Alle gode ting er fire
Saftige vanilje- og mandelsnurrer
Kanel og vanilje smelter i munnen. Dryss på hakkede mandler og rosiner, og du har en uslåelig kombo!
(Ca. 20 snurrer)
150 g smør
5 dl melk
1 egg
50 g gjær
1½ dl sukker
ca. 1 kg mel
egg til pensling
FYLL:
1 pk. vaniljekrem
2 ss kanel
3 ss sukker
rosiner
mandler, grovhakkede
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, tilsett melken og la alt bli lunkent. Løs opp gjæren i den lunkne væsken.
Tilsett sukker og mesteparten av melet. Arbeid deigen til den blir smidig og ikke kleber. Dekk med plast og la deigen heve på et lunt sted ca. 30 min.
Hvelv deigen på et melet bakebord og del deigen i to. Kjevle hver del til en avlang leiv. Dryss på sukker og kanel, fordel vaniljekrem over og dryss ønsket mengde rosiner og grovhakkede mandler over.
Rull sammen deigen fra langsiden til en tykk pølse. Skjær passe tykke biter av pølsen og legg snurrene på et bakepapirkledd stekebrett. Sett til heving i ca. 20 min. Pensle med sammenvispet egg og stek midt i ovnen ved 225° i ca. 12 min.
Les også:
Hvetekransen du baker i en fei
HJEMMET - best på mat!
Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.
Ha en fin uke med Hjemmet!
Mvh. Elisabeth Lund-Andersen
redaktør
Denne saken ble første gang publisert 13/01 2016, og sist oppdatert 02/05 2017.