Gode gryteretter: I Hjemmet uke 45 får du flere oppskrifter på gryteretter, som denne deilige biffgryten. © Svein Brimi

(4 por­sjo­ner)

6 svi­ne­ko­te­let­ter

1 rød­løk

1 ss mar­ga­rin

2 dl ep­le­juice

ca. 2 ss grov sen­nep

3 dl krem­flø­te

1 bunt frisk krus­per­sil­le

3 syr­li­ge ep­ler

salt og pep­per (her chi­li­pep­per)

ris et­ter meng­de­an­vis­ning på pak­ken

Del ko­te­let­te­ne i bi­ter og fres i en gry­te med smør sam­men med grov­hak­ket løk. Til­sett ep­le­juice, sett på lokk og la det trek­ke til ko­te­let­te­ne er møre, ca. 15 min. Visp sam­men sen­nep og flø­te og til­sett i gry­ten. La det trek­ke ca. 10 min på svak var­me. Del ep­ler i bå­ter og til­sett i gry­ten de sis­te mi­nut­te­ne. Smak til med salt og pep­per. Dryss over per­sil­le rett før ser­ve­ring.

Kok ris et­ter an­vis­ning på pak­ken.

Ser­ver gry­ten sam­men med kokt ris.

Tips: Når du bruker svinekoteletter, er det fint om du lar fettet være på under tilberedning. Det er i fettet smaken sitter! Fjern det heller ved servering.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!