(Ca. 20 snur­rer)

 

150 g smør

5 dl melk

1 egg

50 g gjær

1½ dl suk­ker

ca. 1 kg mel

egg til pens­ling

FYLL:

1 pk. va­nil­je­krem

2 ss ka­nel

3 ss suk­ker

ro­si­ner

mand­ler, grov­hak­ke­de

Smuld­re gjæ­ren i en bake­bol­le. Smelt smø­ret, til­sett mel­ken og la alt bli lun­kent. Løs opp gjæren i den lunk­ne væs­ken.

Til­sett suk­ker og mes­te­par­ten av me­let. Ar­beid dei­gen til den blir smi­dig og ikke kle­ber. Dekk med plast og la dei­gen heve på et lunt sted ca. 30 min.

Hvelv dei­gen på et me­let bake­bord og del deigen i to. Kjev­le hver del til en av­lang leiv. Dryss på suk­ker og ka­nel, for­del va­nil­je­krem over og dryss øns­ket meng­de ro­si­ner og grov­hak­ke­de mand­ler over.

Rull sammen dei­gen fra lang­si­den til en tykk pøl­se. Skjær pas­se tyk­ke bi­ter av pøl­sen og legg snur­re­ne på et ba­ke­pa­pir­kledd ste­ke­brett. Sett til he­ving i ca. 20 min. Pens­le med sam­men­vis­pet egg og stek midt i ov­nen ved 225° i ca. 12 min.

EKSTRA MANGE OPPSKRIFTER: Da får du 14 fantastiske gjærbakstoppskrifter i Hjemmet uke 2, blant annet denne fristende bollekaken med blåbær. © Svein Brimi

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!