeoppskrifter: Hjemmet-lesernes beste festkaker

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

 

Mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem

10–12 biter

5 egg

250 g melis

250 g finmalte mandler

1 ts bakepulver

JORDBÆRKREM:

7 jordbær, skåret i biter

6 ss jordbærsyltetøy

3 dl kremfløte

2 ss sukker

SJOKOLADEMOUSSE:

3 dl kremfløte

2 ss sukker

2 plater Lindt Excellence Chili sjokolade (mørk)

 

OSTEKREM:

2 pk. kremost naturell

2½ dl melis

3 dl kremfløte

2 ss sukker

PYNT:

6 jordbær

mynte

Visp egg og melis til eggedosis, og bland deretter i finmalte mandler og bakepulver. Ha røren i en godt smurt form på ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen. Stekes nederst i ovnen på 180º i 30–40 min.

La bunnen avkjøles og del den deretter i to.

Pisk kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter i jordbærsyltetøyet.

Smør kremen utover bunnen. Legg deretter de oppskårne jordbærene oppå og legg på topplokket.

Smelt sjokoladen over vannbad mens du pisker kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter sjokoladen i litt krem, og ha deretter i resten av kremen.

Smør dette på toppen av kaken og sett den kjølig til moussen har stivnet.

Pisk osten og melisen hvit og luftig, og kremfløten og sukkeret stivt. Bland deretter disse to, og du har en velsmakende og deilig ostekrem.

Når moussen har stivnet, smører du ostekremen på toppen av kaken og bruker resten av kremen til å pynte den med. Pynt med jordbær og mynte på toppen.

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av forsiden på bilaget som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!