FROKOSTBRØD MED APRIKOSER: Få flere deilige brødoppskrifter i Hjemmet uke 40! © Svein Brimi

(Ca. 20 rund­styk­ker)

5 dl vann

50 g gjær

½ dl sol­sik­ke­ol­je

2 ss hon­ning

2 ts salt

½ dl lin­frø

1 dl sol­sik­ke­kjer­ner

1 dl gress­kar­frø

2 dl grovt rug­mel

3 dl grovt spelt­mel

ca. 5 dl sam­malt hve­te, fin

Varm van­net til fin­ger­varmt. Smuld­re gjæ­ren i en bake­bol­le. Til­sett det lunk­ne van­net og rør til gjæ­ren lø­ser seg opp. Der­et­ter til­set­ter du olje, hon­ning, salt og res­ten av in­gre­di­en­se­ne. Ar­beid til en blank og smi­dig deig. Til­sett mer mel om nød­ven­dig. Dekk dei­gen med plast og sett den til he­ving i ca. 45 min.

Ta dei­gen opp på me­let bake­bord og form til leng­der som de­les i 20 bi­ter og for­mes som rund­styk­ker. Sett til he­ving i ca. 20 min. Pens­le med vann og dryss på for­skjel­li­ge ty­per frø og sol­sik­ke­kjer­ner til pynt.

Stek rund­styk­ke­ne midt i ov­nen ved 220º i ca. 15 min. Av­kjøl på rist.

Tips: Hev all­tid dei­gen på et lunt og mørkt sted. Jeg dek­ker all­tid bol­len med plast, og så leg­ger jeg over et kjøk­ken­hånd­kle. Hev dei­gen til dob­bel stør­rel­se.

Elisabeth Lund-Andersen, redaktør i Norges største ukeblad. © Foto: Astrid Valler

HJEMMET - best på mat!

Er du på jakt etter en liten godbit? Her på www.hjemmet.no finner du nye oppskrifter hver uke på deilige kaker og søte fristelser. Er du interessert i mat, kan det være en god idé å abonnere på Norges største ukeblad. Hver eneste uke har vi en fyldig mat-seksjon med gode oppskrifter til inspirasjon og glede.

Ha en fin uke med Hjemmet!

Mvh. Elisabeth Lund-Andersen

redaktør

Les hele saken

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!