I Hjemmet nr. 9/2012 inviterte vi leserne til å dele sine beste festkakeoppskrifter med andre Hjemmet-lesere. Responsen var overveldende. Vinneren av konkurransen ble Åse Torbjørg Nordtveit, Bergen, og her får du vinneroppskriften hennes.

Se også:

2. premievinneren: Sjokoladekake med bringebærmousse og sjokoladekrem

3. premievinneren: Mandelbunn med sjokolademousse, jordbær- og ostekrem

Flere av lesernes festkakeoppskrifter: Hjemmet-lesernes beste festkaker

Samleside: Flere kakeoppskrifter fra Hjemmet

Pistasjnøttkake med eggekrem

10–12 biter

5 eggehviter

250 g sukker

125 g mandler

125 g pistasjnøtter

100 g kokesjokolade

 

EGGEKREM:

5 eggeplommer

1 vaniljestang

4 dl melk

2 ss maisenna

½ dl sukker

3 dl kremfløte

PYNT:

jordbær

bringebær

blåbær

melon

granateple

sitronmelisse

Pisk eggehviter og sukker stivt og vend inn malte mandler/pistasjnøtter. Ha røren i en godt smurt springform, ca. 24 cm, gjerne med bakepapir i bunnen. La kaken steke midt i ovnen ved 180º i ca. 40 min.

Riv kokesjokolade og strø den oppå kaken med en gang den kommer ut av ovnen.

Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha dette i en gryte sammen med melk, eggeplommer, sukker og maisenna. Rør hele tiden til dette tykner, og ta av platen når det koker. Rør i av og til under avkjøling.

Pisk kremfløten stiv og bland denne inn i den avkjølte eggekremen.

Legg den avkjølte bunnen på et fat, bre utover eggekremen og pynt med bær og frukt etter eget ønske.

Hjemmet-redaktør Lise Hansen.

Lise Hansen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Egil Nordlien, HM Foto

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede. På bildet over ser du en faksimile av forsiden på bilaget som denne oppskriften er hentet fra.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Lise Hansen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!